NY Islanders – NY Rangers 1:4 (kon.) | Buffalo – Washington 3:4 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 4:6 (kon.)
St. Louis – Minnesota 9:1 (kon.) | Vegas – Arizona 7:4 (kon.) | Anaheim – Colorado 0:2 (kon.)
San Jose – Los Angeles 5:2 (kon.) | Dallas – Florida 4:1 (kon.) | Philadelphia – Boston 3:2 (kon.)
konec
New Jersey Devils
4:6 (1:2, 1:1, 2:3)
Pittsburgh Penguins
Sobota 10.04.2021, 01:08 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pittsburgh přehrál New Jersey, se loučím a přeji vám příjemný vstup do nového dne, nebo dobrou noc, pokud se chystáte zrovna ke spánku. (03:47:05)
     
    Československá stopa

    Pavel Zacha (NJD) 0+1, 7 střel, +1 účast, čas 20:21

    Radim Zohorna (PIT) 0+0, 0 střel, 0 účast, čas 12:57
     
    Hvězdy zápasu

    1. Sidney Crosby (PIT) 1+2
    2. Bryan Rust (PIT) 2+1
    3. Jack Hughes (NJD) 1+0
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mackenzie Blackwood (NJD) 21 zákroků, 5 OG, úspěšnost 80,77%, čas 56:36

    Casey DeSmith (PIT) 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,21%, čas 60:00
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé střetnutí, které nám nabídlo deset branek a vítězství Pittsburghu, jenž byl ve třetí části lepším týmem. Když už to vypadlo, že nebude o co hrát, tak si Pens dali dva góly a rázem byl rozdíl ve skóre o jedinou trefu. Ovšem v závěru zápasu dal střetnutí definitivní tečku Bryan Rust, jenž trefil opuštěnou klec Devils.

    Střely na branku: 29:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 13:7.
     
    Konec zápasu.
    59:36 Bryan RUST - 4:6
     
    59:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Drama je u konce, Penguins znovu vyhrají! Jake Guentzel se zmocnil kotouče a posunul jej do útočného pásma. Celou akci dojel BRYAN RUST, který neměl problém trefit odkrytou bránu. Asistence: Jake Guentzel a Kris Letang.
    58:24 Miles WOOD - 4:5
     
    58:24
    Devils právě vstřelili branku!
    Další vlastní branka a je znovu oč hrát! Brian Dumoulin se nacházel v nesnázích a místo po mantinelu přihrával přes brankoviště, kde si kotouč do brány srazil Casey DeSmith. Autorem gólu je označen MILES WOOD. Bez asistence.
     
    58:15
    Jesper Boqvist se snažil přihrát na modrou čáru, ale puk se podařilo hostům srazit na tribunu. Branka New Jersey Devils je dál prázdná!
     
    58:02
    O pravého mantinelu vystřelil Janne Kuokkanen, jehož pokus zkrotil Casey DeSmith. Toho následně sekl Michael McLeod, a tak se hostující brankář ohnal vyrážečkou.
     
    57:06
    Penguins se zmocnili puku a jejich kapitán nahodil černou gumu za branku. Po vystřídání vystřelil Frédérick Gaudreau, jenž trefil prvního bránícího hráče.
     
    56:30
    Mackenzie Blackwood míří na střídačku a domácí to zkusí se šesti hráči v poli! Následuje vhazování před brankou Pittsburghu!
     
    Střely na branku: 24:26.
     
    56:05
    New Jersey se ještě snaží s výsledkem něco udělat a dopomohla tomu "vlastní" branka Letanga. Devils se znovu usadili v útočné třetiny, avšak Casey DeSmith na pokus od modré čáry velmi dobře viděl.
     
    55:06
    Z levého kruhu nepřesně vystřelil Jesper Bratt. Puku se poté chopil Pavel Zacha, avšak kombinace Devils už netrvala dlouho.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    53:55
    Z osy hrací plochy vystřelil Evan Rodrigues, jenž si odstoupil od bránících hráčů. Jeho zakončení mířilo do horní poloviny branky, ovšem domácí brankář zasáhl ramenem a puk zůstal chvíli ležet v brankovišti.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 4. Wood (Bratt, Zacha), 26. J. Hughes (Kuokkanen, Šarangovič), 52. J. Boqvist, 59. Wood – 10. McCann (Crosby, Rust), 20. Dumoulin (Ceci, Lafferty), 38. Sceviour (Letang, Jankowski), 45. Rust (McCann, Crosby), 51. Crosby (Guentzel, Marino), 60. Rust (Guentzel, Letang)


    New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – P. K. Subban (A), D. Kulikov, Severson (A), R. Murray, Vatanen, T. Smith – Šarangovič, J. Hughes, Kuokkanen – Bratt, Zacha, Wood (A) – J. Boqvist, M. McLeod, A. Johnsson – Tyce Thompson, M. Malcev, N. Merkley.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin (A), Ceci, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rodrigues, McCann, Zucker – Lafferty, F. Gaudreau, Aston-Reese – Sceviour, Jankowski, R. Zohorna.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Morton – Daisy, Sericolo

    Diváci: 3 600
    ocianews.com