Olomouc – Příbram 1:2 (kon.) | Liberec – Slovácko 3:1 (kon.) | Zlín – Ostrava 1:1 (kon.)
Plzeň – Mladá Boleslav 7:1 (kon.) | Slavia – Jablonec 5:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:2 (1:1)
FK Příbram
Sobota 30.05.2020, 14:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • FORTUNA:LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne, pořádně našlapaný fotbalový program po koronavirové pauze pokračuje. I v sobotu je programu hned pětice zápasu FORTUNA:LIGY, konkrétně jejího 26. kola. Prvním z nich dnes bude souboj týmu z dolních pater tabulky, když vyzve Olomouc poslední Příbram. Utkání startuje ve 14:00!
     
    SK Sigma Olomouc
    Olomouc zažívá v letošní sezóně novou éru. Po odchodu trenéra Václava Jílka do Sparty se vedení týmu ujal Radoslav Látal. Jako čerstvý vítr do kabiny nucená změna na začátku sezóny zafungovala přesně představ sportovního manažera klubu Ladislava Mináře. Kádru držícím dlouho při sobě se dařilo, na začátku září – třeba i po remíze se Spartou nebo výhrou nad Libercem – se Hanáci procpali na čtvrtou příčku. V kabině se ale na podzim začali dít zvláštní věci. Nefunkční komunikace mezi trenérem a Václavem Pilařem vykrystalizovala do zvláštní kauzy, kdy byl bývalý český reprezentant nejprve vyřazen z kádru, poté, co zpochybnil slova trenéra o tom, že je zraněný, na začátku zimní přípravy se ale do A-týmu vrátil. Pověstné tvrdé Látalovy tréninky nakonec zkousávali všichni bez výjimky.

    Prapodivné mlčení, tlak regionálních médií, tisková konference trenérů, na kterou přišla celá olomoucká kabina vyjádřit trenérovi podporu a ukázat jednotu týmu. Na začátku roku 2020 navíc odešel dlouholetý kanonýr Sigmy Jakub Plšek do Maďarska, mladičký talent za 30 milionů David Zima do Slavie, pod Látalem nevytěžovaný záložník Jiří Texl do Opavy, odejít prý chtěl i Václav Jemelka – klíčový stoper týmu. Sigma se nacházela po nepovedeném závěru podzimu s nepříliš atraktivní hrou až na desátém místě.

    Vychladnutí hlav, otupení sporů a stmelení party. Sigma se během zimní přípravy dokázala zformovat do zajímavé konstelace. Trenér Látal dokonce před startem jara avizoval cíl bojovat o evropské poháry. Do útoku přišla výpomoc v podobě zkušeného Lukáše Juliše, do týmu se začali zapracovávat mladí talenti z olomoucké akademie, kteří v loňském roce hráli play-off UEFA Youth League v čele s Kryštofem Daňkem a Jáchymem Šípem. Olomouci se to vyplatilo i na hřišti, Hanáci postupně zdolali Teplice i Spartu, v MOL Cupu postoupili před pražskou Duklu do semifinále. Před koronavirovou pauzou nicméně Látalovi svěřenci padli nečekaně s Opavou a remizovali s Jabloncem.

    Pauza FORTUNA:LIGY se ale Sigmě moc nevyplatila. Zastavila ji v slibném rozletu, utlumila formu mnoha hráčů, včetně Juliše, který na začátku jara střílel jeden gól za druhým. První přípravný zápas po nuceném zrušení tréninku navíc dopadl debaklem 0:4 s druholigovým Prostějovem. Posléze sice Hanáci zdolali dvakrát druholigovou Zbrojovku, v ligové premiéře nicméně příliš fotbalovosti neukázali. Proti Slovácku zapsala Olomouc bezbrankovou remízu, která ji drží stále na desátém místě.

    Nejlepším střelcem týmu kromě Plška, který již hraje v Maďarsku, je zmíněný Lukáš Juliš, který zapsal v lize už čtyři trefy. Slušné tři góly má na kontě vůdce obrany Václav Jemelka. Pilířem sestavy zůstává zkušený záložník David Houska se stoperem Vítem Benešem, stejně jako Šimon Falta. Velmi zajímavě vypadá progres Mojmíra Chytila, 21letého odchovance Sigmy, který rozhodl v únoru duel se Spartou. V brance dostává příležitost momentálně Aleš Mandous, který dlouhá léta čekal na pozici náhradníka za Michalem Reichlem a Milošem Buchtou.
     
    1.FK Příbram
    Fotbalová Příbram má jeden z nejtěžších úkolů z klubů FORTUNA:LIGY. Středočeská organizace pod manažerským vedením zkušeného šíbra Jaroslava Starky se už minulou sezónu zachraňovala v baráži, tehdejší kouč Roman Nádvorník šel i do nového ročníku s dost oslabenou sestavou. Bez Rudolfa Skácela i bez hostujících hráčů ze Slavie v čele s Janem Matouškem. Nebylo tak ani velké překvapení, že Příbramští zimní pauzu přečkali na posledním místě tabulky. A nečekaný nebyl ani kolotoč v kabině. Skončila třeba dlouholetá příbramská stálice Martin Květ. Do hornického města se naopak stěhovalo třeba baníkovské duo Jakub Šašinka a zkušený Lukáš Pazdera. Celkem počet posil dosáhl úctyhodného čísla 8.

    Mix zkušenost a mladí, srdcařů a posil last minute. Nebo bývalých legionářů a talentovaných borců. Takové bývaly pravidelné charakteristiky příbramských kádrů. Nicméně toto jaro se tato směs fotbalových příběhů nespojila do fungujícího celku. Příbram začala jarní část ligy ostudnou prohrou 0:4 s Jabloncem, se stejným skóre se poroučela i ze souboje s Plzní. To bylo pro příbramský management toužící pro záchranu jasný signál pro rychlé rozhodnutí. Roman Nádvorník tak po necelém roce v klubu skončil. Svou nesmírně těžkou misi nedokončil.

    Rychlé a dočasné řešení v podobě záskoku Petra Čuhela, někdejšího Nádvorníkova asistenta, se nakonec ukázalo jako funkční. Tým remizoval s Mladou Boleslaví a po krachu jednání na ose Starka-Karel Jarolím i Starka-Bohumil Pánik se Čuhel chopil otěží na skoro dva týdny. Proti Karviné ale Příbram zapsala další prohru, to ještě těsně před koronavirovou krizí.

    Na stadionech se sice nehrálo ani netrénovalo, ale Příbram byla ve středu pozornosti. Trenérských otěží se totiž chopil Pavel Horváth – hráčská legenda, geniální záložník a plejmaker, šprýmař, ale i inteligentní stratég, který doposud trénoval Domažlice a asistoval v Plzni či Sokolově. Nástup do funkce měl v hornickém městě nesmírně ztížený a specifický. Bez možnosti trénovat se s kádrem musel seznamovat na dálku. Rukopis bývalého hráče Sparty nebo Plzně byl ale vidět na zlepšeném výkonu týmu už v přípravných zápasech, v nichž Příbram zdolala druholigový Vyšehrad a padla s Plzní. V ligové premiéře pak remizovala s ambiciózním Baníkem. Pro nového kouče se ale situace moc nezměnila – Středočeši jsou stále poslední. A vyhráli naposledy v srpnu.

    Osu týmu tvoří zkušené duo, které bylo dle Horváthových slov jedním z impulsů, proč se záchranářské mise ujal. Veteráni Jan Rezek a Miroslav Slepička jsou duší kabiny, střelecky však tým táhne aktuálně šestigólový Michal Škoda, který se stal součásti Starkovy organizace na začátku sezóny. Jako opora se taktéž etabluje mladý Matěj Polidar ze sparťanské líhně. V brance sázeli trenéři nejčastěji na Ondřeje Kočího, proti Baníku ale Horváth vytasil mladičkého Martina Melichara, který v 19 letech při debutu vychytal nulu.
     
    Poslední zápasy obou týmů po koronavirové pauze

    SK Sigma Olomouc
    26.05.2020 Slovácko x Olomouc 0:0 (F:L)
    16.05.2020 Olomouc x Brno 2:0 (příprava)
    16.05.2020 Olomouc x Brno 3:1 (příprava)
    13.05.2020 Prostějov x Olomouc 4:0 (příprava)

    1.FK Příbram
    26.05.2020 Příbram x Ostrava 0:0 (F:L)
    13.05.2020 Plzeň x Příbram 4:0 (příprava)
    13.05.2020 Příbram x Vyšehrad 2:1 (příprava)
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    05.10.2019 Příbram x Olomouc 0:0 (F:L 2019/20)
    23.02.2019 Olomouc x Příbram 2:0 (F:L 2018/19)
    15.09.2018 Příbram x Olomouc 1:0 (F:L 2018/19)
     
    Perličky zápasu

    ŠŤASTNÝCH 50: Na zápasech FORTUNA:LIGY stále platí limit 300 osob přítomných na stadionu. Souboji Olomouce s Příbramí bude kromě nezbytného personálu přítomno i šťastných 50 fanoušků Olomouce, které vybralo vedeni fanclubu Sigmy. Ti by se měli postarat alespoň o komorní atmosféru.

    BEZ DVOU TURKŮ: Zkušení turečtí legionáři – záložníci Erdi Sehit a Aydin Yilmaz – zatím na první soutěžní zápasy v dresu Příbrami čekají ve své domovině. Nemožnost dostat se do Evropy zatím oběma zabránila v návratu po propuknutí koronavirové krize. Yilmaze trápilo na začátku angažmá zranění, Sehit odehrál jen přípravná utkání ještě za kouče Nádvorníka.

    BILANCE: Příbram v letošní sezóně ještě na hřišti soupeře nevyhrála, na vítězství navíc čeká už 18 kol – konkrétně od srpna. 481 minut navíc nevstřelila gól. Její soupeř z Olomouce je ligovým králem remíz, když si jich připsala už 12.

    ABSENCE: Olomouc se musí obejít bez dlouhodobě zraněného Martina Nešpora, otazník visí i nad Václavem Pilařem, který nebyl ve středu ani na lavičce. Příbrami chybí již zmínění Turci Erdi Sehit a Aydin Yilmaz, obránce Jan Kvída proti Baníku vinou zranění nedohrál – i jeho start není jistý.
     
    Rozhodčím toho utkání je Pavel Rejžek, na čarách mu budou asistovat Petr Kotalík a Jiří Pečenka. Coby čtvrtý rozhodčí byl delegován Karel Hanousek, jako delegát fotbalové asociace bude na stadionu přítomen Karel Vidlák.
     
    Oba celky už se rozcvičují před prázdnými tribunami, 50 vybraných olomouckých kotelníků zatím nedorazilo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Beneš (C), Jemelka, Vepřek – Hála, Houska, Breite, Chytil, Falta – Juliš.
    Náhradníci: Reichl – Daněk, Yunis, P. González, Látal, Zahradníček, Greššák.

    1.FK Příbram: Melichar – Kvída, Dramé, Kingue, Nový – Tregler, Jan Rezek (C), Soldát – Antwi, Zorvan, Polidar.
    Náhradníci: Kočí – J. Šašinka, Pazdera, Michal Škoda, Hájek, Pinc, Kleščík..
     
    Oba celky nastupují v rouškách na trávník, začínáme za malý okamžik.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Příbram se hned ze začátku dostává do rychlé kombinace, Polidar nicméně nikam nežene. Blok Olomouce tentokrát zásluhou Vepřeka s Benešem obstál. Hosté se tam musí vracet zpátky na vlastní polovinu.
     
    2
    50 fanoušků Olomouce překvapivě dokáží vytvořit zajímavou atmosféru, Vepřek spolu s Julišem tak směli svůj první útok rozjet za podpory tribun. Pravá strana obrany spolu s Melicharem ale zapracovala dobře.
     
    3
    Sladký s Benešem měli před malou chvilkou potíže se skákavým míčem, nicméně Hanáci situaci nakonec zvládli. Pavel Horváth může být s aktivitou svých svěřenců zatím spokojen.
     
    4
    Matěj Polidar a Emmanuel Antwi se pokoušeli dostat rychlým klusem na pravém křídle za centrem zpoza obrany, Jemelka je ale přečetl. Míč skončí bez dotyku příbramského hráče v zámezí.
     
    5
    Centr Polidara z pravé strany vypadal zajímavě, jenomže Kvída se k němu nedostal. Beneš tak hlavou míč raději uklidil k Mandousovi. Olomoucký brankář rozehrává.
     
    6
    Šimon Falta proletěl vápnem Příbrami, což museli řešit beci hostí. V následném rohu se málem o první šanci postaral Jemelka, jenomže na letící centr o pár milimetrů nedosáhl.
     
    7
    Emmanuel Antwi se hnal po pravé straně podél lajny, nicméně si v konečné fázi nepohlídal svou pozici. Pomezní sudí tak Příbrami píská ofsajdové postavení.
     
    8
    Rozehrávka Zorvana na levé straně po faulu Sigmy se moc nepodařila. jedno nedorozumění nakonec vehnalo Příbram do autu. Olomouc se může po delší době zformovat.
     
    9
    Vepřekův centr z levé strany byl zajímavou možností, nicméně Olivier Kingue si svůj prostor bystře pohlídal a nedal šanci žádnému z Olomouckých. Emmanuel Antwi následně míč dokázal velmi rychle dostat z vápna.
     
    10
    Emmanuel Antwi dostal tvrdě naloženo na pomezní čáře od Falty, příbramský hráč nakonec musel podstoupit ošetření. Podle všeho ale nepůjde o nic vážného. Oba zmínění hráči jsou nakonec po vzájemné kolizi puštění čtvrtým rozhodčím zpět na hřiště.
     
    11
    Vepřekova levá strana zatím pracuje velmi nebezpečně. Právě jeho rozehrávka dostala následně Breiteho do příležitosti, jeho rána z osy hřiště šla ovšem mimo bránu. Olomoucký záložník míč netrefil podle představ.
     
    12
    Mladý Martin Melichar nyní prožil infarktovou situaci, když při rozehrávce trefil presujícího Juliše. Útočník hostující na Hané ze Sparty ovšem balón dostal jen do zámezí. Příbramský kouč Horváth si tak může oddechnout.
     
    13
    Šance na obou stranách se nyní hodně střídali, Olomouc zatápěl hlavně Jaroslav Tregler. Jeho první přihrávka na Antwiho sice nevyšla, jenomže následně se sám Tregler málem dostal ke střelbě. Beneš ale vše rychle vyřešil.
     
    14
    Hanáci se dostávali ke střelbě, avšak příbramská obrana byla velmi pozorně postavená. Balón tak končí pouze v zámezí. Melichar se dostane k rozehrávce.
     
    15
    Sladký zůstal ležet na trávníku po tvrdém ataku soupeře, nicméně nejedná se o nic vážného. Hra po malé prodlevě znovu pokračuje.
     
    16
    Příbram se snaží vybudovat převahu, jenomže tentokrát její snaha uvadla na nepřesné nahrávce na Zorvana. Polidar se tak musí vracet do základní pozice, jeho náběh do brejku se nekoná.
     
    17
    Emmanuel Antwi bojoval s Vepřekem na pravé straně, nicméně zkušenosti bývalého olomouckého kapitána nakonec nestačili. Po teči domácího hráče bude Příbram kopat roh.
     
    18
    Jan Rezek se rohový kop pokusil proměnit v překvapivý tah nahrávkou na Treglera. Jeho si však pohlídal pozorný Beneš, Příbram se tak dostane jen k autovému vhazování.
     
    19
    Olomouc se coby favorit utkání zatím nedostává příliš ke kombinaci. Nyní se však po hezké přiťukávané Breiteho ze skluzu dostal k ráně Lukáš Juliš. Nadýchaný oblouček skončil těsně vedle pravé tyče. Tohle bylo těsné!
    19. Breite vybojoval míč pro Juliše, ten mířil jen těsně vedle
     
    20
    Jan Rezek si chytře nabíhal po levé straně za Sladkého, avšak byl přeci jen příliš rychlý. Nahrávka od Emmanuela Antwiho tak mířila pouze do ofsajdu. Rozehrávat bude Olomouc.
     
    21
    Jemelka se ještě snažil vybojovat míč na levé straně obrany, útok Olomouce ovšem vbrzku zastavil Emmanuel Antwi. Sigma bude pouze vhazovat.
     
    22
    Sladký nabídl míč Faltovi, ten se ale přes početnější příbramskou zeď nedostal. Následný nákop od prvně zmíněného sbírá do rukavic Melichar. Příbram se může znovu zformovat.
    22. Zblokovanou střelu Chytila ukryl Melichar v rukavicích
     
    23
    Rezek se Zorvanem poslali míč do vápna, kde se Příbram ještě snaží vybojovat střeleckou pozici. Zatím je to velký boj, ale ani Soufiane Dramé, ani Jan Kvída střelu nevybojovali. Olomoucká defenzíva situaci zvládla s velkými obtížemi. Příbram bude kopat roh.
    23. Zmatek ve vápně Sigmy, ránu Kvídy domácí odvrátili na roh
     
    24
    Příbramský roh po rozehrávce Rezka nakonec nebyl nebezpečím pro Mandouse a spol. Balón od příbramské legendy do vápna nedoletěl. Jemelka s Vepřekem dostali míč mimo nebezpečnou zónu.
     
    25
    Emmanuel Antwi a Soufiane Dramé měli v zadních řadách pořádně potíže s napadajícím Julišem. Jejich rozehrávka měla trhliny, nakonec míč dostali alespoň do zámezí.
     
    26
    Olomouc měla velkou šanci! Parádní centr od Falty doletěl přesně před levou tyč, kde se dokázal prodrat Chytil. Jeho rána pod tlakem příbramského beka letěla ovšem mimo bránu. Melichar si musel pořádně oddechnout.
     
    27
    Příbram se snažila o vykouzlení dalšího útočného manévru, jenomže Vepřek, Falta i Jemelka zatím dozadu pracují příkladně. Po krátké prodlevě bude rozehrávat znovu Mandous.
     
    28
    Houska nyní ukázal pořádnou chytrost, když na poslední chvíli sebral míč před Rezkem. Příbram tak místo brejku musí absolvovat návrat do obrany. Sigma se však nikam netlačí.
     
    29
    Olomouc znovu ukázala na pravém křídle tlak, na řadě je roh v jejím podání.
     
    30
    Jemelka i Chytil vyskočili na nákop od rohového praporku nejvýše, nicméně nasměrovat míč mezi tři tyče se jim nepovedlo. Sigma však zůstává v útočné pozici.
     
    31
    Melichar musel být znovu pozorný, když se k němu dostala protečovaná nahrávka. Příbramský mladík se nicméně nezalekl, celou situaci uklidňuje s míčem v rukavicích.
     
    32
    Soufiane Dramé dělal v olomoucké defenzívě pořádně problémy, nicméně Falta jeho aktivitu nakonec zvládl vyřešit. Nečekaná nahrávka na Chytila Příbram odzbrojila. Sigma jde do kontru.
     
    33
    Útok Olomouce žádné vzrušení nepřinesl, míč skončil po Chytilově a hlavně Julišově iniciativě v zámezí. Melichar bude rozehrávat od vlastní brány.
     
    34
    Mojmír Chytil se dostal do pořádné tutovky! Jako poslední se nakonec dostal po skrumáží před hranicí vápna ke střele, jenomže jeho rána s faleší nakonec dopadla mimo bránu. Velkou pomoc 21letému záložníkovi nyní poskytli Falta a Juliš, ale bez výsledku.
    34. Chytil pálil z první a bránu netrefil
     
    35
    Jemelka dostal v rohu hřiště pořádně naloženo od Antwiho, což zaznamenal i pomezní sudí. Olomouc bude po soupeřově faulu rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    36
    Sigma znovu zahrozila! David Houska sice našel svým centrem zpoza vápna hlavu Chytila, jenomže jeho pokus nebyl přesný. Míč skončil mimo Melicharovu bránu, když letěl kolem pravé tyče.
     
    38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc se dostává do vedení! Po hezkém pokrytí míče se dostal na hranici malého vápna k palbě LUKÁŠ JULIŠ, čemuž předcházela parádní patička od Mojmíra Chytila. Míč letěl k pravé tyči, kam už Melichar nestačil skočit. Pro hostujícího hráče Sparty jde o pátou trefu v sezóně.
    38. Lukáš JULIŠ - 1:0
     
    39
    Olomouc ihned po vstřelení první branky zápasu vypadá dost aktivně. Nechce rozhodně Příbram pustit do žádných šancí. Falta navíc na levé straně málem zahájil další brejk. Těsně mu však nevyšla nahrávka.
     
    40
    Hanáci nadále relativně více drží míč na svých kopačkách, jenomže nepřesnosti na pravé straně tentokrát nechávají výhodu hostům. Melichar bude rozehrávat od zadních řad.
     
    42
    Příbram právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! první ránu Zorvana sice ještě zblokoval Beneš, jenomže balón nakonec doskočil k EMMANUELU ANTWIMU, který se s ničím nepáral a bez skrupulí poslal ránu k pravé tyči. Mandous se k zákroku nedostal.
    42. Emmanuel ANTWI - 1:1
     
    43
    Šimon Falta se pokoušel odcentrovat do vápna, nicméně nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal na jeho pohyb reagovat. Melichar tak stáhl balón ze vzduchu do rukavic. Příbram může rozehrávat.
     
    44
    Šimon Falta se hnal za propadlým míčem za obranu, nicméně Jan Kvída si jeho pohyb pohlídal. Z šance Olomouce tak nic nebude.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje 1 minutu nad standardní hrací čas!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První utkání 26. kola FORTUNA:LIGY ze začátku přinášelo dost běhavý a fyzicky náročný fotbal, nicméně moc estetických kvalit oba celky nepředváděly. Až po posléze se dokázali aktéři dostat k líbivým kombinacím, které zprvu zvládala lépe Sigma. Ta šla i první do vedení zásluhou kanonýra Juliše, jenomže Příbram se během čtyř minut dostala k vyrovnání, což bylo dle vývoje poločasu i zřejmě spravedlivé. Druhá půle odstartuje přibližně v 15:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Olomouc během poločasu vystřídala, místo dnes nevýrazného Martina Hály na hřiště Pablo González.
     
    47
    Tregler se proti Chytilovi nenechal zahanbit a tvrdým zákrokem jej odstavil od míče. Olomouc bude po faulu rozehrávat.
     
    48
    Sladký se na několikrát snažil o centr, nicméně Příbram byla v zadních řadách pozorná a nijak výrazněji se tedy nemusela obávat. Sigma musí po nepřesnosti navíc zpátky na vlastní poloviny.
     
    49
    Radim Breite vyskočil podobně vysoko jako Filip Zorvan, avšak příbramský záložník se postaral o lehké přidržení soupeře. Olomouc bude znovu rozehrávat.
     
    50
    Nepřesnosti v rozehrávce Hanáků ve druhé půli neustávají, přes příbramskou zeď se tudíž prakticky Sigma nedostává. Tentokrát neuspěl jak González, tak Sladký.
     
    52
    Příbram právě vstřelila branku!
    Hosté otáčí vývoj utkání! Po velkém nedorozumění v obraně Hanáků se sice snažil zkrotit skákající míč Mandous, jenomže MATĚJ POLIDAR po dlouhém pasu Rezka bez problému olomouckého brankáře obešel a ránou z levé strany vápna přinesl vytoužený obrat. Dle předzápasových předpokladů nečekaný vývoj utkání...
    52. Matěj POLIDAR - 1:2
     
    53
    Juliš se objevil při zakončení, nicméně na centr od Vepřeka se neprodral. Olomouc přesto ještě chvíli drží soupeře v kleštích, avšak stále bezvýsledně.
     
    54
    Olomoucký útok byl vzápětí přerušen, Mojmír Chytil se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    55
    Na hrací ploše zůstal ležící Jan Rezek, který je také důvodem přerušení hry. Příbramský veterán nakonec musí být ošetřen za pomezní čárou, nevypadá to s ním ale nijak vážně.
     
    56
    Sladký centroval relativně přesně, nicméně Vepřek už byl mimo palebnou pozici. Levý bek Olomouce tak ještě poslal míč do skrumáže před Melicharem, Mojmír Chytil ani Pablo González ovšem nestačili hlavičkovat.
     
    57
    Emmanuel Antwi se znenadání objevil za olomouckou obrannou linií, jenomže jeho postup byl přerušen. Pomezní rozhodčí viděl příbramský ofsajd.
     
    58
    Hanácká lavička byla nyní dost hlasitá po změně rozehrávky ve prospěch Příbrami, vedoucí týmu Adam Košař obdržel žlutou kartu za protesty.
     
    58
    Na řadu přicházejí dvojice střídání. Na straně Olomouce hřiště opouští Martin Sladký, místo něhož jde na plac Tomáš Zahradníček. Pavel Horváth stahuje Emmanuela Antwiho a posílá do zápasu Lukáše Pazderu.
     
    60
    Olomoucká obrana nyní sice zasáhla, jenomže v rohu se David Houska (OLO) přeci jen postaralo faul. Rozhodčí jej odměnil žlutou kartou.
     
    61
    Příbram sice kopala volný kopo z podobné pozice jako roh, ale příliš nebezpečí do řad Hanáků pokus nepřinesl. Sigma v čele s Mandousem situaci ustáli.
     
    63
    Hanáci se viditelně snaží o rozbití příbramské stability v obraně, zatím však bez výsledku. I tentokrát se míč dostal mimo střeleckou zónou a na kopačky hostí.
     
    64
    Horváthova Příbram po obratu kvalitativně roste. Hosté se i tentokrát dokázali dostat do brejku, Tregler ale žádnou střelu nakonec nevypustil.
     
    65
    Olomouc se dostává sice do kombinace, ale i na poměry Příbrami zatím její rychlost není závratná. Obrana středočeského klubu tlak tak bez potíží situaci zvládá.
     
    66
    Houska se opřel do míče zpoza vápna, nicméně rána olomouckého beka nebyla nijak přesná. Balón letěl mimo Melicharovu branku.
    66. Houskova rána byla nepřesná
     
    67
    Pablo González se objevil v malém vápně, jenomže jeho pokus nebyl vůbec přesný. Hlavička olomouckého záložníka proletěla nad břevno, Melichar na oblouček nemusel ani reagovat.
     
    68
    Zahradníček centroval do vápna, nicméně si nerozuměl s Gonzálezem, kterého zezadu nastřelil. Další olomoucký postup je tak po této malé chybce zastaven.
     
    69
    Faltův centr sice měl zajímavé parametry, jenže nenašel nikoho z domácích hráčů. Míč bez potíží odvrátil Olivier Kingue.
     
    70
    Olomoucký trenér Radoslav Látal si připravil dvojité střídání. Místo Radima Breiteho na hřiště míří 17letý Kryštof Daněk. Mojmíra Chytila střídá Jakub Yunis.
     
    71
    Olomouc se pokoušela obléhat příbramskou defenzivní zónu, leč jakákoliv snaha o aktivitu nebyla dotažena k zajímavějšímu pokusu. Horváthův výběr už příliš neriskuje a odehrává míče mimo vlastní polovinu.
     
    73
    Jaroslav Tregler zůstal ležet na polovině hřiště, což okamžitě řeší taktéž rozhodčí. za přidržení soupeře obdržel žlutou kartu mladý Kryštof Daněk.
     
    74
    Zahradníček při rozehrání standardky dlouho váhal, ale nakonec poslal kvalitní centr. Na jeho umění mohl navázat Yunis, jenže jeho hlavička mířila těsně mimo branku.
    74. Po trestném kopu Zahradníčka minul bránu Yunis
     
    75
    Jakub Yunis měl další tutovku! Prodral se až do malého vápna, kde se málem dostal k dorážení nákopu od vlastní obrany. Melichar však předvádí velmi dobrý zákrok.
     
    76
    Olomouc viditelně svého soupeře nyní tlačí, Příbram nicméně ale moc chyb zatím moc chyb nevyrábí.
     
    77
    Pablo González se prodral při další standardce k hlaviččce, kterou však Melichar taktéž vystihl. Hosté si nyní mohli znovu pořádně oddechnout.
    77. Hlavičku Gonzáleze ukryl v rukavicích Melichar.
     
    78
    Příbram si připravila druhé střídání. Místo Jana Kvídy se dostal na hřiště kanonýr Michal Škoda.
     
    79
    Šimon Falta poslal do vápna nadýchaný centr, na nějž se Daněk velmi dobře prodral, jenže balón nakonec netrefil. Ve vápně navíc zůstává po olomouckém faulu zůstal ležící Lukáš Pazdera, hosté tak budou rozehrávat.
     
    80
    Beneš se dral spolu s Yunisem k zakončení, jenomže nakonec Melichar ve vápně úřadoval a sebral míč z kopaček Hanáků Nápor na příbramskou branku nyní ovšem vrcholí.
     
    81
    Příbramská obrana už jen míč raději odkopává do zámezí, Olomouc nyní ale sv=é převahy moc nevyužívá. Tentokrát totiž Zorvan míří do brejku.
     
    82
    Zorvanovo přečíslení tří proti dvěma nebylo příliš úspěšné. Vepřek jeho nepřesnou přihrávku vystihl a bez potíží přehrál míč mimo vápno.
     
    83
    Olomoucká střídačka znovu vybouchla, tentokrát obdržel žlutou kartou trenér Radoslav Látal.
     
    83
    Příbram si připravila další dvojici střídání. Místo Matěje Polidara si zahraje Jakub Šašinka, Filipan Zorvana pak vystřídal Dušan Pinc.
     
    85
    Olomoucký bek Michal Vepřek byl až příliš tvrdý v souboji na levé straně, sudí Rejžek mu uděluje žlutou kartu.
     
    86
    Lukáš Pazdera se pokusil provedením standardky o překvapení, jenomže rána mířila mimo branku. Mandous se dostane k rozehrávce.
     
    87
    Pablo González se dostal na hranici malého vápna ke střelbě, jenomže jeho průnik nebyl úspěšný. Zamířil přízemní ranou asi dva metry vedle tyče.
    87. González z hranice vápna cíl minul
     
    88
    Olomouc bude kopat velice zajímavou standardku z osy hřiště. Hanáci tak nyní takřka v plném počtu míří do vápna.
     
    89
    Šimon Falta se postaral o provedení standardky z ideální pozice, ale kroucená rána zamířila příliš vysoko. Míč letěl dobré tři metry nad břevnem.
    89. Falta z trestňáku bránu přestřelil
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty nad standardní hrací čas!
     
    90+1
    Melichar se nebál a šel hodně daleko z brány, nicméně po střetu s Gonzálezem zůstal ležet na hrací ploše. Rozhodčí píská Sigmě faul, příbramský brankář musí být ošetřen.
     
    90+2
    Beneš s Daňkem bojovali na půlící čáře, což však bylo přerušeno příbramským faulem. Hanáci budou rozehrávat a mobilizují všechny své síly směrem k předním řadám.
     
    90+3
    Vepřek se ještě pokusil o střelu, která však byla tečována vysoko nad. Sigma dostává k dispozici ještě roh, na který míří do vápna i brankář Mandous.
     
    90+4
    Právě Mandous nakonec málem hlavičkoval, jenomže blok Příbrami tlak ustál. Olivier Kingue navíc byl posléze faulován, Hanáci se budou vracet zpět do obrany.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 12:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 15:21. Fauly: 1:2.
     
    A je konec! A to dost nečekaný, neboť Příbram se po 18 zápasech ve FORTUNA:LIZE, tedy od srpnové výhry 4:0 nad Jabloncem, postarala o zisk tří bodů. Pro Pavla Horvátha tak jde o premiérovou výhru v soutěži a velmi cenný úspěch na cestě za záchranou, neboť Středočeši se dotahují na patnáctou Opavu. Olomouc naopak ukázala, že její forma po konci koronavirové pauzy není rozhodně ideální. Proti poslední Příbramí už totiž na její obrat nereagovala a zůstala po nevýrazném výkonu na Slovácku bez většího úspěchu. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek soboty. (15:58:33)

    Johan Čáp


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 38. Juliš (Chytil) – 42. Antwi, 52. Polidar (Jan Rezek)

    Karty:   58. Košař (OLO), 60. Houska (OLO), 73. Daněk (OLO), 83. Látal (OLO), 85. Vepřek (OLO)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 12:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 15:21. Fauly: 1:2.
    SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký (58. Zahradníček), Beneš (C), Jemelka, Vepřek – Hála (46. P. González), Houska, Breite (70. Daněk), Chytil (70. Yunis), Falta – Juliš.
    Náhradníci: Reichl – Daněk, Yunis, P. González, Látal, Zahradníček, Greššák.

    FK Příbram: Melichar – Kvída (78. Michal Škoda), Dramé, Kingue, Nový – Tregler, Jan Rezek (C), Soldát – Antwi (58. Pazdera), Zorvan (83. Pinc), Polidar (83. J. Šašinka).
    Náhradníci: Kočí – J. Šašinka, Pazdera, Michal Škoda, Hájek, Pinc, Kleščík.

    Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka

    Diváci: 114
    thejrc.org