Olomouc – Příbram 1:2 (kon.) | Liberec – Slovácko 3:1 (kon.) | Zlín – Ostrava 1:1 (kon.)
Plzeň – Mladá Boleslav 7:1 (kon.) | Slavia – Jablonec 5:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:2 (1:1)
FK Příbram
Sobota 30.05.2020, 14:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • FORTUNA:LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Melichar se nebál a šel hodně daleko z brány, nicméně po střetu s Gonzálezem zůstal ležet na hrací ploše. Rozhodčí píská Sigmě faul, příbramský brankář musí být ošetřen.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty nad standardní hrací čas!
    87. González z hranice vápna cíl minul
     
    87
    Pablo González se dostal na hranici malého vápna ke střelbě, jenomže jeho průnik nebyl úspěšný. Zamířil přízemní ranou asi dva metry vedle tyče.
     
    85
    Olomoucký bek Michal Vepřek byl až příliš tvrdý v souboji na levé straně, sudí Rejžek mu uděluje žlutou kartu.
     
    83
    Příbram si připravila další dvojici střídání. Místo Matěje Polidara si zahraje Jakub Šašinka, Filipan Zorvana pak vystřídal Dušan Pinc.
     
    83
    Olomoucká střídačka znovu vybouchla, tentokrát obdržel žlutou kartou trenér Radoslav Látal.
     
    78
    Příbram si připravila druhé střídání. Místo Jana Kvídy se dostal na hřiště kanonýr Michal Škoda.
     
    75
    Jakub Yunis měl další tutovku! Prodral se až do malého vápna, kde se málem dostal k dorážení nákopu od vlastní obrany. Melichar však předvádí velmi dobrý zákrok.
    74. Po trestném kopu Zahradníčka minul bránu Yunis
     
    74
    Zahradníček při rozehrání standardky dlouho váhal, ale nakonec poslal kvalitní centr. Na jeho umění mohl navázat Yunis, jenže jeho hlavička mířila těsně mimo branku.
     
    73
    Jaroslav Tregler zůstal ležet na polovině hřiště, což okamžitě řeší taktéž rozhodčí. za přidržení soupeře obdržel žlutou kartu mladý Kryštof Daněk.
     
    70
    Olomoucký trenér Radoslav Látal si připravil dvojité střídání. Místo Radima Breiteho na hřiště míří 17letý Kryštof Daněk. Mojmíra Chytila střídá Jakub Yunis.
     
    60
    Olomoucká obrana nyní sice zasáhla, jenomže v rohu se David Houska (OLO) přeci jen postaralo faul. Rozhodčí jej odměnil žlutou kartou.
     
    58
    Na řadu přicházejí dvojice střídání. Na straně Olomouce hřiště opouští Martin Sladký, místo něhož jde na plac Tomáš Zahradníček. Pavel Horváth stahuje Emmanuela Antwiho a posílá do zápasu Lukáše Pazderu.
     
    58
    Hanácká lavička byla nyní dost hlasitá po změně rozehrávky ve prospěch Příbrami, vedoucí týmu Adam Košař obdržel žlutou kartu za protesty.
    52. Matěj POLIDAR - 1:2
     
    52
    Příbram právě vstřelila branku!
    Hosté otáčí vývoj utkání! Po velkém nedorozumění v obraně Hanáků se sice snažil zkrotit skákající míč Mandous, jenomže MATĚJ POLIDAR po dlouhém pasu Rezka bez problému olomouckého brankáře obešel a ránou z levé strany vápna přinesl vytoužený obrat. Dle předzápasových předpokladů nečekaný vývoj utkání...
     
    46
    Olomouc během poločasu vystřídala, místo dnes nevýrazného Martina Hály na hřiště Pablo González.
    42. Emmanuel ANTWI - 1:1
     
    42
    Příbram právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! první ránu Zorvana sice ještě zblokoval Beneš, jenomže balón nakonec doskočil k EMMANUELU ANTWIMU, který se s ničím nepáral a bez skrupulí poslal ránu k pravé tyči. Mandous se k zákroku nedostal.
    38. Lukáš JULIŠ - 1:0
     
    38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc se dostává do vedení! Po hezkém pokrytí míče se dostal na hranici malého vápna k palbě LUKÁŠ JULIŠ, čemuž předcházela parádní patička od Mojmíra Chytila. Míč letěl k pravé tyči, kam už Melichar nestačil skočit. Pro hostujícího hráče Sparty jde o pátou trefu v sezóně.
     
    36
    Sigma znovu zahrozila! David Houska sice našel svým centrem zpoza vápna hlavu Chytila, jenomže jeho pokus nebyl přesný. Míč skončil mimo Melicharovu bránu, když letěl kolem pravé tyče.
    34. Chytil pálil z první a bránu netrefil
     
    34
    Mojmír Chytil se dostal do pořádné tutovky! Jako poslední se nakonec dostal po skrumáží před hranicí vápna ke střele, jenomže jeho rána s faleší nakonec dopadla mimo bránu. Velkou pomoc 21letému záložníkovi nyní poskytli Falta a Juliš, ale bez výsledku.
     
    26
    Olomouc měla velkou šanci! Parádní centr od Falty doletěl přesně před levou tyč, kde se dokázal prodrat Chytil. Jeho rána pod tlakem příbramského beka letěla ovšem mimo bránu. Melichar si musel pořádně oddechnout.
    19. Breite vybojoval míč pro Juliše, ten mířil jen těsně vedle
     
    19
    Olomouc se coby favorit utkání zatím nedostává příliš ke kombinaci. Nyní se však po hezké přiťukávané Breiteho ze skluzu dostal k ráně Lukáš Juliš. Nadýchaný oblouček skončil těsně vedle pravé tyče. Tohle bylo těsné!
     
    12
    Mladý Martin Melichar nyní prožil infarktovou situaci, když při rozehrávce trefil presujícího Juliše. Útočník hostující na Hané ze Sparty ovšem balón dostal jen do zámezí. Příbramský kouč Horváth si tak může oddechnout.

    Johan Čáp


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 38. Juliš (Chytil) – 42. Antwi, 52. Polidar (Jan Rezek)

    Karty:   58. Košař (OLO), 60. Houska (OLO), 73. Daněk (OLO), 83. Látal (OLO), 85. Vepřek (OLO)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 12:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 15:21. Fauly: 1:2.
    SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký (58. Zahradníček), Beneš (C), Jemelka, Vepřek – Hála (46. P. González), Houska, Breite (70. Daněk), Chytil (70. Yunis), Falta – Juliš.
    Náhradníci: Reichl – Daněk, Yunis, P. González, Látal, Zahradníček, Greššák.

    FK Příbram: Melichar – Kvída (78. Michal Škoda), Dramé, Kingue, Nový – Tregler, Jan Rezek (C), Soldát – Antwi (58. Pazdera), Zorvan (83. Pinc), Polidar (83. J. Šašinka).
    Náhradníci: Kočí – J. Šašinka, Pazdera, Michal Škoda, Hájek, Pinc, Kleščík.

    Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka

    Diváci: 114
    thejrc.org