Bayern – Freiburg 2:1 (kon.) | Frankfurt – Schalke 3:1 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
2:1 (1:0)
SC Freiburg
Neděle 17.01.2021, 15:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z utkání Bayernu s Freiburgem vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (17:28:45)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 17:5. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 4:14.
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas šestnáctého kola mezi Bayernem Mnichov a Freiburgem končí! Obhájci titulu nakonec vítězí těsně 2:1.

    Svěřenci Hansiho Flicka vstoupili do prvního poločasu tradičním tlakem. A netrvalo dlouho a byli odměněni úvodní brankou, když si na přihrávce Thomase Müllera naběhl Robert Lewandowski a pohotově prostřelil gólmana Freiburgu. Od té doby ale Bayern výrazně ubral v ofenzivní snaze a další brankou příležitost si v prvním poločase nevybudoval. Hned dva zranění hráči museli předčasně opustit v první pětačtyřicetiminutovce hrací plochu. Hned v samém úvodu si poradil pravé koleno hostující Baptiste Santamaría, po půlhodině hry poté skončilo utkání i pro Serge Gnabryho.

    Po změně stran se dlouho ani jeden z týmů nemohl dostat do tempa. Průběh narušilo další zranění, tentokrát musel z trávníku odejít Amir Abraši. Po hodině hry přišlo vyrovnání, když po prodlouženém rohovém kopu dokázal hlavou překonat Neuera Nils Petersen. Favorité se ale nenechali obrat o body, když v 74. minutě rozhodl Thomas Müller nenápadnou střelou ke vzdálenější tyči. V samém závěru mohl Freiburg podruhé srovnat, ale Bayern při střele Höflera podrželo břevno.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tempelmann ještě zavařil na pravé straně Daviesovi, který se musel se střídajícím záložníkem rychle vracet do obrany.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned čtyři minuty.
     
    90+2
    Mohlo být opět vyrovnáno. Z ojedinělé šance Freiburgu přišla stoprocentní šance! Po autovém vhazování prošel balon až do pokutového území na zcela osamoceného Nicolase Höflera, který ale napálil jen břevno.
     
    90+1
    Eric Choupo-Moting zbytečně dohrál u postranní lajny Tempelmanna a vyfasoval za to žlutou kartu.
     
    90
    Na pravé straně měl o něco více prostoru Leroy Sané. Individuálně si poradil s dvojicí obránců, šikovně proskočil do vápna, ale na Müllera už z blízkosti nevyzrál.
     
    89
    Haberer nebezpečně přišlápl Tolissa, který se pokoušel hrát vsedě. Hlavní rozhodčí byl ale u celé situace velmi blízko a odpískal proti brance Freiburgu.
     
    88
    Také Freiburg měl k dispozici rohový kop. Přetažený centr si ale pohlídal Boateng a odpravil balon z nebezpečného prostoru před Neuerem.
     
    87
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    87
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Javi Martínez.
     
    86
    Domácí se sice drží s balonem na útočném území, ale k brance Floriana Müllera se nemohou prokombinovat. Nyní byl ale faulován na levé straně Musiala.
     
    85
    Střídající Jamal Musiala rozběhl akci domácího celku. Po přihrávce Müllera poté pálil další střídající hráč a to Corentin Tolisso.
     
    84
    Goretzku v tvrdém souboji přišlápl Janik Haberer. Domácí záložník se z trávníku zvedá s bolestivou grimasou, ale v zápase bude pokračovat.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Bayern stále vede nad Freiburgem pouze o jeden zásah.
     
    81
    S Höflerem si narazil i středového kruhu Petersen, poté ale už přišla ztráta hostujících fotbalistů. To domácí se již do útoku příliš neženou.

    Vít Schück

    Branky: 7. Lewandowski (T. Müller), 74. T. Müller (Sané) – 62. Petersen (Höfler)

    Karty:   90+1. Choupo-Moting (BAY) – 9. Höfler (FRE), 46. Sallai (FRE)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 17:5. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 4:14.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich (76. Tolisso), Goretzka (87. Javi Martínez) – Coman (76. Musiala), T. Müller (87. Choupo-Moting), Gnabry (28. Sané) – Lewandowski.
    Náhradníci: Nübel – Tolisso, Javi Martínez, Lucas Hernández, Süle, Roca, Sané, Musiala, Choupo-Moting.

    SC Freiburg: F. Müller – Lienhart, K. Schlotterbeck, Gulde – Kübler (62. Tempelmann), Santamaría (5. Abraši, 55. Haberer), Höfler, Günter (C) – Sallai (62. Höler), Demirović (62. Petersen), Grifo.
    Náhradníci: Uphoff – Tempelmann, Abraši, Petersen, Heintz, Haberer, Džong, Höler, Til.

    Rozhodčí: Dingert – Kempkes, Gerach
    thejrc.org