Kolín nad Rýnem – Union Berlín 1:2 (kon.) | Düsseldorf – Dortmund 0:1 (kon.) | Hertha – Frankfurt 1:4 (kon.)
Paderborn – W. Brémy 1:5 (kon.) | Wolfsburg – Freiburg 2:2 (kon.) | Bayern – Mönchengladbach 2:1 (kon.)
konec
SC Paderborn 07
1:5 (0:3)
Werder Brémy
Sobota 13.06.2020, 15:30 • Benteler Arena, Paderborn • Německá Bundesliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned šest branek, což nezaujatého fanouška rozhodně muselo potěšit. Brémy si do druhého poločasu odnesly tříbrankové vedení, navíc se po hodině hry radovaly z dalšího přesného zásahu. Domácí celek se rovněž dokázal střelecky prosadit, avšak pouze jedinkrát, což pochopitelně na vítězství v tomto duelu nemohlo stačit. Brémy navíc v nastaveném čase udeřily popáté, což bohatě stačilo. (17:22:10)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:9. Střely mimo: 12:3. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:18.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Werder právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se hosté dočkali pověstného bůra! Friedl udělal několik rychlých kroků směrem k pokutovému území, odkud místo střeleckého pokusu ještě vysunul do vyložené šance střídajícího NICLASE FÜLLKRUGA, jehož rána zapadla přesně ke vzdálenější konstrukci.
     
    90+1
    Paderborn se v závěru zápasu nadechl k sympatickému tlaku, avšak ten přichází příliš pozdě. Pavlenka má najednou plné ruce práce, před malým momentem zasahoval proti ráně z voleje.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Sabiri se málem podruhé radoval, jeho nádherný volný kop ovšem skončil na ještě lepším zákroku Jiřího Pavlenky.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na další branku to v tuto chvíli nevypadá. Zcela určitě bychom se měli dočkat nastaveného času.
     
    88
    Selke ve skluzu přeci jenom přenechal míč na svého kolegu Eggesteina. Ten se pro změnu vrátil na vlastní obrannou polovinu, odkud opět hledal právě Selkeho.
     
    87
    Na jistotu zasahoval obránce Vogt, kterému se povedlo dostat hrací předmět do bezpečnějšího prostoru. Tam se bohužel pro hosty nacházel pouze Strohdiek.
     
    86
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Davy Klaassen, přichází Christian Groß.
     
    83
    Ke svému prvnímu střeleckému pokusu se dostal hlavičkující Veljkovič, který pořádně protáhl domácího brankáře Zingerleho. Nakonec se jednalo o útočný faul.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Abdelhamid Sabiri (SC Paderborn 07).
     
    82
    Navíc následovala standardní situace, která plachtila daleko ke vzdálenější tyči. Tam se nacházel také brankář Zingerle, kterému se povedlo balón vyboxovat pryč.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Brémy i nadále drží tříbrankové vedení, v posledních minutách jsme navíc neviděli nic zásadního.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Niclas Füllkrug (Werder Brémy).
    Žlutou kartu dostává Marlon Ritter (SC Paderborn 07).
     
    80
    Na druhé straně to velice chytře provedl Sabiri, který si předkopl míč před protihráče, jenž ho musel faulovat. Hlavní sudí musel nařídit další standardní situaci.
     
    79
    Střídající Selke se ihned po svém příchodu na hrací plochu pokoušel dostat do vyložené šance, avšak v tom mu zabránil Strohdiek, který přečetl jeho úmysl.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Ben Zolinski (SC Paderborn 07).

    David Suchý

    Branky: 66. Sabiri – 20. Klaassen (Gebre Selassie), 34. Osako, 39. Klaassen (Veljković), 60. M. Eggestein, 90+2. Füllkrug (Friedl)

    Karty:   32. Gjasula (PDN), 39. Jans (PDN), 63. Michel (PDN), 78. Zolinski (PDN), 80. Ritter (PDN), 82. Sabiri (PDN) – 15. Augustinsson (BRM), 63. Klaassen (BRM), 80. Füllkrug (BRM)

    Neproměněná penalta: 19. Rashica (BRM), brankář Zingerle zneškodnil


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:9. Střely mimo: 12:3. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:18.
    SC Paderborn 07: Zingerle – Jans (46. Ritter), Strohdiek (C), Rumpf, Collins – Evans (64. Sabiri), Vasiliadis, Gjasula (64. Pröger), Antwi-Adjei (73. Holtmann) – Srbeny (46. Zolinski), Michel.
    Náhradníci: J. Huth – Dräger, Fridjónsson, Holtmann, Jastrzembski, Pröger, Ritter, Sabiri, Zolinski.

    Werder Brémy: Pavlenka – Veljković, Vogt, N. Moisander (C) – Gebre Selassie, M. Eggestein, Klaassen (86. Groß), Augustinsson (77. Friedl) – Osako (77. Füllkrug) – Sargent (77. Selke), Rashica (59. Bargfrede).
    Náhradníci: Kapino – Bargfrede, Bartels, Bittencourt, Friedl, Füllkrug, Groß, Selke, Langkamp.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Pelgrim
    thejrc.org