FK Krasnodar – Rennes 1:0 (kon.) | Başakşehir – RB Lipsko 3:4 (kon.) | Sevilla – Chelsea 0:4 (kon.)
Dortmund – Lazio 1:1 (kon.) | Club Brugge – Zenit 3:0 (kon.) | Juventus – Dynamo Kyjev 3:0 (kon.)
Ferencváros – Barcelona 0:3 (kon.) | Manchester Utd. – PSG 1:3 (kon.)
konec
Club Brugge KV
3:0 (1:0)
FK Zenit Petrohrad
Středa 02.12.2020, 21:00 • Jan Breydelstadion, Bruggy • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Club Bruggy KV doma porazily Zenit Petrohrad jednoznačně 3:0 a udržely si naději na postup do jarní části Ligy mistrů, se s Vámi loučí a hezkou středu přeje Tomáš Lysý. (22:58:54)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-0
    Střely na branku: 5-1
    Zásahy gólmanů: 1-2
    Střely mimo: 2-3
    Zblokované střely: 4-1
    Rohy: 6-3
    Ofsajdy: 3-3
    Držení míče: 50% – 50%
    Přihrávky: 387-374
    Fauly: 10-11
    Žluté karty: 0-2.
     
    Letošní vystoupení Zenitu v Lize mistrů tak končí a stejně tak končí i jeho účast v evropských pohárech sezony 2020/2021. Petrohrad má totiž po pěti utkáních jeden bod a skončí na posledním místě.

    Ve druhém utkání skupiny přišel Dortmund o vedení proti Laziu Řím a zápas skončil 1:1. Dortmund tak vede tabulku s deseti body a je tak jistým postupujícím, protože skončí na prvním či druhém místě. O druhé postupové místo si to rozdá v posledním kole Lazio doma proti Bruggám. Italský klub má 9 bodů, belgický tým je po dnešní výhře na sedmi bodech.
     
    Zápas je u konce a Bruggy berou jasnou výhru 3:0. V prvním poločasu se nedělo dlouho vůbec nic, vyjma neuznané branky Azmúna pro předchozí ofsajd. Ve 33. minutě ale Charles De Ketelaere rozjel akci, kterou po pár chvílích i sám zakončil, když se k němu ve vápně odrazil míč a supertalent se trefil přesně k tyči. O čtyři minuty později pak Keržakov vychytal hlavičku Vanakena po rohu.

    Rozhodujícím momentem zápasu byla 57. minuta, kdy De Ketelaere udělal dva kroky proti míči a ve vápně do něj zajel Daler Kuzjajev. Poslal ho k zemi a sudí s penaltou neváhal. Pokutový kop následně proměnil Hans Vanaken. V 73. minutě pak Bruggy přidali gólovou pojistku, když Emmanuel Dennis vymotal na pravé straně vápna dva hráče a předložil míč pro Nou Langa, jenž využil kvantum volného prostoru na malém vápně střelou přesně k tyči – 3:0.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jednou z posledních statistických věcí dnešního utkání je faul Bonaventureho na Barriose.
     
    90+2
    Simon Mignolet se sám dostal do problémů, když špatně zpracoval míč a musel se hodně snažit, aby jej rychle odkopl před napadajícím hráčem Zenitu.
     
    90+1
    V první minutě nastavení ze tří připravil manažer Clement ještě jedno střídání. Clinton Mata jde ze hřiště, místo něj si na zbylé dvě minuty zahraje i Thomas Van den Keybus.
     
    90
    Danila Prochin si v závěru vysloužil ještě žlutou kartu po tom, co z boku trefil Charlese De Ketelaereho. Na mladičkém a šikovném fotbalistovi je sympatické i to, že prostě faul přijal, spadl a tím byla jeho role u konce. Neválel se a teatrálně neřval.
     
    89
    David Okereke se hned mohl předvést brankou. Pětadvacet metrů od vápna napřáhl k dobré střele, po které míč prošel jen těsně vedle levé tyče branky Keržakova.
     
    88
    A v rychlém sledu přichází i další dvě střídání. Střelec zřejmě zcela rozhodující třetí branky Noa Lang odchází, místo něj si zahraje David Okereke. A konečnou má také kapitán Brugg Ruud Vormer. Nizozemce střídá Siebe Schrijvers.
     
    87
    Dnes dobře hrající Hans Vanaken jde z placu a místo něj si na pár minut vyzkouší trávník Jan Breydelstadionu Eduard Sobol.
     
    86
    Míčová kouzla ukázal Noa Lang, jenž si s míčem rozumí. Doslova na párek poslal šikovnou kličkou Barriose a už se hnal blíže k vápnu, ale tam si nabral moc velký krajíc v podobě překonání tří hráčů Zenitu.
     
    86
    Manažer domácích Philippe Clement stále nevyužil žádnou možnost ke střídání, takže případní náhradnící Brugg, mezi kterými je i Deli nebo Krmenčík, moc možností ukázat se nedostanou.
     
    85
    Ruud Vormer se snažil ve vápně prostrčit míč na spoluhráče, ale kolem něj byli snad čtyři hráči v bílém dresu a úspěšná přihrávka tudíž byla utopií.
     
    84
    Lang a Ricca na středové čáře v pohodě kombinují, první jmenovaný následně hru přenáší na druhou stranu.
     
    83
    Clinton Mata proti dvěma hráčům soupeře nevybojoval míč. Jenže ani hosté si ho příliš dlouho neužili.
     
    83
    Utkání se v klidu a v pohodě dohrává. Řekl bych, že ani není důvod nastavovat nějaké horoucí množství minut nad rámec devadesáti hraných.
    81. Rána Suťormina do břevna

    Tomáš Lysý

    Branky: 33. De Ketelaere, 57. Vanaken (pen.), 73. Lang (Dennis)

    Karty:   67. Suťormin (PET), 90. Prochin (PET)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:11.
    Club Brugge KV: Mignolet – Mata (90+1. Van den Keybus), Mechele, Kossounou, Ricca – É. Álvarez Balanta – Dennis, Vanaken (87. Sobol), Vormer (C) (88. Schrijvers) – Lang (88. Okereke), De Ketelaere.
    Náhradníci: Horvath – Sobol, Krmenčík, Schrijvers, Deli, Okereke, Badji, Van der Brempt, Van den Keybus.

    FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov (C) – Suťormin, Prochin, Rakyckyj (46. Krugovoj), Santos – Jerochin (46. Ozdojev), Barrios, Kuzjajev (65. Le Musajev) – Driussi (46. Mostovoj), Azmún, Malcom (75. Šamkin).
    Náhradníci: Vasjutin, Luňov – Krugovoj, Mostovoj, Žirkov, Ozdojev, Le Musajev, Šamkin.

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük – Joost van Zuilen, Johan Balder (vš. Nizozemsko)
    thejrc.org