Jablonec – Liberec 0:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 1:1 (kon.) | Příbram – Slavia 0:1 (kon.)
konec
FK Příbram
0:1 (0:0)
SK Slavia Praha
Úterý 02.06.2020, 20:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Martin Melichar dělal v příbramské bráně opět vše, co mohl, a stejně jako proti Ostravě předvedl tři skvělé zákroky, osm minut před koncem ho ale překonal střídající Petar Musa. Slavia se na výhře sice nadřela, nakonec ale zaslouženě vyhrála. Konečný výsledek dnešního zápasu. 1.FK Příbram 0 SK Slavia Praha 1. (21:56:07)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Patrik Hellebrand fauloval na útočné polovině Slavie za cenu žluté karty, vůbec mu to ale nevadí. Je konec!
     
    90+2
    Příbram se odhodlává k závěrečnému tlaku, pro tuto chvíli ho ovšem zastavuje ofsajd. Byl v něm Miroslav Slepička.
     
    90+1
    Abdalláh Júsuf Hilál šel před zraky obou střídaček příliš důrazně do souboje s Jaroslavem Treglerem a potřetí v letošní sezóně byl potrestán žlutou kartou.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
    89. Traoré si seběhl doprostřed, ale střílel mimo bránu
     
    89
    Ibrahim Benjamin Traoré se pokusil vypálit zpoza šestnáctky, střela mu ovšem nesedla a o pořádný kus minula bránu domácího brankáře Martina Melichara.
     
    88
    Střídaní na obou stranách rozkouskovala hru a Příbrami už příliš mnoho času na odpověď nezbývá. Stav 0:1.
     
    86
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Nicolae Stanciu, přichází Michal Frydrych.
     
    86
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Stanislav Tecl, přichází Abdalláh Júsuf Hilál.
     
    84
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Karel Soldát, přichází Pavel Hájek.
     
    83
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Rezek, přichází Mihailo Cmiljanović.
    82. Petar MUSA - 0:1
     
    82
    Slavia právě vstřelila branku!
    PETAR MUSA využil neschopnosti Příbrami odvrátit vysoký míč uprostřed vlastního pokutového území a po šťastném odrazu míče z blízkosti a otočky zamířil k levé tyči – 0:1!
     
    81
    Lukáš Provod byl sražen k zemi na pravé straně šestnáctky, píšťalka hlavního rozhodčího ovšem opět zůstala němá.
     
    80
    Nicolae Stanciu patří mezi nejlepší hráče na hřišti a nyní to potvrdil střelou zpoza šestnáctky, která minula vzdálenější pravý horní roh příbramské brány.
     
    78
    David Zima si naskočil na centr z rohového kopu, jeho následné zakončení ale minulo pravou tyč a následoval odkop od brány Martina Melichara.
     
    77
    Slávistický tlak neustále sílí a pramení z něj další rohový kop, který rozehrál Nicolae Stanciu, a jeho centr byl na přední tyči odvrácen. Další výsledek 0:0?
     
    75
    Jan Bořil se vřítil z levého křídla do šestnáctky, jenže při prvním dotyku zasáhl míč rukou a rozhodčí to postřehl.
     
    75
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Miroslav Slepička.
    74. Stanciův lahůdkový přímák skončil na spojnici!
     
    74
    Nicolae Stanciu orazítkoval spojnici tyče a břevna poté, co nádhernou střelou z volného přímého kopu překonal zeď! Stále gól nikde.
     
    73
    Vzápětí fauloval v blízkosti vlastní šestnáctky Jaroslav Tregler a Nicolae Stanciu tentokrát vybojoval standardní situaci.
     
    72
    Patrik Hellebrand předvedl nádhernou kolmou přihrávku a Nicolae Stanciu se ocitl v šestnáctce ve velké šanci, Karel Soldát ho ale čistě a důrazně odstavil tělem! Penalta opět nikde.
     
    70
    Lukáš Provod se snažil prosadit podél levé postranní čáry, jenže si míč navedl do jednoho z protihráčů a byl mu pískán útočný faul, který odnesl on sám.
     
    69
    Stanislav Tecl se dokázal prodrat k míči na pravé straně šestnáctky a z ostrého úhlu ho poslal na vzdálenější levou tyč, kde na něj těsně nedosáhl Petar Musa.
     
    68
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ladislav Takács, přichází Petar Musa.
     
    68
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Kvída, přichází Michal Škoda.
     
    68
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Emmanuel Antwi, přichází Lukáš Pazdera.
     
    65
    Lukáš Provod v pokutovém území přeskočil jednoho z obránců Příbrami a skončil na zemi. Penalta se ovšem nepískala a Emmanuel Antwi si oddechl. Bezbrankový stav se zatím nemění.
     
    64
    Vladimír Coufal pohotově vypálil po odvráceném centru, jeho bomba zpoza šestnáctky ale byla zablokována a Ondřej Kolář musel vyběhnout až ke středovému kruhu, aby zabránil rychlému protiútoku Příbrami.
    62. Traoré technicky usměrňoval Coufalův centr k pravé tyči
     
    62
    Ibrahim Benjamin Traoré si uprostřed šestnáctky naběhl na fantastický centr z pravého křídla a z voleje se snažil zamířit ke vzdálenější levé tyči, Martin Melichar byl u ní ale včas a připsal si třetí slušný zákrok! Na Litavce stále bez branek 0:0.
     
    61
    Jan Rezek a Filip Zorvan vyrazili do velice nebezpečného protiútoku, první jmenovaný muž ovšem fauloval a Slavia se snadno ubránila. Škoda, že to nevyřešil lépe.
     
    60
    Lukáš Provod si dvakrát pěkně vyměnil míč se svými spoluhráči a poté našel střídajícího Patrika Hellebranda, který vyslyšel volání po střele, jeho přízemní pokus zpoza šestnáctky byl ale zablokován.
     
    59
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Patrik Hellebrand.
     
    57
    Na lavičce Slavie už se připravuje Patrik Hellebrand a za pár okamžiků by měl přijít na hrací plochu.
     
    56
    Ibrahim Benjamin Traoré se pokoušel zalepit míč uprostřed šestnáctky po dlouhém kolmém pasu ze standardní situace, stál ovšem zády k bráně a první dotyk mu nevyšel.
     
    55
    Karel Soldát se snažil poslat míč za slávistickou obranu, jenže jeho kolmý pas byl příliš prudký a Ondřej Kolář stále čeká na zákrok. Domácí bez střely na bránu.
     
    54
    Fotbalisté Příbrami po přestávce hrozí po rychlých protiútocích. Žádný ovšem zatím nedotáhli do zdárného konce a zatím jim nepomáhají ani rohové kopy.
     
    52
    Filip Zorvan vyrazil do rychlého protiútoku a na ose hřiště si mohl vybrat, komu přihraje, nakonec se ale rozhodl nejhůře, jak mohl, a ani jednoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    50
    Stanislav Tecl se pokoušel vysunout Traorého, jenže jeho kolmá přihrávka byla příliš prudká. Míč v pohodě sebral Martin Melichar a rychle rozehrál.
    49. Karel Soldát po Rezkově centru hlavičkoval nad bránu
     
    49
    Karel Soldát mohl udeřit po nádherném centru ze standardní situace, jenže nyní hlavičkoval v mírném záklonu a jeho pokus zamířil nad bránu!
     
    48
    David Zima fauloval Matěje Polidara a Příbram bude rozehrávat na pravé straně hřiště standardní situaci.
     
    47
    Matěj Polidar si nabíhal na dlouhý kolmý pas do šestnáctky, jenže na něj nedosáhl a Ondřej Kolář odkopával od slávistické brány. Přesto za přihrávku poděkoval.
     
    46
    Příbram právě rozehrála druhý poločas, do kterého oba týmy vstupují za bezbrankového stavu a změně v sestavě. Poslední tým zatím drží favorita na uzdě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:01.
     
    Fotbalisté pražské Slavie dnes usilují o třetí výhru v řadě a během prvního poločasu byli výrazně lepším týmem, jenže Martin Melichar, objev příbramského klubu, stejně jako proti Ostravě čaruje a po úvodních pětačtyřiceti minutách drží čisté konto. Skóre po prvním poločase. 1. FK Příbram 0 SK Slavia Praha 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Slavia měla výhodu standardní situace v podobě zkráceného rohového kopu, následný centr byl ale domácí obranou odvrácen a v prvním poločase se už nic nestane.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    44
    Vladimír Coufal se dostal k míči na levé straně hřiště a do šestnáctky poslal centr, na který těsně nedosáhl Ibrahim Benjamin Traoré. Příbram je opět pod tlakem.
    42. Tecl za obranou domácích, ale Melichar ho dobře vychytal
     
    42
    Stanislav Tecl si výborně naběhl na levé straně šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku a lobem se poté pokoušel přehodit Martina Melichara, domácí brankář Příbrami ale vytáhl skvělý zákrok a míč poslal nad svou bránu!
     
    42
    Domácí Emmanuel Antwi a Matěj Polidar chtěli rychle zareagovat na odražený míč v šestnáctce pražského týmu, jenže se k němu nedostali a hosté nebezpečí uhasili.
     
    41
    Nad stadionem Na Litavce se zatáhla mračna a vypadá to na pořádný liják. Zatím se ovšem nekoná a trávník zkrápí mírný déšť. V Příbrami už odpoledne pršelo, ale jednalo se pouze o přeháňku.
     
    38
    Lukáš Provod rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a přetaženým centrem našel hlavu Ondřeje Kúdely, který vracel míč do šestnáctky, našel ovšem pouze jednoho z domácích obránců, který následně nebezpečí uhasil.
     
    37
    Tým z hornického města má nyní obrovské problémy a bude čelit dalšímu rohovému kopu pražského týmu.
     
    36
    Příbram se dostala pod obrovský tlak a Ladislav Takács upadl na zem v blízkosti pravého rohového praporku. Faul se ovšem nepískal a Slavia může vhazovat.
     
    34
    Emmanuel Antwi chtěl přenést hru na Jana Rezka, jenže jeho přihrávka přes osu hřiště byla hodně špatná a Pavel Horváth mu od postranní čáry ihned vynadal.
     
    33
    Pražský celek poté vyrazil do dalšího nebezpečného protiútoku a za obranu Příbrami letěla nebezpečná kolmá přihrávka, Martin Melichar ale skvěle vyhodnotil situaci a po včasném výběhu z brány byl u míče první.
     
    31
    Slavia vzápětí rozehrávala rohový kop. Centr z levé strany hřiště ale žádné nebezpečí pro domácí obranu Příbrami nepřinesl a Martin Melichar si poté oddechl.
    30. Stanislav Tecl pálil z úhlu, Martin Melichar byl ale připraven
     
    30
    Lukáš Provod vyrazil na levém křídle do rychlého protiútoku a Stanislav Tecl poté dostal pěknou kolmou přihrávku do šestnáctky, čehož využil, a jeho prudkou přízemní střelu z ostrého úhlu Martin Melichar vyrazil na rohový kop! Málem.
     
    28
    Na obou stranách je k vidění poměrně hodně nepřesností, a tak na vyloženou brankovou příležitost zatím čekáme marně. Zápas je hodně vyrovnaný.
     
    25
    Příbram mohla jít do vedení po rozehrání standardní situace v podobě zkráceného rohového kopu, po které se dostal do zakončení Olivier Kingue! Jeho následná hlavička ale byla zablokována, zatímco následná střela Jana Rezka zpoza šestnáctky zamířila vysoko nad.
     
    24
    Slavia vytěžila z rychlého protiútoku standardní situaci. Rozehrál ji Nicolae Stanciu a skrytou kolmou přihrávkou našel v šestnáctce Ondřeje Kúdelu, jeho následný přízemní centr byl ale zablokován.
     
    23
    Fotbalisté Příbrami se pokusili zrychlit hru, kolmá přihrávka podél osy hřiště ovšem zamířila pouze na kopačku brankáře Ondřeje Koláře, který rozehrával.
     
    21
    Na straně Příbrami dnes působí dvě osoby, které jsou spojeny se Slavií. Jsou jimi trenér Pavel Horváth a Olivier Kingue. Obránce Příbrami ovšem nikdy nehrál za první tým Slavie Praha.
     
    20
    Emmanuel Antwi se snažil prosadit podél pravé postranní čáry, jenže byl velice rychle zdvojen a vzápětí donucen ke zpětné přihrávce na polovinu domácí Příbrami.
    18. Stanciovi střela nesedla, mířila daleko nad domácí bránu
     
    18
    Nicolae Stanciu si nyní rychle hodil míč z levačky na pravačku a těsně před šestnáctkou napřáhl ke střele, která nabrala příliš velkou výšku a skončila vysoko nad.
     
    17
    Jan Rezek byl faulován na ose hřiště, jenže ještě předtím se mával a poté pískal ofsajd, ve kterém se ocitl nabíhající Martin Nový, muž, který brousí levou lajnu.
     
    15
    Fotbalisté Příbrami se daleko nedostali a Karel Soldát musel spěchat zpět na vlastní polovinu hřiště. Slavia velice dobře brání a zatím domácí k ničemu nepustila.
     
    14
    Obránce Vladimír Coufal si dobře pokryl míč a byl faulován Jaroslavem Treglerem. Vzápětí se podél levé postranní čáry snažil prosadit Karel Soldát, který byl ostřejším skluzem poslán k zemi.
     
    13
    Fanoušci Příbrami se okamžitě ozvali a skandují název tamního klubu. Martin Melichar mezitím sebral centr od levé postranní čáry. Slavia je výrazně lepším týmem.
     
    11
    Slavia teď vstřelila branku, nakonec ale neplatí!

    Nicolae Stanciu dostal v pokutovém území příliš volného prostoru a přízemní střelou orazítkoval pravou tyč. Z dorážky se poté prosadil Stanislav Tecl. Branka Slavie ovšem kvůli ofsajdu neplatí.
     
    10
    Do šestnáctky Příbrami létal jeden centr za druhým. Ani jeden ovšem žádné nebezpečí nepřinesl. Jako poslední se snažil dostat do zakončení zbytečně Nicolae Stanciu.
     
    8
    Lukáš Provod poslal míč od levé postranní čáry do šestnáctky Příbrami, kde hledal Stanislava Tecla, bývalému útočníkovi Plzně ale nevyšel první dotyk.
     
    7
    Jan Kvída se znovu snažil prosadit v útočné fázi, jenže šel na pravém křídle za míčem příliš důrazně a fauloval jednoho z hostujících hráčů. Slavia rozehrávala.
     
    5
    Příbram získala míč ve středovém kruhu, následný kolmý pas podél pravé postranní čáry ale Jana Kvídu nenašel. Domácí obránce byl hosty skvěle pokryt.
     
    4
    Martin Nový odvedl ve vlastním pokutovém území skvělou práci a po následném autovém vhazování Slavie následoval pouze odkop od brány talentovaného Martina Melichara.
     
    3
    Slavia vstoupila do dnešního střetnutí velice aktivně a Příbram se pouze brání. Hostům se navíc daří sbírat odražené míče, čímž svého soupeře neustále drží v šachu.
    2. Provod se pěkně otočil a vyslal ze své kopačky jedovku
     
    2
    Záložník Lukáš Provod si naběhl na levé straně šestnáctky na přetažený centr z pravého křídla, o který se postaral Vladimír Coufal, a střelou z otočky těsně minul přední levý horní roh brány!
     
    1
    Stanislav Tecl obstaral výkop dnešního střetnutí a utkání mezi Příbramí a Slavií bylo zahájeno. Pražský tým se ihned vrhl dopředu, příbramští fotbalisté ale dobře zhustili prostor kolem šestnáctky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Do startu duelu mezi Příbramí a Slavií zbývá necelých 15 minut
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Melichar – Kvída, Kingue, Dramé, Nový – Antwi, Tregler, Soldát, Zorvan, Jan Rezek (C) – Polidar.
    Náhradníci: Kočí – Pazdera, Slepička, Michal Škoda, Cmiljanović, Hájek, Šimek.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Zima, Bořil (C) – Traoré, Takács – Masopust, Stanciu, Provod – Tecl.
    Náhradníci: Kovář – Mo. Tijani, Hellebrand, Oscar, Frydrych, Júsuf Hilál, Musa.

    Rozhodčí: Pechanec – Hájek, Horák.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    SK Slavia Praha

    Pražská Slavia se dnes představí na hřišti Příbrami v roli obrovského favorita, ještě aby ne, když se střetává vedoucí tým tabulky s posledním. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského naposledy deklasovali Jablonec výsledkem 5:0 a v hornickém městě se budou chtít pozitivně naladit na nedělní šlágr, ve kterém je čeká Viktoria Plzeň. Jindřich Trpišovský už na lavičce Slavie dorovná bilanci z Liberce, který vedl v 77 střetnutích. Fantastický zápas proti Jablonci odehrál záložník Nicolae Stanciu, když proměnil penaltu a asistoval u dvou gólů.
    Stadion Na Litavce už je připraven pro dnešní ligové střetnutí
     
    1.FK Příbram

    Pavel Horváth již o přestávce kvůli koronaviru nahradil Romana Nádvorníka a zatím se mu na lavičce Příbrami daří, když ji v lize nejprve dovedl k bezbrankové remíze proti Ostravě a naposledy pak jeho svěřenci krátce po přestávce otočili střetnutí v Olomouci, odkud si odvezli první venkovní výhru v letošní sezóně. Do utkání proti Baníku překvapivě nastoupil brankář Martin Melichar a svůj ligový debut navíc okořenil čistým kontem. Nebylo to ovšem úplně zadarmo. Proti Ostravě zneškodnil tři vyložené šance a za mě osobně se stal mužem zápasu.
    Kouč Jindřich Trpišovský má proti Příbrami stoprocentní bilanci
     
    Když se naposledy oba dva týmy potkaly, stadion Na Litavce byl téměř vyprodaný, v úterý večer ovšem nic podobného nastat nemůže, jelikož je počet diváků kvůli pandemii koronaviru omezen. Přesto zápas mezi Příbramí a Slavií poutá velkou pozornost. Domácí pod vedením trenéra Pavla Horvátha ještě neprohráli a v Olomouci navíc zaznamenali první venkovní vítězství v sezóně, zatímco Slavia touží po obhajobě titulu a po přestávce ukazuje, že ze svého lesku nic neztratila. Dokáže celek z hornického města zaskočit favorita?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 82. Musa

    Karty:   90+1. Júsuf Hilál (SLA), 90+4. Hellebrand (SLA)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 1:5. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 15:15.
    FK Příbram: Melichar – Kvída (68. Michal Škoda), Kingue, Dramé, Nový – Antwi (68. Pazdera), Tregler, Soldát (84. Hájek), Zorvan (75. Slepička), Jan Rezek (C) (83. Cmiljanović) – Polidar.
    Náhradníci: Kočí – Pazdera, Slepička, Michal Škoda, Cmiljanović, Hájek, Šimek.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Zima, Bořil (C) – Traoré, Takács (68. Musa) – Masopust (59. Hellebrand), Stanciu (86. Frydrych), Provod – Tecl (86. Júsuf Hilál).
    Náhradníci: Kovář – Mo. Tijani, Hellebrand, Oscar, Frydrych, Júsuf Hilál, Musa.

    Rozhodčí: Pechanec – Hájek, Horák
    thejrc.org