Arizona – St. Louis 1:0 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 1:3 (kon.) | Toronto – Ottawa 5:6 (po pr.)
Carolina – Columbus 7:3 (kon.) | Tampa – Florida 4:6 (kon.) | Detroit – Chicago 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 5:6 (kon.) | Vancouver – Calgary 3:4 (po pr.) | San Jose – Anaheim 3:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
7:3 (2:3, 3:0, 2:0)
Columbus Blue Jackets
Úterý 16.02.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se bud těšit zase někdy na počtenou. (04:06:57)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 34 – 40 | Přesilová hra: 2/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    James Reimer (CAR) – 37 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,5%, odchytal 60:00
    Joonas Korpisalo (CBJ) – 20 zákroků, 5 OG, úspěšnost 80%, odchytal 40:00
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 7 zákroků, 2 OG, úspěšnost 77,8%, odchytal 20:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 16:59

    Tři hvězdy utkání

    1. Brock McGinn (CAR) – 2+2
    2. Teuvo Teräväinen (CAR) – 1+3
    3. Jake Bean (CAR) – 0+2
     
    Carolina si proti Columbusu udržela domácí neporazitelnost v letošní sezóně, v PNC Areně zvítězila i počtvrté. Dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející střetnutí a soupeře nakonec porazila vysoko 7:3.

    První třetina nabídla pět tref do černého. Úvod vyšel skvěle Modrokabátníkům, kteří se dostali do dvoubrankového vedení, na kontaktní gól Aha ještě odpověděl Stenlund. Důležitá byla branka domácího mužstva do šatny, o kterou se postaral kapitán Jordan Staal. Od druhé třetiny skórovalo jediné mužstvo, to domácí. Hurikáni spustili gólovou vlnu, která se zastavila až na sedmičce. Svěřenci kouče Brind'Amoura udělili soupeři pořádnou lekci z efektivity, neboť střel měli méně než soupeř, přesto oslavili vysoké vítězství rozdílem čtyř branek.

    Canes se díky vítězství osamostatnili na třetím místě Centrální divize, na první Tampu snížili manko na jediný bod, Florida nadále zůstává druhá o skóre. Columbus i navzdory porážce udržel pátou pozici, ale ztratil na nejbližší soupeře, kteří dnes bodovali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Poslední útok patřil hostům. Kevin Stenlund si vyměnil puk s Boonem Jennerem, posléze vystřelil z vrcholku levého kruhu švihem těsně nad horní tyč.
     
    59:28
    Ještě ze středního pásma vypálil zápěstím Dougie Hamilton. Gólman Blue Jackets mohl v tomto případě zůstat klidným, puk letěl o kus vedle brány.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:39
    Chybnou rozehrávku Del Zotta zpoza brány zachytil Nino Niederreiter. Střelou na lapačku neuspěl, ani dorážející Paquette neprocpal kotouč za záda Merzlikinse.
     
    58:13
    Oliver Bjorkstrand obdržel přihrávku do pravého kruhu od Patrika Laineho. D8nský hokejista volil ránu z první, Reimer vytáhl výborný zákrok levým ramenem.
     
    57:34
    Andrej Svečnikov přejel středovou čáru a pak vyhodil touš za branku soupeře. Společně se spoluhráči odjel střídat, více prostoru na ledě nyní dostává i domácí čtvrtá lajna.
     
    57:10
    Další zakázané uvolnění a zase se jím provinili hosté. Cam Atkinson nedosáhl na příliš prudkou a nepřesnou nahrávku beka Savarda.
     
    56:57
    Lotyšský gólman v dresu Columbusu se po příjezdu na led nenudí, ba naopak. Další zákrok si připsal po střele Aha, svižný projektil pokryl rukavicí.
     
    56:30
    Po zákroku Merzlikinse a přerušení hry se strhla drobná potyčka mezi Niederreiterem a Domim. Rozhodčí obě horké hlavy rychle uklidnili a nejspíše ani nebudou vyloučovat.
     
    55:49
    Nová akvizice v dresu Hurikánů, Cédric Paquette, nahrál za bránu Foegelovi. Až k němu ovšem černá guma nedoputovala, zastavil ji Seth Jones.
     
    55:13
    Zakázané uvolnění, hra se přesune před Merzlikinse. Dougie Hamilton udržel na zádech Texiera, který nenašel cestu přes kanadského beka.
     
    54:46
    Zápas se dohrává. Tortorellova družina si je vědoma, že s tím stavem už nemůže nic udělat, ale sympaticky se snaží alespoň snížit debakl.
     
    54:20
    Stefan Matteau vyzval k souboji jeden na jednoho Jaccoba Slavina. Obránce soka výborně vystál a kličku na levou stranu vystihl.
     
    53:48
    Modrokabátníci se nadále drží v útočné třetině, ale jejich šance na bodový zisk jsou minimální, prakticky nulové. Čas hraje proti nim a domácí hrají od druhé třetiny do defenzivy velmi dobře.
     
    53:16
    James Reimer netušil, kam vyrazil kotouč po střele Domiho. S pomocí spoluhráčů ale situaci přestál bez újmy, Svečnikov dostal touš do středního pásma.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. Aho (Slavin, B. McGinn), 19. J. Staal (Foegele, Bean), 22. B. McGinn (T. Teräväinen, Aho), 22. T. Teräväinen (B. McGinn, Gardiner), 40. Niederreiter (T. Teräväinen, Nečas), 52. B. McGinn (Bean, T. Teräväinen), 52. J. Staal (Trocheck, Svečnikov) – 1. Atkinson (Laine, Roslovic), 6. Jenner (N. Foligno, Gavrikov), 16. Stenlund (Jenner, Bjorkstrand)


    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Gardiner, Bean, Skjei – T. Teräväinen, Aho, B. McGinn – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal, Svečnikov – Fast, Paquette, Martinook.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (41. Merzlikins) – S. Jones, Gavrikov, D. Savard, Kukan, Peeke, Del Zotto – Atkinson, Roslovic, Laine – Bjorkstrand, Stenlund, Domi – N. Foligno, Texier, Jenner – Robinson, Riley Nash, Matteau.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Brenk – Toomey, Kovachik
    bahis siteleri