UFC
Abdul Razak Alhassan - Mounir Lazzez Lazzez (kon.) | Molly McCannová - Taila Santosová Santosová (kon.)
Jimmie Rivera - Cody Stamann Rivera (kon.) | Tim Elliott - Ryan Benoit Elliott (kon.)
Calvin Kattar - Dan Ige Kattar (kon.)
konec
Molly McCannová - Taila Santosová

Santosová

Čtvrtek 16.07.2020, 04:45 • Fight Island, Abú Zabí • UFC
Předzápasové kurzy
     
    Vítězka: Taila Santosová (na body) (05:04:26)
     
    Tento duel do vítězného konce úspěšně dovedla brazilská zápasnice Taila Santosová. Ta rodačku z Liverpoolu Molly McCannovou v podstatě nepustila k nebezpečnějším úderům a z utkání si odnáší pouze nepříjemný cut nad levým okem. Jinak ale předváděla dominanci jak v postoji, tak hlavně v klinči a na zemi. Proti soupeřce držela distanc svými dlouhými kopy, když se jí utkání povedlo strhnout na zem, užívala si horní pozici a několikrát se snažila o předčasné ukončení zápasu. Bodové rozhodnutí vyznělo jasně v její prospěch, a to poměrem 3:0.
     
    05:00
    Konec zápasu
     
    04:28
    Přechod Santosové do mountu je pomalý, utkání zřejmě skončí na body, ale Brazilka si zaslouží absolutorium za svůj dominantní výkon ve všech třech kolech.
     
    03:55
    McCannová se znovu musí bránit, Brazilka jí totiž zabírá záda a možná ještě zkusí submisi.
     
    03:04
    Zatím nedokázala Santosová přejít nohy soupeřky a raději ji okopává v postoji. Pak se ale znovu vrací za McCannovou na zem a drží prazvláštní pozici.
     
    02:21
    A dobrá reakce Brazilky má i vyústění v podobě úspěšného takedownu, pak se McCannová snažila utáhnout páku na nohu, to se jí ale nepodařilo.
     
    01:59
    Taila Santosová tuší, že její cesta za úspěchem jsou klinče a takedowny. Snaží se proto nastoupit na pletivo.
     
    00:53
    McCannová přiskočila k soupeřce a trefila přední. Jenže Santosová vypadá v podobné kondici, jako v úvodním kole. Angličanka zkouší se zápasem ještě něco udělat, pomalu se jí ale zavírá pravé oko.
     
    00:25
    Santosová odpovídá dalšími tvrdými kopy. I v nich má obrovskou výhodu.
     
    00:07
    McCannová se pouští do třetího kola s velkou vervou, bude evidentně zkoušek hlavně boxovat.
     
    00:01
    Začátek 3. kola
     
    05:00
    Konec 2. kola
     
    04:25
    Znovu Santosová využívá své fyzické síly a převahy. McCannová toto kolo rozhodně nevyhraje, a pokud rozhodčí viděli duel stejnýma očima, musí rodačka z Liverpoolu utkání ve třetím kole ukončit.
     
    03:58
    Ne však na dlouho. Santosová zápas kontroluje, přenáší ho opět na zem a zkouší chytit triangl.
     
    03:02
    McCannová se výborně vykroutila, jenže pak musela čelit i pokusu o submisi. Další skvělá obrana a zápas je zpět v postoji.
     
    02:25
    Santosová přenesla zápas na zem a dostává se do mountu. Pokud se jí podaří zvednout horní část těla, mohla by utkání klidně i ukončit.
     
    01:38
    Perfektní koleno Santosové prošlo rovnou na žebra. McCannová ho sice na sebe nenechává znát, avšak určitě se musela chvíli vydýchávat.
     
    00:42
    Zachycený kop předvedla McCannová, jenže nadějnou pozici nedokázala přenést do takedownu a znovu se klinč přenáší na pletivo. V něm je Santosová rozhodně lepší bojovnicí.
     
    00:15
    Santosová jde do druhého kola s relativně hlubokým cutem u obočí. Snaží se nicméně okamžitě navázat na svůj předchozí tlak.

    Patrik Czepiec

    Rich Mitchell
    thejrc.org