Toronto – Edmonton 1:3 (kon.) | St. Louis – San Jose 1:2 (0:1 po s.n.) | Anaheim – Minnesota 2:3 (kon.)
Vancouver – Montreal 6:5 (2:1 po s.n.) | Vegas – Arizona 5:2 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Edmonton Oilers
Čtvrtek 21.01.2021, 01:08 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to tak dnes vše. Dokončete v klidu zbytek pracovního týdne, užijte si nadcházející víkend a někdy příště se budu těšit u NHL opět napočtenou! (03:44:31)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Mikko Koskinen (EDM)
    2. Auston Matthews (TOR) 1+0
    3. Leon Draisaitl (EDM) 1+0
     
    Česká a slovenská stopa

    do utkání nezasáhl žádný Čech ani Slovák
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (TOR) – 19 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,5 %, odchytal 58:44
    Mikko Koskinen (EDM) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2 %, odchytal 60:00
     
    V defenzivně laděném zápase nakonec bere všechny body Edmonton, který předvedl v Torontu takticky výborný výkon a favorizovaného soupeře nepouštěl do zásadnějších šancí a tlaku. Domácí se sice dočkali snížení ve 47. minutě zásluhou Austona Matthewse, který prostřelil na bližší tyči Koskinena, jenže z jejich strany to bylo vše. Následovalo totiž vyloučení Muzzina, které potrestal v přesilovce Leon Draisaitl a Toronto už přes velké množství šancí v závěru reagovat nedokázalo. Naopak ještě dostalo jeden zásah do prázdné branky a poprvé letos prohrává doma, tentokrát poměrem 1:3!

    Střely na branku: 22 – 26
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Drtivý tlak Maple Leafs v samotném závěru zápasu, jenže už je málo času na případné drama.
     
    59:13
    Toronto hraje bez brankáře!
     
    59:12
    Adam Larsson koupil tvrdou bombu z levého kruhu, díky jeho bloku ale spoluhráči hru vytlačili do středního pásma.
     
    58:54
    Toronto to ještě chce zkusit a bere si oddechový čas!
    58:54 Josh ARCHIBALD - 1:3
     
    58:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Spezzův pohled není vůbec radostný, neboť krátce po jeho nevyužité šanci JOSH ARCHIBALD vybojoval mezi kruhy kotouč, vyjel si do středního pásma a neomylně trefil opuštěnou branku, neboť Andersen byl již na střídačce – 1:3! Asistence: Connor McDavid, Darnell Nurse.
    58:09 Spezzova velká šance
     
    58:09
    Blízko srovnání byl Jason Spezza! Střílenou nahrávku od modré zachytil Kerfoot a pustil puk za sebe na Spezzu k protější tyči. Spezzovi však kotouč skočil a domácí útočník poslal puk napříč brankovištěm vedle tyčky!
     
    57:58
    Jednoduché nahození z hostující dílny na branku tak, aby nebyla nutnost pískat icing. Oilers hrají závěr zápasu takticky dobře.
     
    57:16
    Domácí už musejí hrát vabank, naráží ale na velmi dobrou obranu Edmontonu, který se snaží hrát co nejdále od vlastní branky.
     
    57:05
    Zack Kassian mohl stvrdit výhru Edmontonu ve Scotiabank Areně poté, co s McDavidem ujeli do situace 2 na 1. McDavid předkládal z levého kruhu puk pro Kassiana, kterému stačilo jenom trefit prázdnou branku. Jenže vyhlášený tvrďák napálil jenom břevno torontské kasy!
     
    56:06
    Chiasson ujel do brejku 2 na 1 s Archibaldem a přihrával mu v ideální moment na zakončení, avšak vracející se Tavares skvěle vložil do přihrávky hůl a znemožnil Archibaldovi zakončení!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 47. Matthews (Hyman, Marner) – 11. Yamamoto, 50. Draisaitl (Puljujärvi, Nugent-Hopkins), 59. J. Archibald (McDavid, Nurse)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Rielly (A), Brodie, Muzzin, Holl, Dermott, Bogosian, Lehtonen – J. Thornton, Matthews (A), Marner – Vesey, Tavares (C), W. Nylander – I. Michejev, Kerfoot, Hyman – Spezza, Simmonds.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Skinner) – Nurse (A), Bear, K. Russell, Barrie, Koekkoek, A. Larsson – Nugent-Hopkins, McDavid (C), Kassian – Kahun, Draisaitl (A), Yamamoto – Nygärd, Turris, Puljujärvi – J. Archibald, D. Shore, Chiasson.

    Rozhodčí: Furlatt, Syvret – Brisebois, Mills (všichni CAN)
    ocianews.com