Aston Villa – Everton 0:0 (odl.) | Sheffield Utd. – Tottenham 1:3 (kon.) | Liverpool – Manchester Utd. 0:0 (kon.)
Manchester City – Crystal Palace 4:0 (kon.)
konec
Manchester City
4:0 (1:0)
Crystal Palace FC
Neděle 17.01.2021, 20:15 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:20:08)
     
    Fotbalisté Manchesteru City s v rámci 19. kola anglické Premier League hravě poradili s týmem Crystal Palace, který na domácím stadiónu přejeli vysoko 4:0. Důležitý první gól vstřelil ve 26. minutě John Stones, jenž se prosadil po centru De Bruyna a zaznamenal první ligový zásah v dresu The Citizens. Druhé dějství bylo jednoznačnou záležitostí anglického vicemistra, protože jeho soupeři s postupujícími minutami viditelně ubývali síly. Na rozdíl dvou branek upravil skóre v 56. minutě Ilkay Gündoğan, jenž mířil za hranicí šestnáctky nechytatelně k pravé tyči. Produktivní den dovršil John Stones druhým gólem, když dorazil balón do sítě po gólmanem chycené hlavičce Díase. Konečnou podobu dal výsledku Raheem Sterling, který proměnil volný přímý kop z hranice velkého vápna.

    Svěřenci kouče Guardioly se díky získaným třem bodům posunuli v tabulce na druhé místo před Leicester a Liverpool. Na městského rivala United ztrácejí dva body, mají ale jeden zápas k dobru.
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 2:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:8.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Opět rozehrával Raheem Sterling, který ale v tomto případě centroval. Gabriel Jesus v předklonu prodlužoval za sebe, Stonese uhlídal Tomkins.
     
    90+1
    Phil Foden si výborně pokryl balón proti Joelu Wardovi. Frustrovaný bek zezadu soka podrazil, ještě jedna standardka pro City.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
    88. Raheem STERLING - 4:0
     
    88
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Parádní třešničku na gólový koncert domácích dává RAHEEM STERLING! Chytře volil prudkou střelu na stranu gólmana do pravého horního rohu. Guaita plachtil vzduchem na prázdno!
     
    87
    Domácí hráči mají k dispozici volný přímý kop těsně za hranicí velkého vápna. K balónu se staví Raheem Sterling.
     
    86
    Raheem Sterling nepochopil úmysl spoluhráče Zinčenka, který ho chtěl vyslat do brejku. Anglický křídelník zůstal stát, nechal hrát Cahilla.
     
    85
    Hosté již působí hodně odevzdaným dojmem, závěrečný hvizd bude vysvobozením. Lze očekávat, že za rozhodnutého stavu arbitr nebude utkání příliš prodlužovat.
     
    84
    Zápas se prakticky jenom dohrává. Manchester City kombinuje kolem středového kruhu, kde je presink The Eagles minimální.
     
    83
    Phil Foden si patičkou přehodil balón přes hlavu Ridewalda. Dobře však zareagoval Guaita, který vystartoval a ze vzduchu míč uchopil pro sebe.
     
    82
    O žlutou kartu si říkal Joel Ward, který nevybíravým způsobem sestřelil Zinčenka. Protože to ale byl vůbec první ostřejší střet, tak se rozhodčí Mason spokojil s varováním.
     
    81
    Velmi často se do hry zapojuje Fernandinho. Brazilec se často zatahuje až ke stoperům, čímž ještě znesnadňuje život útočníkům Crystal Palace.
     
    80
    Jon Stones vyhrál hlavičkový souboj proti Ayewovi, navíc ještě přesně přiťukl Fernandinhovi. Brazilský středopolař podržel balón na kopačkách, až když se nebezpečně přiblížil Riedewald, tak přenesl hru na Walkera.
     
    79
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Andros Townsend, přichází Michy Batshuayi.

    Milan Huppert

    Branky: 26. Stones (De Bruyne), 56. Gündoğan, 68. Stones, 88. Sterling


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 2:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:8.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – De Bruyne (71. Cancelo), Fernandinho (C), Gündoğan (71. F. Torres) – Sterling, Jesus, B. Silva (60. Foden).
    Náhradníci: Steffen – Cancelo, Delap, Doyle, Foden, Mahríz, B. Mendy, Rodri, F. Torres.

    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Tomkins, Cahill, T. Mitchell – McArthur, James McCarthy, Milivojević (C) (68. Riedewald), Eze – A. Townsend (79. Batshuayi), J. Ayew.
    Náhradníci: Butland – Batshuayi, Ch. Benteke, Clyne, Dann, Riedewald, van Aanholt.

    Rozhodčí: Lee Mason – Scott Ledger, Tim Wood
    thejrc.org