Tisková video konference Petry Kvitové (kon.)
konec
Tisková video konference Petry Kvitové

Pondělí 10.08.2020, 09:00Tiskové konference
     
    Video konference s Petrou Kvitovou je u konce. (09:22:19)
     
    09:20
    Vy jste ani na chvíli neuvažovala, že byste do USA neodcestovala?

    Kvitová: "Ze začátku ano, ale vyhodnotila jsem to tak, že bych si to pak mohla vyčítat. Ať to dopadne jakkoliv, budu mít alespoň čisté svědomí. Je to už ale dlouhá doba, takže se na zápasy a adrenalin moc těším. Tenis mi chybí, bude to fajn."
     
    09:20
    Nastoupíte v budoucnu ještě na Spartě?

    Kvitová: "Třeba ještě někdy možnost bude."
     
    09:19
    Vnímáte omluvenky hráček? Ovlivňují vás?

    Kvitová: "Ani ne. Během pauzy jsem si s některými hráčkami psala. Některé říkaly, že nepojedou. Trochu mě překvapuje, že se jich odhlašuje tak hodně. Je to něco nového. Snad se vše postupně vrátí do normálu."
     
    09:18
    Nečitelná situace ohledně formy a favoritek:

    Kvitová: "Je to pro všechny nové. Mladé holky se do toho pustily, hodně trénovaly. Měly prostor na to se zlepšovat. Někdo potřebuje zápasy, někdo více přípravy. Taková Serena ale hraje málo turnajů a pak je na grandslamech výborná. Bude jako vždy nepříjemná. Jsou tam nějaká odhlášení, ale startovní pole bude i tak silné. Jsem zvědavá, jak to všechno dopadne."
     
    09:16
    Testy na koronavirus:

    Kvitová: "Není to úplně příjemné. Mám jich za sebou už docela dost. Před každou akcí jsme testované. Myslím ale, že už jsem zvládla horší věci než testy na COVID-19."
     
    09:16
    Kvitová: "Odlétám příští středu. Beru si s sebou knížky, hodně čtu, hlavně v letadle. Teď jsem jednu knihu dočetla, takže se těším na novou. Beru si i počítač, budu sledovat filmy a seriály."
     
    09:15
    O virtuálních fanoušcích:

    Kvitová: "Asi to bude tak, že budou pouštět něco z repráků. Byl i nápad, že zde bude nějaká obrazovka a budeme moct vidět lidi, kteří fandí z domovů. Přijde mi to trochu zvláštní, já to asi využívat nebudu (smích). Je to ale způsob, jak více zapojit diváky."
     
    09:14
    Kvitová: "V New Yorku to bude něco nového. Budeme střídat hotel a zápasy. Bude to pro všechny stejné."
     
    09:12
    Jak je na tom vaše ruka?

    Kvitová: "Všechno je v pohodě, ruka je naštěstí bez bolesti. Je o ní postaráno, aby vydržela. Na antuce jsem odehrála jeden zápas, po něm mě ruka bolela. Od té doby hraji více na tvrdém povrchu a už ruka povoluje, je to lepší."
     
    09:12
    Hrála jste dobře ve Wu-chanu, kde nebylo moc diváků. Může vám to vyhovovat?

    Kvitová: "Pár takových turnajů, kde nechodí moc diváků, je. Je to taková smutná atmosféra. Hrála jsem tady na Spartě turnaj O pohár prezidenta ČTS. Bylo to hrozně zvláštní. Hrály jsme krásné výměny a nikdo nám netleskal. Bylo to smutné. Vím, že doba je taková, jaká je, ale na kurtu je těžší se s tím vypořádat. Hodně lidí nebylo pak ani v Berlíně, ale už to bylo trochu lepší."
     
    09:10
    Kvitová: "Zápasů bylo v Česku opravdu hodně. Já hrála ještě exhibice v Berlíně. Jsem za to ráda. Snad nám to Čechům pak pomůže, abychom se rozehráli rychleji."
     
    09:09
    Kvitová: "Jsem v plné přípravě, takže jsem ráda, že ještě nehraji zápasy. Asi by to nedopadlo nejlépe. Když ale vidím fotky z Palerma a teď jsem v Praze, tak to na mě dýchá. Je fajn vidět v Praze tenisový život a zápasy."
     
    09:07
    Těšíte se za těchto podmínek do USA?

    Kvitová: "Těším se na hru jako takovou. Nevím ale, co od sebe očekávat. Teď docela dost trénuji. Snad se to projeví i v zápasech. Když je člověk zraněný, žene ho vpřed to, aby mohl zase hrát. Teď to bylo pro všechny stejné, bylo to jiné období. Snad se příprava promítne do hry."
     
    09:06
    V čem jsou největší omezení? Stačí vám dva členové týmu?

    Kvitová: "Nepotřebuji kolem sebe spousta lidí, nejsem ten typ hráčky. U mě je to dostačující. Horší to asi bude pro muže."
     
    09:06
    S kým poletíte do Ameriky? Jak vypadají omezení ohledně velikosti týmů?

    Kvitová: "Povolili nám dva lidi, takže poletíme ve třech s trenérem a fyzioterapeutem. Opatření jsou veliká, snad to všechno půjde skloubit. Snad se to všechno zvládne."
     
    09:05
    "Psala jsem Simoně Halepové, ať si to v Praze užije. Věřím, že je také ráda, že se zase hraje. Antuka je její oblíbený povrch."
     
    09:04
    "Včera jsem se vrátila z Monte Carla, přijela jsem se podívat na turnaj. Těším se do Ameriky, jsem zvědavá, jak to bude vypadat bez diváků. Mám zprávy, že by zde měli být nějací virtuální diváci."
     
    Příjemné pondělní dopoledne. Dvojnásobná grandslamová šampionka Petra Kvitová se dnes se zástupci médií spojí prostřednictvím aplikace Zoom a bude zodpovídat jejich dotazy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

    Filip Lefenda

    thejrc.org