Eibar – Valladolid 3:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Leganés 0:2 (kon.) | Barcelona – Osasuna 1:2 (kon.)
Real Betis – Alavés 1:2 (kon.) | Celta Vigo – Levante 2:3 (kon.) | Getafe – Atlético 0:2 (kon.)
Mallorca – Granada 1:2 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 2:1 (kon.) | Real Sociedad – Sevilla 0:0 (kon.)
Valencia – Espanyol 1:0 (kon.)
konec
SD Eibar
3:1 (2:0)
Real Valladolid
Čtvrtek 16.07.2020, 18:30 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělská LaLiga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:33:47)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:9.
    Střely mimo: 5:5.
    Rohy: 3:12.
    Ofsajdy: 0:4.
    Fauly: 19:13.
     
    Druhý poločas nabídl zajímavý průběh, na náskoku domácích se ale nic nezměnilo a nakonec se Eibar raduje z výhry o dva góly. Hosty vrátil ve druhé půli do hry o body z dorážky po neproměněné penaltě Guardiola, další gól už ale Valladolid z velkého tlaku vstřelit nedokázal. Domácí několikrát podržel jejich brankář Rodríguez anebo hosty zradila nepřesná koncovka. Definitivně výhru Eibaru potvrdil také z penalty v úplném závěru zápasu De Blasis. Eibar se díky této výhře posouvá na průběžné 13. místo tabulky, Valladolid je po třetí porážce za sebou na 15. místě.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    García Raja hezkým individuálním průnikem zavezl míč až před šestnáctku Eibaru, kde ho posunul na Fedeho. Ten mohl střílet z první, útok hostů ale zabil nepovedenou přihrávkou.
     
    90+5
    Hosté už na výraznější útočnou snahu zjevně rezignovali a zápas se jen dohrává. Po špatné malé domů od Moyana musel střídající brankář Pérez vyběhnout před vlastní šestnáctku a odkopnout míč do zámezí.
     
    90+4
    Žlutou kartu za držení pronikajícího Ünala dostává Pablo De Blasis (SD Eibar).
     
    90+2
    Eibar právě vstřelil branku!
    Domácí definitivně rozhodují o své dnešní výhře! K penaltě se postavil PABLO DE BLASIS, jenž kopl míč sebejistě k levé tyči. Brankář Pérez se hodil doprava, neměl tedy žádnou šanci zasáhnout.
     
    90+1
    Bude sa hrát ještě pět minut.
     
    90
    Domácí také budou kopat penaltu! Charles běžel za míčem, který mu hlavou sklepl spoluhráč v šestnáctce Valladolidu, a při jeho zpracovávaní ho podrazil Nacho Martínez.
     
    89
    Gólman Valladolidu vykopl míč přesně na Ünala, jenž si hrací předmět zpracoval a hned vystřelil. S pomalou střelou po zemi si Rodríguez poradil.
     
    88
    Enrich se odvážným průnikem dostal do šestnáctky Valladolidu a z pravé strany i vystřelil, z dobré pozice ale trefil jen boční síť Pérezovy branky.
     
    87
    Roh Valladolidu opět nepřinesl nic nebezpečného, naopak nepovedená rozehrávka stála hosty míč. Domácí se dopředu neženou a trochu natahují čas kombinací na vlastní polovině.
     
    86
    Sandro Ramírez nakopl míč na zadní tyč, kde se k němu ideálně protlačil přes dva domácí obránce Ünal. Jeho hlavičku k levé tyči dalším skvělým zákrokem vyrazil brankář Rodríguez.
     
    85
    Diop zlikvidoval rychlý protiútok Valladolidu podražením Garcíí Raji. Kartu nedostal, hosté ale budou mít přímý kop z levé strany útočné poloviny.
     
    84
    Nákop z rohu odvrátila domácí obrana za šestnáctku k Nachovi Martínezovi, jenž se pokusil poslat míč pod břevno obloučkem. Domácí gólman Rodríguez si dal pozor a střelu vyrazil.
     
    83
    Ünal je při chuti. Teď obšel dva obránce a posunul si míč na hranici šestnáctky na pravačku, zakončení mu ale srazil jeden z obránců Eibaru na další roh.
     
    82
    Nákop Nacha Martíneze do šestnáctky Eibaru sklepl Ünal do druhé vlny na dobíhajícího Sandra Ramíreze, jenž ale z první namířil přímo na připraveného gólmana Rodrígueze.

    Michal Sadlek

    Branky: 21. Bigas (P. León), 28. Inuj, 90+2. De Blasis (pen.) – 71. Guardiola

    Karty:   17. Rafa (EIB), 24. S. Álvarez (EIB), 68. Burgos (EIB), 90+4. De Blasis (EIB)

    Neproměněná penalta: 71. Guardiola (RVL), brankář Y. Rodríguez zneškodnil


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 19:13.
    SD Eibar: Y. Rodríguez – Tejero, P. Oliveira (48. Burgos), Bigas, Rafa – S. Álvarez (46. Papakouli Diop), Expósito – P. León (C) (80. Cristóforo), Inuj (65. Charles), De Blasis – Quique (79. Enrich).
    Náhradníci: Dmitrović – Burgos, Papakouli Diop, Enrich, Cote, Kike García, Cristóforo, Charles, R. Correa.

    Real Valladolid: Caro (65. S. Pérez) – Moyano (C), Olivas (32. Antoñito), Sánchez, Nacho Martínez – Hervías (61. García Raja), Fernandes, Fede, T. Villa (46. Guardiola) – Sandro Ramírez, Ünal.
    Náhradníci: Masip, S. Pérez – Guardiola, Plano, Antoñito, Rubio, Alende López, García Raja.

    Rozhodčí: Grado – López, Serrato
    thejrc.org