Schalke – Augsburg 0:3 (kon.) | Mohuč – RB Lipsko 0:5 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Düsseldorf 2:2 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
0:5 (0:3)
RB Lipsko
Neděle 24.05.2020, 15:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Německá Bundesliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z této jednoznačné partie je to vše, děkujeme za pozornost. (17:33:34)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 1 – 9
    Střely mimo: 3 – 12
    Držení míče: 40 % – 60 %
    Rohové kopy: 5 – 4
    Ofsajdy: 3 – 2
    Fauly: 13 – 11
    Žluté karty: 3 – 3.
     
    Lipsko se po třech remízách dočkalo potřebné výhry a vrátilo se v tabulce za Bayern a Dortmund na třetí místo. Patnáctá Mohuč naopak potřetí nevyhrála a s šedesáti inkasovanými góly se stala týmem s nejhorší obranou v Bundeslize.
     
    Rozhodčí Schmidt s ohledem na jednoznačnou podobu skóre nenastavil ani vteřinu a závěrečným hvizdem udělal laskavost fotbalistům Mohuče, kterým odveta za podzimní porážku 0:8 rozhodně nevyšla. Lipsko od prvních minut kralovalo a do přestávky si vybudovalo zasloužený třígólový náskok, o který se zasloužili Werner, Poulsen a Sabitzer. Ofenzivní galapředstavení Lipska neskončilo ani po změně stran, kdy byl ústřední postavou Timo Werner. Německý reprezentant nejprve zužitkoval gólovou pobídku od Kampla a později na několikátý pokus zkompletoval hattrick. Až za stavu 0:5 se pořádně dostala do hry také Mohuč, nicméně na čestnou korekci stavu to už nestačilo.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Menší chaos před Gulácsim vyřešil jeden z jeho spoluhráčů vysvobozujícím odkopem do středu pole. Z něj nepřesně nakopával Barreiro a odevzdal míč soupeřům.
     
    89
    Po gólu na 5:0 šla aktivita Lipska výrazně dolů. Na druhém konci hřiště nyní Quaison přihrával do vápna na Awoniyiho, kterému byl ukopnut míč na roh.
     
    88
    Muži v tmavých dresech vzdali dobývání hodně zatažené obrany. K vidění byl dobrovolný návrat k nohám Pétera Gulácsiho.
     
    87
    Martínův centr nebyl nebezpečný. To samé platilo o následném pasu Quaisona, pro který si s velkým přehledem došel třicetiletý Gulácsi.
     
    86
    Asi nejlepší pasáž domácího týmu pokračuje rohovým kopem z pravé strany.
     
    84
    Tyler Adams dost přitvrdil v souboji s Barreirem. Byla z toho další standardní situace, která k čestnému úspěchu Mohuče znovu nevedla.
     
    83
    Postupem času jsou zadní řady Lipska více zranitelné. Awoniyi získal roh, jenž zrealizoval Aaron Martín, nicméně Mateta se před odmávaným ofsajdem k pořádnému zakončení nedostal.
     
    82
    Gulácsi pokazil trochu riskantnější rozehrávku. Jeho spoluhráči míč na malou chvíli vybojovali, dokud nebyl odzbrojen také autor hattricku Timo Werner.
     
    80
    Šestý gól Lipska prozatím nepřišel. Standardní situaci rozehrál Olmo přesně do rukavic dvaadvacetiletého gólmana Floriana Müllera.
     
    79
    Jerry St. Juste nastavil nohu před Halstenberga a řekl si o žlutou kartu, proti které nemůže být žádného sporu.
     
    78
    Přetažený centr Bakua chytal na opačné straně Martín. Ten vracel míč do ohně, kde Jean-Philippe Mateta zády brance šikovně zakončoval patou a jen těsně minul Gulácsiho levou tyč.
     
    77
    Orban prodal zkušenosti v souboji s Matetou, který byl v mnohem lepší výchozí pozici. Mohuč pokračuje v útoku jen prostřednictvím autového vhazování.
     
    75
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Několik varování domácí obraně viditelně nestačilo! Yussuf Poulsen neztrácel čas s rozehrávkou po faulu u půlící čáry. Chytrým pasem vybídl neúnavného TIMA WERNERA, jenž natáhl levou nohu a tentokrát přesně zacílil ze svého pohledu k pravé tyči.
     
    74
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Edimilson Fernandes, přichází Danny Latza.

    Michal Břuchanský

    Branky: 11. Werner (Laimer), 23. Y. Poulsen (Sabitzer), 36. Sabitzer (Y. Poulsen), 48. Werner (Kampl), 75. Werner (Y. Poulsen)

    Karty:   20. Malong Kunde (MAI), 31. Bruma (MAI), 79. St. Juste (MAI) – 13. Sabitzer (RBL), 17. Upamecano (RBL), 35. Werner (RBL)


    1. FSV Mohuč 05: F. Müller – St. Juste, Bruma (46. Mateta), Niakhaté (C) – Baku, E. Fernandes (74. Latza), Boëtius (61. Awoniyi), Malong Kunde (61. Barreiro), Aaron Martín – Onisiwo (74. Öztunali), Quaison.
    Náhradníci: Dahmen – Awoniyi, Barreiro, Brosinski, Hack, Či Tong-won, Latza, Mateta, Öztunali.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano (60. Orban), Halstenberg – Olmo, Sabitzer (60. Adams), Laimer (42. Mukiele), Kampl (70. H. Wolf), Nkunku (70. Lookman) – Y. Poulsen (C), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Adams, Angeliño, Haidara, Lookman, Mukiele, Orban, H. Wolf, Schick.

    Rozhodčí: Schmidt – Thomsen, Foltyn
    thejrc.org