Wolverhampton – Everton 3:0 (kon.) | Aston Villa – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Tottenham – Arsenal 2:1 (kon.)
Bournemouth – Leicester 4:1 (kon.)
konec
Wolverhampton Wanderers
3:0 (1:0)
Everton FC
Neděle 12.07.2020, 13:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s Vámi pro dnešek loučím, děkuji Vám za pozornost a přeji poklidný zbytek fotbalového odpoledne. (14:58:43)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:8.
     
    Zpočátku klidný a vyrovnaný zápas nakonec jednoznačně ovládli Wolves, kteří si zajistili výhru na přelomu poločasů, kdy se nejprve v nastavení trefil Raúl Jiménez a pak ihned po příchodu ze šaten skóroval Leander Dendoncker. Tyto dva góly hostující fotbalisty doslova položily, protože se poté už nedostali téměř k žádnému odporu. Na konečných 3:0 pak po parádní akci upravoval střídající Diogo Jota. Wolverhampton si tak díky dnešní výhře pojišťuje šestou pozici a stále živí minimální šanci na postup do Ligy mistrů. Naopak Everton se touto porážkou musí definitivně smířit s tím, že příští rok si v Evropě zase nezahraje.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí si užívají poslední minuty zápasu, jen tak si přihrávají kolem půlící čáry a vyčkávají na závěrečný hvizd hlavního rozhodčího.
     
    90+3
    Adama Traoré se pokouší odčinit svou předchozí nevyužitou šanci, při svém dalším průniku ale získává jen další aut, který rozehrává Matt Doherty.
     
    90+2
    Rui Patrício jistě lapil další pokus o centr. S rozehrávkou následně vůbec nespěchá, dává si s ní záležet.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Nesouhlasil však Adama Traoré, který si dobře naběhl a následně přihrával před bránu, kde se o zakončení pokoušel Leander Dendoncker, ale proti dvěma bránícím hráčům se mu to nepovedlo.
     
    90
    Nikdo už se nikam nežene. Nyní se vyčkává, kolik času se nastaví, pak se možná ještě začne něco dít.
     
    89
    Bernard se opět snaží připravit pro své spoluhráče možnost ke vstřelení čestné trefy, ale to si Wolves nenechávají vůbec líbit, protože už rozhodně nechtějí inkasovat.
     
    88
    Na hřišti zůstává ležet další hráč. Tentokrát je to Jonny Castro, který se dostává na postranní čáru, kde si na chvíli vydechne.
    86. Traoré svou dělovkou trefuje jen břevno
     
    86
    Další autové vhazování mířilo rovnou do šestnáctky, ale pro to si došel Rui Patrício, který okamžitě vyslal do dalšího úniku Diogo Jotu. Ten pak našel před bránou Adama Traorého, který však nastřelil jen brankovou konstrukci!
     
    85
    Lucas Digne už pokračuje ve hře, ihned se zapojuje do hry, kdy rozehrává aut. Následuje centr do šestnáctky, kde se dva hráči v modrém pokoušeli o zakončení, ale ani jednomu se to nepovedlo.
     
    84
    João Moutinho rozehrává svou první standardní situaci přízemní přihrávkou na hranu pokutového území, odkud přišla okamžitá střela, která se však přes houf hráčů před bránou nedostala.
     
    83
    Adama Traoré si tentokrát došel pro nedovolený zákrok, kterého si dopustil Lucas Digne, který potom chytá nepříjemnou křeč.
     
    82
    Adama Traoré je snad poprvé v kontaktu s míčem. Dopředu se sice moc nedostal, pro Matta Dohertyho však alespoň získal autové vhazování.

    Lukáš Mihal

    Branky: 45+2. Jiménez (pen.), 46. Dendoncker (Neto), 74. Diogo Jota (Neves)

    Karty:   19. Digne (EVE), 58. M. Keane (EVE)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:8.
    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Doherty, Neves, Dendoncker, J. Castro – Neto (56. Diogo Jota), Jiménez (78. Moutinho), Podence (70. Traoré).
    Náhradníci: Ruddy – Traoré, Vinagre, Gibbs-White, Buur, Moutinho, Diogo Jota, Kilman, Jordao.

    Everton FC: Pickford – Digne, Y. Mina (31. Coleman), M. Keane, Baines (C) (46. Branthwaite) – Walcott (56. Bernard), Davies, G. Sigurdsson, Gordon (56. Iwobi) – Calvert-Lewin, Richarlison (63. Kean).
    Náhradníci: Stekelenburg, Virginia – Kean, Sidibé, Baningime, Bernard, Coleman, Branthwaite, Iwobi.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    thejrc.org