Regensburg – Norimberk 2:2 (kon.) | Fürth – Osnabrück 0:2 (kon.) | Aue – Darmstadt 1:3 (kon.)
Wiesbaden – Sandhausen 0:1 (kon.)
konec
SpVgg Greuther Fürth
0:2 (0:1)
VfL Osnabrück
Úterý 26.05.2020, 18:30 • Trolli Arena, Fürth • 2. německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše, děkuji za pozornost a příjemný večer Vám přeje Lukáš Mihal. (20:29:06)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 16:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:15.
     
    Favorizovaný Fürth tak dnes přichází o tři body, které měl téměř povinně získat, protože Osnabrück se z výhry neradoval dlouhých pět měsíců. V dnešním zápase však výborně bránil, což je vlastně hlavní důvod vítězství. Soupeře totiž nepustil do žádných výraznějších šancí, a když už Greuther něco vymyslel, zasáhl Philipp Kühn. Hosté naopak dokázali proměnit dva ze svých protiútoků, takže jim ani nevadilo, že jim rozhodčí neuznal třetí branku. Osnabrück se tak vzdaluje sestupovému pásmu a na Fürth dokonce ztrácí už jen čtyři body.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Julian Green si nyní vůbec nerozuměl se svým spoluhráčem, míč tak lacině poslal do autu. Tento moment tak dokonale vystihuje celý dnešní zápas z pohledu Fürthu.
     
    90+4
    Útočné snažení Greutheru však ukončuje Hans Nunoo Sarpei, který docela zbytečně fauloval protihráče. Mezitím už se nastavení pomalu chýlí ke konci.
     
    90+3
    Philipp Kühn posílá míč odkopem co nejdál od své klece. Fürth tak ještě hledá cestu do zakončení, ale dopředu už nikterak nespěchá.
     
    90+2
    Jeden z domácích hráčů dostal nadějný průnikový pas do běhu, ale nebezpečný centr zvládl vyslat až když se balón dostal za brankovou čáru.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+1
    Osnabrück chce zápas dohrát daleko od své brány, protože při rozehrávce napadá i Saschu Burcherta. Ten ale s rozehrávkou moc problémů neměl.
     
    90
    Fürth už je plně smířen s porážkou, ale pořád se musí soustředit, jelikož už nechce inkasovat potřetí. Hosté totiž mají výhodu rohového kopu.
     
    88
    Jeden z domácích obránců si dával na rozehrávce extrémně záležet, což mu sice trvalo dlouho, ale vyplatilo se to. Jeho spoluhráči se následně dostali až do šestnáctky Osnabrücku, kde trochu zahrozili, ale od gólu stejně byli daleko.
     
    87
    Philipp Kühn má míč opět ve své moci, s rozehrávkou samozřejmě nikam nespěchá. A i kdyby spěchal, tak domácí už rozhodně nestíhají vyrovnat.
     
    86
    Greuther stále nic nevzdává a usiluje alespoň o čestnou trefu, ale marně. Nyní se dokonce nemůže dostat ani přes půlící čáru.
     
    84
    Osnabrück si klidně kráčí za výhrou, míč drží daleko od své klece a soupeři nedává ani centimetr trávníku. Fürth vůbec neví jak na to má reagovat.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Niklas Schmidt (VfL Osnabrück).
     
    82
    Hosté další standardku rozehráli nakrátko, následně to z dálky zkusil Niklas Schmidt, ale jeho rána rozhodně nemohla skončit v síti.
     
    81
    VfL se konečně může uklidnit, jelikož po dlouhé době se Philipp Kühn dostal k odkopu. S ním samozřejmě co nejdéle váhá.
     
    80
    Hosté už přece jen měli ve vápnu problémy, a tak musel jeden z hráčů blokovat dost nebezpečnou střelu. Domácí se následně dožadují penalty kvůli možné ruce, ale nakonec se musí spokojit s rohem.

    Lukáš Mihal

    Branky: 9. Blacha, 58. Schmidt

    Karty:   3. Raum (FRT), 71. Green (FRT) – 21. Trapp (OSN), 64. Ouahim (OSN), 83. Schmidt (OSN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 16:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:15.
    SpVgg Greuther Fürth: Burchert – Meyerhöfer, Jaeckel, M. Caligiuri (C), Wittek (46. Keita-Ruel) – Ernst, Seguin (69. Sarpei), Raum – Leweling (69. Stefaniak), Hrgota (76. Redondo), Tillman (46. Green).
    Náhradníci: Funk – Sauer, Stefaniak, Green, Beijmo, Redondo, Sarpei, Bauer, Keita-Ruel.

    VfL Osnabrück: Kühn – Heyer, Gugganig, Trapp (46. Engel) – Henning, U. Taffertshofer, Blacha (C) (53. Schmidt), Wolze – Ouahim – Amenyido (62. Agu), Ceesay.
    Náhradníci: Körber – Farrona-Pulido, Ajdini, Schmidt, Engel, Klaas, Heider, Agu, Álvarez.

    Rozhodčí: Reichel – Osmanagic, Endriß
    thejrc.org