UK Kings Prague – HC UP Olomouc 3:2 (po pr.)
po prodl.
UK Kings Prague
3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
HC Univerzita Palackého v Olomouci
Středa 06.04.2022, 17:30 • Zimní stadion Eden, Praha • Univerzitní liga ledního hokeje • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Rozhodující pátý semifinálový zápas série mezi týmy UK Hockey Prague a HC Univerzita Palackého v Olomouci nabídl parádní dramatickou podívanou do samotného konce. Rozhodnutí přineslo až prodloužení, v němž uspěli domácí hokejisté, když v 62. minutě Jindra rozjel po levé straně Martina Dlabolu, jehož křižnou střelu po ledě Šoustal nezvládl vyrazit mimo nebezpečí. Zástupce z hlavního města tak ovládl série výsledkem 2:1 na zápasy a ve finále vyzve Akademiky z Plzně, kteří ve dvou zápasech vyřadili českobudějovický celek Black Dogs Budweis. (20:03:26)
     
    Konec zápasu.
    61:45 Martin DLABOLA - 3:2
     
    61:45
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Akademiky z Plzně ve finále vyzvou hokejisté Univerzity Karlovy! Jindra přihrál doleva MARTINU DLABOLOVI a dvaadvacetiletý obránce se prosmýkl kolem Skopala až do kruhu, odkud vyprodukoval křižnou střelu po ledě a Šoustal ji propustil za brankovou čáru. Asistence: David Jindra a Viktor Martínek.
     
    61:12
    Jako další pálil ze zápěstí Mikuláš Rimmel. Rána přes obránce mu vůbec nevyšla, kus černé gumy poslal o velký kus nad domácí svatyni.
     
    60:41
    Vojtěch Krejčiřík křižnou nahrávkou oslovil Filipa Paličku, který najížděl z levé strany sám na Davida Maška, avšak mezeru mezi jeho betony nenašel!
     
    60:10
    Prodloužení je naplánováno na deset minut, hraje se ve třech na obou stranách! Pokud tedy nedojde k rychlému rozuzlení, můžeme se těšit na velké množství zajímavých situací.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o druhém finalistovi nerozhodla, půjdeme do prodloužení! Domácí zvládli smazat jednobrankové manko, a to zásluhou Frederika Hakla, jenž v 51. minutě pověsil puk nechytatelným způsobem do levé šibenice Šoustalovy svatyně. Ve zbývajícím průběhu bylo k vidění několik nebezpečných příležitostí na obou stranách, leč skóre už se nezměnilo.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    Útočník Pavel Skopal zkoušel zakončení zápěstím zprava na zadní tyč. David Mašek na puk nedosáhl, což bylo zapříčiněno faktem, že puk směřoval o velký kus vedle brány.
     
    59:07
    Frederik Hakl splnil to, co si dal za úkol. Ze středního pásma nahodil na Šoustala a rychle k brankáři dojel, čímž mu znemožnil případnou rozehrávku.
     
    58:32
    Ihned po buly zkoušel střílet David Rosecký. Jeho rána měla k úspěchu hodně daleko, puk napálil prvního clonícího protihráče.
     
    58:13
    Přes obránce střílel od pravého mantinelu Lukáš Zmeškal. David Mašek si našel místo, odkud viděl na kotouč, mezi betony jej za záda nepustil.
     
    57:33
    Už to vypadalo, že by Viktor Martínek mohl postupovat sám na gólmana, ale nenabral ideální rychlost, v souboji jeden na jednoho prohrál s Kropáčem.
     
    57:23
    Nepříjemný zákrok na koleno inkasoval Martin Pěcha. Olomoucký útočník zůstal ležet na ledové ploše, takže rozhodčí raději přerušil hru. Na střídačku se forvard sice dostal, ale je zřejmé, že aktuálně pořádně trpí.
     
    57:09
    David Mašek naopak předvedl výborný zákrok levým betonem proti Pavlu Skopalovi. Tušil, že by hostující kapitán mohl zakončovat k levé tyči, tak se stalo.
     
    56:39
    Po Kopencově nahození Michal Šoustal neměl přehled o hře. Rychle se včas stihl zorientovat, a nakonec ani nemusel zasahovat, protože Dlabola mířil z úhlu nepřesně.
     
    56:03
    Na druhé straně úřadoval Michal Šoustal, jenž skvěle vybruslil proti Danielu Piskačovi, křižné zakončení vyrazil do bezpečí vyrážečkou.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 15. Škoda (Bořík, Klinger), 51. Hakl (Klinger), 62. Dlabola (Jindra, Martínek) – 16. Palička (Pěcha, Krejčiřík), 26. Palička (Janků)


    UK Kings Prague: Mašek (K. Novák) – M. Novák, Dlabola (A), Kopenec, Klinger (C), Vávra, Málek, Piskač – Jindra, Bořík, Martínek, Glitta, Rubeš, Volf, Škoda, Velas, Halberštát, Hakl, Rudolph.
    Trenér: Aleš Hybner

    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Kropáč, Kuchař, Fojtášek, Janků, Pírek, Dubovči – Šíp, Matuška, Krejčiřík, Skopal (C), Zmeškal, Hajšman, Pěcha, Rosecký, Rimmel, Sup, Palička, Formánek.
    Trenér: Michal Janeček

    Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Kajínek, Juránek

    Diváci: 130
    bahis siteleri