Boston – Tampa 2:3 (kon.) | Dallas – Colorado 0:4 (kon.) | Montreal – Pittsburgh 4:3 (kon.)
Chicago – Edmonton 4:3 (kon.) | Minnesota – Vancouver 0:3 (kon.) | Philadelphia – Washington 3:1 (kon.)
konec
Dallas Stars
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Colorado Avalanche
Čtvrtek 06.08.2020, 00:30 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • O umístění
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Radek Faksa (DAL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:30
    Andrej Sekera (DAL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:58
    Pavel Francouz (COL) 60 minut, 27 zákroků, 0 gólů, 100,0% (03:19:01)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Pavel Francouz (COL) 27 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. André Burakovsky (COL) 1+1
    3. Joonas Donskoi (COL) 1+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 27-40; Zablokované střely: 13-4; Vhazování: 52%-48%; Hity: 45-22; Přesilové hry: 0/2-2/5; Trestné minuty: 10-4.
    Pavel Francouz se stal prvním brankářem v historii organizace Colorada, který během debutu v playoff vychytal shutout
     
    Pavel Francouz předvedl několik senzačních zákroků a během letošního debutu v playoff dokázal udržet čisté konto. Avalanche odehráli skvělý zápas a navázali na těsnou výhru proti St. Louis suverénním způsobem. Vítězný gól vstřelil již ve čtvrté minutě utkání obránce Cale Makar, když se prosadil během přesilové hry. Konečné skóre. Dallas Stars 0 Colorado Avalanche 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:26
    Jamie Benn na opačné straně ledové plochy vystřelil příliš slabě na to, aby Pavla Francouze střelou z levého kruhu pro vhazování překonal. Blíží se konec zápasu.
     
    57:46
    Avalanche chtějí ještě skórovat a střele z levého kruhu pro vhazování nechybělo mnoho, Anton Chudobin si ale bližší horní roh brány pohlídal a kotouč vyrazil.
     
    55:58
    Colorado dnes bylo na rozdíl od zápasu proti St. Louis produktivnější a úplně všem v Rogers Place je jasné, že by Dallas potřeboval zázrak, aby minimálně srovnal.
     
    54:39
    Před bránou Francíka vznikla nepřehledná situace, brankář Colorada se ale rychle vrhl po volném puku, aby zabránil dorážce a přerušil hru. Komerční přestávka.
     
    53:51
    Na opačné straně ledové plochy mohlo popáté v zápase udeřit Colorado, když se dostalo ke střele v blízkosti levé tyče, následný pokus ale minul vzdálenější pravý horní roh brány.
    52:49 Pavel Francouz a jeho semafor proti Coreymu Perrymu!
     
    52:49
    Corey Perry dostal nádhernou kolmou přihrávku na útočnou modrou čáru a poté se řítil sám na Pavla Francouze, český brankář se ale překonat nenechal a jeho pokus mířící pod horní tyč horní stranou lapačky vytáhl do ochranné sítě!
     
    52:00
    Hokejisté Dallasu jsou bezzubí i během přesilové hry a Pavel Francouz má namířeno k čistému kontu.
     
    50:58
    Valerij Ničuškin byl málem poslán na střídačku tvrdým hitem, což se nelíbilo Gabrielovi Landeskogovi a vydal se ho pomstít za cenu dvou minut za krosček. Trest.
     
    49:08
    Radek Faksa rychle objel bránu svého krajana a poté v pravém kruhu pro vhazování vystřelil z otočky. Pokus to nebyl špatný, nakonec ale vzdálenější tyč minul.
     
    47:58
    Omlouvám se za odmlčení. V Rogers Place probíhá komerční přestávka a na kostce nad ledem běží zákroky Pavla Francouze, který dnes chytá fantasticky a stále bezchybně.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Makar (Landeskog, Kadri), 16. Donskoi (Girard, Burakovsky), 38. Naměstnikov (MacKinnon, Rantanen), 42. Burakovsky (Girard, Donskoi)


    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – Lindell (A), Harley, Heiskanen, Oleksiak, Johns, Sekera – Seguin (A), Hintz, Ja. Benn (C) – Radulov, Pavelski, Janmark – Comeau, Faksa, Cogliano – Perry, Dickinson, Gurjanov. Hlavní trenér: Rick Bowness.
    Colorado Avalanche: Francouz (Grubauer) – Makar, Graves, E. Johnson (A), Girard, Cole, Zadorov – Rantanen, MacKinnon (A), Burakovsky – Ničuškin, Kadri, Landeskog (C) – Donskoi, Compher, Naměstnikov – Calvert, Bellemare, Nieto. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Kelly Sutherland. Čároví: Tony Sericolo, Jonny Murray
    bahis siteleri