Finsko – Rusko 4:3 (2:0 po s.n.) | Švýcarsko – Bělorusko 1:7 (kon.) | Švédsko – Kanada 1:12 (kon.)
Německo – USA 3:5 (kon.)
konec
Německo
3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
USA
Středa 28.04.2021, 03:00 • Comerica Center (Frisco) • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:40:22)
     
    Americká juniorka si částečně spravila chuť za včerejší nezdar proti Rusku, nad Německem zvítězila 5:3.

    Vítězství se ale nerodilo vůbec lehce. V průběhu první třetiny sice Američané získali dvougólový náskok, avšak v závěru přišlo snížení. Ve druhé třetině si oba celky vyměnily po gólu, do závěrečné dvacetiminutovky tak šli domácí s náskokem jediné branky. Charlie Stramel vrátil Museho družině vedení o dva góly, ovšem Němci odpověděli, prosadil se Sebastian Cimmerman. Definitivní razítko na vítězství favorita dal svým druhým gólem v utkání obránce Ty Gallagher, na tento zásah už soupeř nezareagoval.

    Povinná výhra posunula Američany v tabulce skupiny A do čela. Němci i po druhém utkání zůstávají s nulou na kontě, jejich postup do čtvrtfinále by se rovnal velkému překvapení.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 826 diváků.
     
    Nejlepší hráči utkání: Maxim Rausch – Ty Gallagher
     
    Střely na bránu: 28 – 42
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    V závěru střetnutí ještě došlo k potyčce mezi Bennetem Rosmym a Ryanem St. Louisem. Zatímco americký útočník obdržel pouze dvě minuty za nesportovní chování, tak německý forvard inkasoval dvě minuty plus osobní desetiminutový trest za naražení na hrazení.
     
    59:24
    Po pravém mantinelu projel kolem obránce Rausche Jack Devine. Levé křídlo čtvrté formace vzápětí hledalo před brankou Jacka Hughese, centr vypálil forhendem do masky Wolfa.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:39
    Aidan Hreschuk tak dlouho dotíral na Benneta Rosmyho, až ho přimel k zaváhání. Pas naslepo po mantinelu zachytil obránce Sean Behrens.
     
    58:02
    Krátce po vhazování střílel od modré čáry Sten Fischer. Americký gólman si šikovně povyjel a černou gumu zachytil ve výstroji.
     
    57:51
    Icing vrací hru před svatyni Gibsona Homera. Justin Janicke zkusil zatlačit na Sandra Mayra, ten ale disponoval velkým náskokem.
     
    57:16
    Němečtí mladíci bojují. Nikolaus Heigl ujel do přečíslení. Po naznačení střely hledal Thomase Heigla, jenž v dobré pozici trestuhodně promáchl.
    56:49 Ty GALLAGHER - 3:5
     
    56:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. TY GALLAGHER si řekl o přihrávku do levého kruhu a od Howarda ji dostal. Křižná střela mířila mimo bránu, ale do vlastní svatyně si puk smolným zásahem rukavicí srazil Rausch. Asistence: Isaac Howard.
     
    56:04
    Nepříjemná situace pro německou juniorku, kterou na dvě minuty oslabuje Rayan Bettahar. V předbrankovém prostoru krosčekem sestřelil Hughese.
     
    55:36
    Z prakticky nulového úhlu zkusil brankáře nachytat Liam Gilmartin. To by nejprve musel trefit bránu, to se ale americkému útočníkovi nepovedlo.
     
    55:10
    Přerušení hry hraje ve prospěch Německa. To zvládlo tlak z posledních sekund bez inkasovaného gólu, stále tak mohou pomýšlet na senzační bodový zisk.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Zap, 39. Rossmy (Lutz), 52. Cimmerman (N. Heigl) – 10. Hughes (Murchison, Devine), 17. Gallagher (Hreschuk, Howard), 33. Pastujov (Cooley), 48. Stramel, 57. Gallagher (Howard)


    Německo: Wolf (Ganz) – Bettahar, Fischer, Klein, Mayr, Krenzlin, Rausch, Gottwald – Cimmerman, N. Heigl, T. Heigl – Rossmy, Zap, Lutz – Steck, van Calster, Proske – Niedenz, Grimm, Hauf – Feist.
    USA: Homer (Holt) – Behrens, Schmidt, Hreschuk, Gallagher, Hutson, Straky, Murchison, Chesley – Duke, Cooley, Pastujov – Janicke, Savage, Gilmartin – McGroarty, Stramel, Howard – St. Louis, Hughes, Devine.

    Rozhodčí: Hebeisen (SUI), Wilk (USA) – Niittyla (FIN), Slavikovskij (RUS)

    Diváci: 826
    bahis siteleri