Green Bay Packers - Los Angeles Rams 32:18 (kon.)
konec
Green Bay Packers - Los Angeles Rams

32:18

(3:3, 16:7, 6:8, 7:0)

Sobota 16.01.2021, 22:35 • Lambeau Field • Americký fotbal • Divisional Round
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkuji za pozornost. Ve 2:15 ale začíná druhé utkání této noci, takže ještě nechoďte spát a sledujte další přenos. (01:53:29)
     
    Green Bay Packers potvrdili roli favorita a po zcela zaslouženém vítězství se mohou těšit na finále konference NFC, které odehrají na domácí půdě. Kdo bude jejich soupeřem, to se dozví za nějakých 28 hodin. Jedno je ale jisté. Ať už dojde na bitvu Rodgers vs. Brees, nebo Rodgers vs. Brady, bude to obrovská událost.
     
    Přímo v hledišti nakonec sledovalo utkání spokojených 7 439 diváků.
     
    I ve druhém poločase pokračovala převaha Green Bay, ačkoliv to z vývoje skóre není úplně zřejmé. Domácí po celý zápas vyhrávali ten nejdůležitejší souboj – bitvu o line of scrimmage. Hlavně jejich O-line nedovolila bránícím hráčům Rams výraznější napadání Rodgerse a dělala prostor pro běhovou hru, která výrazně pomáhala tradičně výkonným vzdušným silám. Hosté se sice nevzdávali a dotáhli se na rozdíl jednoho touchdownu, jenže v klíčových chvílích domácí podržela obrana a nedovolila soupeři se ani přiblížit k možnosti vyrovnat skóre.
    Hned z úvodního drivu druhé půle Packers znovu utekli na dvojciferný rozdíl a to brilantní prací running backa Aarona Jonese, který po fantastickém 60yardovém běhu přidal i ten finální z posledního yardu. Zdálo se, že po zbytek zápasu se dohraje v poklidu, ale Rams ještě v průběhu třetí čtvrtiny našli sílu na jeden výborně sehraný drive zakončení 7yardovým během running backa Cama Akerse, nejlepšího hráče hostů, a následným dokonale sehraným trikem při dvoubodové konverzi. Jenže to bylo z jejich strany vše. Zbytek zápasu fungovala obrana domácích na podtrženou jedničku a definitivní uklidnění přinesl necelých 7 minut před koncem veledlouhý 58yardový catch & run receivera Adama Lazarda.
     
    Konec utkání.
     
    0:39
    GB, 3&GOAL, LAR 12
    Zavěrečné zakleknutí a v Green Bay se slaví!
     
    1:18
    GB, 2&GOAL, LAR 11
    Druhé zakleknutí.
     
    2:00
    GB, 1&GOAL, LAR 9
    První zakleknutí.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:30
    GB, 2&2, LAR 13
    Po posledním timeout Rams se Williams středem probil pro první down a už se bude pouze zaklekávat.
     
    2:35
    GB, 1&10, LAR 21
    Rodgers si všiml volného Adamse, který měl dostatek místa k běhu pro 8 yardů a Packers už vědí, že zápas mají v kapse.
     
    2:42
    GB, 2&4, LAR 27
    Williams znovu v akci, středem se protáhl pro 6 yardů a Rams si berou druhý timeout.
     
    3:26
    GB, 1&10, LAR 33
    Williams pravou stranou lajny probíhá pro 6 yardů.
     
    4:14
    GB, 2&9, LAR 45
    Rodgers nachází na pravé straně Tonyana, který velmi dobrou prací získává 12 yardů.
     
    4:59
    GB, 1&10, LAR 46
    Jones hlavně ubírá čas. Jeden yard.
    Garyho složení Goffa
     
    5:04
    LAR, 4&13, 50
    Goffa nepodržela lajna, dostal se rychle pod tlak, nevydržel a je počtvrté v zápase složen! Asi nejdůležitější sack zápasu zapisuje Gary a Packers jdou na míč na útočné polovině!
     
    5:08
    LAR, 3&13, 50
    P. Smith ubránil Jeffersona a Rams musí hrát dlouhý čtvrtý down!
     
    5:53
    LAR, 2&10, GB 47
    Screen na Woodse, jenže toho okamžitě složil Alexander, ztráta 3 yardů.
     
    5:57
    LAR, 1&10, GB 47
    Nepřesný míč na Woodse.

    Libor Štěpán

    Ronald Torbert
    7 439
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad GB, 3&5, LAR 42 – U míče je Green Bay, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Los Angeles.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri