Bohemians – Mladá Boleslav 1:7 (kon.) | Hattrick Brno – Ostrava 3:9 (kon.) | Královské Vinohrady – Otrokovice 9:4 (kon.)
Chodov – Liberec 3:5 (kon.)
konec
FBŠ Hummel Hattrick Brno
3:9 (2:4, 1:3, 0:2)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle 17.01.2021, 17:00 • SH Maloměřice • Livesport Superliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to všechno. Díky, že jste ho sledovali spolu s námi. Na viděnou. (18:54:56)
     
    Ostrava si v neúplné tabulce polepšila na pátou pozici. V příštím kole ji v sobotu čeká venku Sparta. Jedenáctý Hattrick pocestuje ve stejný den na palubovku druhého týmu soutěže z Mladé Boleslavi.
     
    Nejlepším hráčem hostů byl logicky vyhlášen pětigólový střelec Wojciech Malajka. Na straně Brna se ocenění dočkal Jakub Procházka.
     
    Ostravští florbalisté splnili na palubovce brněnského Hattricku roli favoritů a bodují v nejvyšší soutěži už posedmé v řadě. Vítězství FBC režíroval pěti góly polský útočník Wojciech Malajka. Brno nehrálo špatně a soupeře často přehrávalo, domácím dnes ale absolutně nebylo přáno v zakončení, kde ztroskotávali na skvěle chytajícím Binderovi, případně na vlastních nepřesnostech.
     
    Konec zápasu.
    59:38 Wojciech MALAJKA - 3:9
     
    59:38
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Po další chybě v domácí rozehrávce, kterou tentokrát vyrobil Tomáš Brom, se balonek dostal až na levou stranu, kde se ranou bez přípravy popáté v utkání prosadil WOJCIECH MALAJKA. Asistence: Michal Sládek.
     
    59:02
    Souhra Marcela Jakubce s Wojciechem Malajkou málem přinesla devátou ostravskou trefu.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a za tohoto stavu i celého zápasu.
     
    57:09
    Martin Nagy pálil po přiťuknutí z pravé strany kousek vedle levého horního růžku branky. Brnu to tam dnes prostě nepadá.
     
    56:35
    Po střele Filipa Horáka se o dorážku snažil Marek Fuchs. Jan Binder nekapituloval ani tentokrát a je jasné, že Ostravští dnes posedmé v řadě zabodují.
     
    56:05
    Po dlouhé přihrávce od vlastní branky pálil z levé strany Filip Šubert, jenž těsně minul vzdálenější tyč.
     
    55:23
    Dominik Klimša táhl ostravskou akci tři na dva, nakonec mu balonek utekl do růžku.
     
    54:57
    Neujala se ani Kostkova střela. Krátce po ní byl faulován Brom, a tak bude nadále útočit Brno.
     
    54:00
    Brněnští se hnali dopředu ve třech, nakonec byla rychlá akce zastavena.
     
    53:11
    Štiplavou ránu vyslal od levého mantinelu Lukáš Jalový. Před Binderem stál Filip Šubert, přesto stačil ostravský brankář zasáhnout.
     
    52:54
    Hra se přesouvá ze strany na stranu, šancí však ubylo.
     
    51:50
    Wojciech Malajka se uvolnil na levé straně a hledal křižnou přihrávkou napravo stojícího Michala Sládka. Ten to měl ale na dlouhou ruku.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 14. Procházka II (Ondráček), 15. Vlach (Jalový), 26. Martin Nagy (Halama) – 5. Malajka (Klimscha), 17. Pešat (Šubert), 18. Malajka (TS), 20. Malajka (Šubert), 37. Herblich (Kittel), 38. Sládek (Klimscha), 40. Malajka, 46. Sládek (Pešat), 60. Malajka (Sládek)


    FBŠ Hummel Hattrick Brno: Kolajta (Kuhn) – Brom, Kostka, Sládeček, Horák, Jalový, J. Kůra – Procházka II, Fuchs, Juhaňák – Leško, Slezák, Dvořák – Martin Nagy, Ondráček, Vlach – Halama, M. Kůra, Ši. Hronek.
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Binder (Janík) – Lipový, Zimmer, Burýšek, Flašar – Herblich, Vítovec, Jakubec – Šubert, Gawrónski, Malajka – Soukup, Klimscha, Kaloč – Sasyn, Sládek, Pešat – Hurta, Kittel.

    Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka.
    thejrc.org