Brest – Rennes 1:2 (kon.) | Nantes – Lens 1:1 (kon.) | Nice – Bordeaux 0:3 (kon.)
Štrasburk – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Lille – Remeš 2:1 (kon.) | Lyon – Méty 0:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
0:1 (0:0)
FC Méty
Neděle 17.01.2021, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Mét poměrem 1.0. Druhý poločas nám přinesl mnohem zajímavější podívanou, ve které měl navrch domácí Lyon, kterému dnes nebylo přáno. Nejprve měl největší šanci svého celku na starosti Cornet, který orazítkoval brankovou konstrukci. O pár minut později se Lyonu povedlo vstřelit branku, avšak porada s VAR nakonec rozhodla o tom, že branka padla z ofsajdu a nemohla tak platit. Závěr zápasu přinesl obrovský šok, krátce před nastaveným časem vystřelil Métám výhru střídající Leya. (22:54:00)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:8. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:11.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Snadná práce pro hostujícího brankáře Oukidju, který si poradil s nepovedeným centrem do pokutového území. Méty se dost možná postarají o překvapení kola.
     
    90+2
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Maxence Caqueret, přichází Bruno.
     
    90+1
    Leya vyfasoval žlutou kartu, bylo tomu tak za vysvléknutí hracího dresu.
    90. Aaron Leya Iseka - 0:1
     
    90
    Méty právě vstřelily branku!
    Tak přeci jenom se hostující celek dostává do vedení! Méty se čistým způsobem dostaly k míči, o což se postaral napadající Boulaya, kterému se nakonec povedlo načasovat nahrávku na ARONA ISEKU LEYU. Posledně jmenovaný hráč oběhl vyběhnuvšího Lopese a poté se mu povedlo trefit odkrytou domácí branku.
    89. Boulaya trefil břevno.
     
    89
    Méty se mohly postarat o obrovský šok na závěr! Do zakončení se totiž dostal záložník Boulaya, který trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    88
    Do zakončení se nyní dostal hostující Bronn, který ovšem hlavičkoval vedle domácí branky. Lopes se za míčem pouze ohlédl, sám bude moci rozehrát.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Boubakar Kouyaté (FC Méty).
     
    86
    To snad není možné! Nejprve selhal Slimani, posléze se do zakončení dostal také Cherki, jehož zakončení směřovalo vedle branky.
     
    85
    Oukidja si tak dával s provedením odkopu od své branky celkem načas, nakonec to znovu zkoušel odkopem, po kterém se k balónu dostal Mendes.
     
    84
    Depay dokázal udržet míč, načež nahrával na střídajícího Slimaniho, který to neprovedl vůbec dobře. Místo zakončení zbytečně nahrával k zadní konstrukci.
     
    83
    Na pravém křídle měl poměrně dost prostoru na centrovanou nabídku Dubois, který v pokutovém území našel pouze Bronna, jenž odkopával do bezpečí.
     
    82
    U postranní lajny vydoloval hrací předmět hostující Yade, který poté ve volném prostoru našel volného Udola, jehož nahrávka putovala mimo dosah spoluhráče.
     
    81
    Nyní se k odkopu od své branky dostal hostující brankář Oukidja, který to nakonec zkoušel dalekonosným pasem na druhou stranu, kde se neprosadil záložník Maïga.
     
    80
    Režie si neustále vybírá neuznanou branku Lyonu, při které se Aouar skutečně aktivně zapojil do útočné akce. Kdyby tomu tak nebylo, branka by platila.

    David Suchý

    Branky: 90. Leya Iseka (Boulaya)

    Karty:   27. Dubois (LYO) – 27. Boye (MTZ), 86. Kouyaté (MTZ), 90+1. Leya Iseka (MTZ)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:8. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:11.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, De Sciglio (68. Cornet) – Paquetá (68. Aouar), Mendes, Caqueret (90+2. Bruno) – Kadewere (77. Slímání), Depay (C), Toko Ekambi (76. Cherki).
    Náhradníci: Pollersbeck – Aouar, Bard, Binlamrí, Bruno, Cherki, Diomande, Cornet, Slímání.

    FC Méty: Úkíddžá – Bronn, Kouyaté, Boye (C) – Centonze, Delaine (55. Udol), Maïga, Angban (76. Sarr) – Boulaya – L. Gueye (61. Leya Iseka), Vagner (61. Yade).
    Náhradníci: Caillard – Ambrose, Yade, Udol, Tchimbembé, Sarr, Maziz, Fofana, Leya Iseka.

    Rozhodčí: Frappart – Berchebru, Jeanne
    ocianews.com