Tampa – Carolina 3:2 (po pr.) | Florida – Columbus 4:2 (kon.) | Dallas – Detroit 3:2 (2:1 po s.n.)
Nashville – Chicago 5:2 (kon.) | Arizona – Minnesota 2:5 (kon.) | Edmonton – Montreal 4:1 (kon.)
Calgary – Ottawa 2:4 (kon.) | Vegas – San Jose 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
Calgary Flames
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Ottawa Senators
Úterý 20.04.2021, 03:17 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Connor Brown (OTT) 2+0
    2. Matt Murray (OTT) 26 zákroků
    3. Brady Tkachuk (OTT) 1+0 (05:42:31)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) – 16 zákroků, 3 OG, úspěšnost 84,2%, odchytal 58:45
    Matt Murray (OTT) – 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 60:00
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ottawy, která svého soupeře porazila výsledkem 4:2. Domácí měli v úvodu třetí třetiny hned dvě přesilové hry, které se jim nepovedly proměnit a naopak přišel trest. Ottawa Senators se díky proměněné přesilovce dostala do dvoubrankového vedení, přičemž domácí celek dokázal snížit, vyrovnat už ale nikoliv. Ottawa Senators tak poměrně překvapivě bere dva body, v závěru zápasu navíc pečetila vítězství trefou do prázdné.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Batherson málem zamířil do prázdné branky, je z toho pouze icing.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:47
    Domácí to znovu zkouší bez brankáře!
    58:25 Connor BROWN - 2:4
     
    58:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak tohle se vůbec nepovedlo! Sotva domácí odvolali brankáře, tak ve středním pásmu o kotouč přišel domácí Tkachuk, kterého dokázal obrat CONNOR BROWN, jehož rána směřovala do prázdné branky.
    Bez asistence.
     
    58:04
    Plameny se ani tentokráte nedostaly do pásma soupeře a následovalo tak vyhození směrem za domácí branku, kam rychle přispěchal zadák Andersson.
     
    57:20
    Po vhazování si hledal prostor k nahození na branku domácí Giordano, který ho nakonec nedokázal najít a hostující celek zkušeně vyhodil k brance soupeře.
     
    56:27
    Domácím se nedaří usadit v pásmu soupeře, pokaždé z toho je pouze krátký pobyt. Nyní ovšem zakončoval Mangiapane, který mířil doprostřed branky.
     
    55:01
    Pinto se s pukem dostal za branku soupeře, kde se mu povedlo nasbírat cenné vteřinky. Jeho celek musel vyklidit pásmo a momentálně je u touše Mangiapane.
     
    54:16
    Před malým momentem se první formace domácích pokoušela vydolovat kotouč za brankou soupeře. To se sice povedlo, Murray přesto nemusel zasahovat.
     
    53:07
    Ottawa Senators se pokoušela dostat puk z pásma, jenomže se jí to povedlo až nadvakrát. Následné vyhození za vlastní brankou sebral domácí Giordano.
     
    52:15
    Za vlastní branku poté musel hostující brankář Murray, kterému se povedlo konstruktivně rozehrát. Jeho celek se dostal do pásma, do zakončení už nikoliv.
     
    51:47
    Najednou to bude hodně zajímavé. Plameny se totiž dostaly zpět do hry o body, přičemž do konce zápasu zbývá hodně času a hosté to budou mít složité.
    50:47 Michael STONE - 2:3

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 12. E. Lindholm (J. Gaudreau, Giordano), 51. Mi. Stone (Backlund) – 10. B. Tkachuk (Norris), 40. Co. Brown (N. Paul), 48. Norris (Brännström, Batherson), 59. Co. Brown


    Calgary Flames: Markström (Domingue) – Ch. Tanev, Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Välimäki – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – B. Ritchie, Monahan (A), Mangiapane – Nordström, Backlund, Lucic – Dubé, D. Ryan, Leivo.
    Ottawa Senators: M. Murray (A. Forsberg) – N. Zajcev, Chabot (A), Zub, Brännström, J. Brown, Mete – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – Dadonov, White, Stützle – Dzingel, Tierney, N. Paul (A) – Co. Brown, Pinto, Formenton.

    Rozhodčí: Meier, Schlenker – Barton, Cormier
    thejrc.org