Eibar – Valladolid 3:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Leganés 0:2 (kon.) | Barcelona – Osasuna 1:2 (kon.)
Real Betis – Alavés 1:2 (kon.) | Celta Vigo – Levante 2:3 (kon.) | Getafe – Atlético 0:2 (kon.)
Mallorca – Granada 1:2 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 2:1 (kon.) | Real Sociedad – Sevilla 0:0 (kon.)
Valencia – Espanyol 1:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:2 (0:1)
CA Osasuna
Čtvrtek 16.07.2020, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (23:08:13)
     
    Je dobojováno. Barcelona dnes nic moc nepředvedla a Osasuna jí zaslouženě trestala. Největšími šancemi byly přímé kopy Lionela Messiho, který se jednou nakonec prosadil. V závěru utkání musel domácí celek za nerozhodného stavu otevřít hru a z toho rezultovala branka Roberta Torrese v nastavení. Mistrovský titul putuje po dvouleté pauze zpátky do Madridu.

    Držení míče: 79 % : 21 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 12:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:14.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Messi to zkoušel rovnou na branku, ale tu se mu nepovedlo trefit. Sergio Herrera se postará nejspíše o poslední odkop od branky, Osasuna toto utkání zvládla naprosto na jedničku.
     
    90+6
    Utkání se už jen dohrává a Lionel Messi má k dispozici standardní situaci z pravé strany. Moc minut se ale už hrát nebude a katalánský velkoklub nezvládne utkání na domácí půdě.
     
    90+4
    Osasuna právě vstřelila branku!
    Barcelona se už do obrany nevracela a Osasuna šla ve třech do útoku. ROBERTO TORRES si dobře počkal v přečíslení na centr, aby útočník Pamplony dobře zakončoval k pravé tyčce.
     
    90+4
    Domácí to výrazně otevřeli a Lato mohl jít do otevřené obrany. Neměl ovšem moc rychlost a nakonec z levého úhlu zakončoval jen do boční sítě.
     
    90+3
    Sudí nastavili nad rámec druhého poločasu i celého utkání dlouhých sedm minut, které se ovšem dali tak nějak očekávat. Barcelona kombinuje před vápnem, ale nebezpečná není.
     
    90+2
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Pervis Estupiñán, přichází Lato.
     
    90
    Jordi Alba přihrával před vápno, kde si míč přebral jeden ze spoluhráčů a šel do vápna. Čistým skluzem jej ovšem zastavil bránící hráč na hranici šestnáctky.
     
    89
    Barca měla k dispozici rohový kop, který ale nebyl vůbec nebezpečný. Nakonec skončil po hlavičce z dálky míč v rukavicích připraveného brankáře.
     
    88
    Domácí nadále útočí těsně před vápnem, ale přes obranný val se prostě nemohou prodrat. Nejspíše utkání skončí remízou, ale ještě můžeme očekávát celkem velké nastavení.
     
    86
    Po delší době také útok Osasuny. Jeden z hráčů naběhl až do vápna a z brankové čáry centroval na penaltu, kde se ale nikomu z jeho spoluhráčů nepovedlo zakončit.
     
    85
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jon Moncayola, přichází Roberto Torres.
     
    84
    Domácí tým se opět dostal do útoku, ale ani nyní se nepovedlo zakončit. Míč letěl na zadní tyčku, ale je z toho opět a jen odkop od branky týmu z Pamplony.
     
    82
    Menší závar před brankou Herrery byl vyřešen zákrokem hostující jedničky. Ten dnes podává velice kvalitní a konstatní výkon, za jedinou branku vlastně ani nemohl.
     
    80
    Ve hře se každopádně konečně po dlouhých minutách pokračuje a domácí celek je aktivní na útočné polovině. Ze hry toho ale dnes mo nevymyslel.
     
    78
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Júnior Firpo, přichází Jordi Alba.
     
    78
    V Barceloně se už moc ani nehraje. Stále je ošetřován jeden z hráčů, který dostal loktem. Vypadá to na Lengleta, navíc probíhá přestávka na občerstvení.

    David Panuška

    Branky: 62. Messi – 15. Arnáiz (Estupiñán), 90+4. R. Torres (Barja)

    Karty:   54. N. Semedo (BAR), 57. Rakitić (BAR), 69. Piqué (BAR), 75. Firpo (BAR) – 63. Estupiñán (OSS)   77. Gallego (OSS)


    Držení míče: 79 % : 21 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 12:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:14.
    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo (59. Arturo Vidal), Piqué, Lenglet, Firpo (78. Alba) – Puig (78. F. de Jong), Rakitić (67. Busquets), Roberto – Messi, Braithwaite (59. L. Suárez), Fati.
    Náhradníci: Neto, Tenas – Arturo Vidal, L. Suárez, R. Araújo, Alba, Arthur, Busquets, F. de Jong.

    CA Osasuna: Herrera – Vidal, Aridane, Navas, D. García, Estupiñán (90+2. Lato) – Brašanac (46. Oier), Moncayola (85. R. Torres), I. Pérez – Arnáiz (71. Gallego), Adrián López (70. Barja).
    Náhradníci: Pérez, R. Martínez – Oroz, J. Martínez, Lato, Barja, Oier, Hualde, R. Torres, Gallego, Roncaglia.

    Rozhodčí: Sánchez – Gallego, Martínez
    ocianews.com