RB Lipsko – Hertha 2:2 (kon.) | Augsburg – Paderborn 0:0 (kon.) | Düsseldorf – Schalke 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Kolín nad Rýnem 3:1 (kon.) | Union Berlín – Mohuč 1:1 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
3:1 (1:0)
1. FC Kolín nad Rýnem
Středa 27.05.2020, 20:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec přineslo řadu vzrušujících momentů, vítězství však patří Hoffenheimu, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 3:1. TSG vstoupilo do druhého poločasu ukázkovým způsobem, během několika minut se dvakrát radovalo, čímž se výrazně uklidnilo. Také Hoffenheim ovšem přišel o vyloučeného hráče, což Kolínu dodalo patřičnou vzpruhu. Výsledkem byla kontaktní branka, tu další měl na kopačce Uth, který ovšem neproměnil pokutový kop. (22:24:35)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:10. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:8.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě jeden rohový kop pro Kolín nad Rýnem...
     
    90+3
    Hoffenheim se v závěru zápasu nikam bezhlavě netlačí. Naopak se mu povedlo ubránit i další útočný nájezd soupeře, který tak může na bodový zisk pomalu a jistě zapomenout.
     
    90+2
    Kolín si vypracoval jeden z posledních rohových kopů. Ten se nebezpečně snášel směrem do malého vápna, tam naskakujícímu Modestemu přeci jenom něco chybělo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Hoffenheim stále vede o dvě branky, zcela jistě nás čeká delší nastavený čas.
     
    88
    O poznání přesněji odkopl od své svatyně hostující brankář Horn, který si u pravé autové lajny všiml volného Kainze. Druhý jmenovaný ihned sklepl míč pod sebe.
     
    87
    Baummanova rozehrávka odkopem nebyla zrovna nejpřesnější. Na útočné polovině se totiž nacházel pouze jeden spoluhráč, který měl k míči hodně daleko.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Ihlas Bebou (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    84
    Do útočného manévru se zapojil také střídající Terodde, který se nakonec sám dostal k centru od rohového praporku. V šestnáctce však nebyl nikdo z kolegů.
     
    83
    Nyní ovšem uvidíme standardní situaci z velice dobré vzdálenosti. Hostující Meré si totiž chytře hodil míč kolem Geigera, který tak musel zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    82
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Benno Schmitz, přichází Jonas Hector.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Jhon Córdoba, přichází Anthony Modeste.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Mark Uth, přichází Simon Terodde.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Kolín nad Rýnem se neustále tlačí směrem do pokutového území, druhá branka je v nedohlednu.
     
    80
    Baumann se opět dostal do akce, tentokráte se mu povedlo zneškodnit centrovanou nabídku z levé strany. Domácí brankář poté rozehrál dalekonosným odkopem.
     
    79
    Režie si neustále vybírá předchozí pokutový kop. Nutno dodat, že Uth to nekopl vůbec špatně, jenomže Baumann dokonalým způsobem přečetl trajektorii letu.
     
    78
    Hoffenheim tak přečkal kritický moment, v opačném případě se soupeř mohl dostat na dostřel jediné branky. Kolín tak v tomto případě stále ztrácí dvě branky.
     
    77
    K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil Mark Uth, kterého brankář Baumanna dokázal vychytat. Pro Utha se jedná o druhou neproměněnou penaltu během dvou duelů v řadě!

    David Suchý

    Branky: 11. Baumgartner (Bruun Larsen), 46. Baumgartner (Skov), 48. Zuber (Baumgartner) – 60. Kainz (J. Córdoba)

    Karty:   3. Hübner (HOF), 28. Grillitsch (HOF), 45+2. Dabbur (HOF), 76. Nordtveit (HOF), 84. Bebou (HOF) – 64. Jakobs (KLN)   50. Hübner (HOF)   24. Bornauw (KLN)

    Neproměněná penalta: 77. Uth (KLN), brankář Baumann zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:10. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:8.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, S. Posch, Hübner (C), Zuber – Grillitsch (46. Rudy), Samassékou, Baumgartner (77. Geiger) – Skov, Dabbur (58. Bebou), Bruun Larsen (52. Nordtveit).
    Náhradníci: Pentke – Bebou, Beier, Bičakčić, Bogarde, Geiger, Nordtveit, Ribeiro, Rudy.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn (C) – Ehizibue (32. Meré), Bornauw, Leistner, Schmitz (82. Hector) – Schirí, Rexhbecaj – Drexler (56. Kainz), Uth (82. Terodde), Jakobs – J. Córdoba (82. Modeste).
    Náhradníci: Kessler – Hector, Höger, Katterbach, Kainz, Meré, Modeste, Terodde, Thielmann.

    Rozhodčí: Brych – Achmüller, Sinn
    ocianews.com