Everton – Aston Villa 1:1 (kon.) | Leicester – Sheffield Utd. 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Manchester Utd. 0:2 (kon.)
Southampton – Brighton 1:1 (kon.)
konec
Everton FC
1:1 (0:0)
Aston Villa FC
Čtvrtek 16.07.2020, 19:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:58:19)
     
    Ve druhém poločase sahala Aston Villa po vítězství, ovšem střídající Theo Walcott vyrovnal. Everton ještě mohl otočit stav zápasu na svou stranu, jenomže Gylfi Sigurdsson netrefil prostor u pravé tyče. Bod může být pro hostující tým velmi málo, o jeho záchraně se tak rozhodne až v posledním kole Premier League.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídající Gylfi Sigurdsson se nacházel těsně za šestnáctkou, jeho technický pokus mířil těsně vedle pravé tyče. Everton dál přikládá pod kotle a chce zvítězit.
     
    90+1
    K postranní čáře míří čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty navíc. Aston Villu čeká těžká práce, povede se ji zvrátit výsledek na svou stranu?
     
    90
    Aston Villa musí v posledních minutách zabrat a vrátit se do vedení, je to pro ní nejlepší možný krok k záchraně. Ovšem tohle už bude velice těžké.
    87. Theo WALCOTT - 1:1
     
    87
    Everton právě vstřelil branku!
    Obraz hry posledních minut se proměnil ve vyrovnávací gól! THEO WALCOTT měl proti sobě sice přesilu soupeřů, přesto balon poslal do levé šibenice, tohle byla slast pro oči fotbalového fanouška. Asistence: André Gomes.
     
    85
    Tlak domácího mužstva stále roste, tohle bude pro Aston Villu velice složité!
     
    84
    Hostující celek se bude v posledních minutách soustředit na obranu. Ovšem Aston Villa se po chybě soupeře dostala do akce a vybojovala další faul.
     
    82
    Centr od rohového praporku mířil do nebezpečných míst, ovšem nikdo jej netrefil, a tak proskákal pokutovým územím. Od brány bude rozehrávat Pepe Reina.
     
    81
    Čeká nás velice zajímavá koncovka zápasu, v níž bude chtít Everton vyrovnat. Centr ze strany ale zablokoval Anwar El Ghazi, a tak hráči v modrých dresech budou kopat roh.
    79. Anwar El Ghazi (ASV)
     
    79
    Neskutečné, co Aston Villa zahodila! Zleva odcentroval Jack Grealish, který na zadní tyči našel v náběhu Anwara El Ghaziho, jenž byl metr od branky. Ovšem míč mu dopadl na lýtko, a tak jej hráč poslal nad branku, tohle musí končit gólem!
     
    78
    Krásný pas za obranu vymyslel Gylfi Sigurdsson, který viděl v náběhu Séamuse Colemana. Domácí kapitán se natahoval po balonu, ovšem na hrací ploše jej neudržel – odkop od hostující brány.
     
    77
    Aston Villa kombinovala na pravé straně, odkud také přišel centr. Jenomže pro vysoký míč si vyběhl Jordan Pickford, který výhozem otáčí směr hry.
     
    75
    Domácí celek střádá plány na vyrovnání, centr z pravé strany ale našel jen soupeře. Anwar El Ghazi byl výborně postaven u zadní tyče a míč znovu odehrál do bezpečí.
     
    74
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Richarlison, přichází Moise Kean.
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Tom Davies, přichází Gylfi Sigurdsson.

    Michal Luxa

    Branky: 87. Walcott (A. Gomes) – 72. Konsa (Hourihane)

    Karty:   56. Digne (EVE), 61. Richarlison (EVE) – 70. A. Almuhammadí (ASV)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:13.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Holgate (16. Branthwaite), Digne – Iwobi (62. Walcott), Davies (74. G. Sigurdsson), A. Gomes, Bernard (62. Gordon) – Calvert-Lewin, Richarlison (74. Kean).
    Náhradníci: Stekelenburg, Virginia – G. Sigurdsson, Branthwaite, Kean, Sidibé, Gordon, Baines, Walcott.

    Aston Villa FC: Reina – A. Almuhammadí, Konsa, Mings, Targett – J. McGinn, Douglas Luiz, Hourihane – Trézéguet (64. El Ghazi), Samatta (64. Davis), Grealish (C).
    Náhradníci: Nyland – Lansbury, Davis, El Ghazi, Vassilev, Jota, Guilbert, Nakamba, Hayden.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    thejrc.org