TK HC Slovan Ústečtí Lvi (kon.) | Tisková konference PSG Zlín (kon.)
konec
Tisková konference PSG Zlín

Pondělí 05.05.2014, 13:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tiskové konference
     
    Z dnešní tiskové konference PSG Zlín je to již vše. Děkuji za pozornost. Na shledanou. (13:35:09)
     
    Mgr. Patrik Kamas: "Tomáš Žižka a Roman Vlach mají dvouleté smlouvy s opcí na další rok."
     
    Mgr. Patrik Kamas: "Sportovní manažer Jiří Šolc jedná i o spolupráci s nováčkem první ligy, s Prostějovem."

    "V pátek jsme poslali patřičné dokumenty k přihlášce do Ligy mistrů. Nebylo to jednoduché, ale soutěže se zúčastníme. Z naší pozice považuji legitimní, že jsme o tom jednali. Shledáváme z hlediska sportovního komplikace, protože jsme letos i loni končili až jako poslední. Nemáme ve městě letiště, což nám komplikuje dopravní situaci. I z hlediska ekonomického je to pro nás výrazná zátěž."
     
    Rostislav Vlach: "Mladší ročníky jsou slabší, ale vyzkoušíme Dominika Hladiše, který splňuje naše požadavky. Jednáme ještě o jednom mladém obránci, který splňuje kritérium, jenž platí od poslední sezony. Vyzkoušíme i Zarembu, Stránského a Matulu."

    "Nemáme přesné datum, kdy poletíme do Turecka, ale chceme, aby to byl třetí týden přípravy."
     
    Mgr. Patrik Kamas: "Momentálně stavíme tým bez Petra Čajánka, protože čekáme na jeho vyjádření. Může se stát, že naskočí zpět do týmu. O Ivanu Rachůnkovi neuvažujeme a ani nás nikdo nekontaktoval."
     
    Mgr. Karel Adamík: "Zimní stadion je majetkem občanského sdružení PSG Zlín. Připravena je studie rekonstrukce. Chceme dostat zimní stadion do nějakého důstojného stavu. Celá akce má několik fází, počítáme asi se třemi. Chceme, aby byla rekonstrukce hotova, co nejdříve, ale nechceme nic uspěchat. Převod stadionu do majetku města je pouze jednou z variant. Budeme jednat se všemi subjekty, kterých by se rekonstrukce měla týkat. Co se týče financování, tak je také několik variant. Přikláníme se k řešení, které bude pro nás nejvýhodnější."
     
    Rostislav Vlach: "Máme ještě jedno jméno, které by mohlo nahradit na křídle Antonína Honejska, ale nechceme kupovat hotové hráče. Soupiska je momentálně dost široká, abychom zvládli náročný program, který nás čeká v další sezoně. Od 19. května budeme všichni trénovat jednou či dvakrát denně až do 4. července. Mladší začnou již 15. května. Počítáme i s týdenním soustředěním v Turecku. Na led půjdeme 28. července."
     
    Mgr. Patrik Kamas: "Řadu kroků jsme udělali již během play off. Co se týká brankářů, tak zůstává brankářská trojice, která se nám osvědčila v play off. Kašík, Štůrala a Horčička."

    "V obraně počítáme s odchodem Petra Zámorského, který míří stejně jako Antonín Honejskek do Finska. Novou smlouvu z obránců podepsal Matějíček, Kotvan a Marušák. Otazník visí nad Radimem Tesaříkem, který měl zdravotní potíže. Přichází Tomáš Žižka z Komety Brno."

    "Z útočníků nás opustil Antonín Honejsek, kterého Finové chtěli vykoupit již v lednu. Dalším odchodem je Marek Melenovský, který neobdržel novou smlouvu. Markovi za všechno děkujeme, ale chceme do týmu dostat nové kluky. Jednáme s ním o spolupráci, kterou jsme využívali loni se Štůralou. Na Jaroslava Balaštíka jsme uplatnili opci, taktéž na Okála, Popelku a Kovaříka. Nové smlouvy má Tomáš Fořt, Pavel Kubiš, Jiří Ondráček a další. Nově přichází Roman Vlach z Karlových Varů. Zkusíme i Davida Šťastného z Přerova, Dominika Hladiše z juniorky."

    "Realizační tým se nemění a zůstávají všichni členové. Nové smlouvy dostal Richard Hrazdíra, Martin Hamrlík a opci jsme uplatnili na Juraje Juríka."
     
    Vítejte u sledování online přenosu z tiskové konference, kterou pořádá mistr Tipsport extraligy, hokejový klub PSG Zlín. Tématem bude zhodnocení veleúspěšné sezony 2013/2014, kde Zlín oslavil historicky druhý mistrovský titul. Oznámeny budou i změny v kádru trenéra Rostislava Vlacha. Jisté je, že tým opustí útočník Antonín Honejsek, který míří do finského klubu Blues Espoo. Na další sezonu se zlínští hokejisté začnou připravovat 15. května.
     
    Tiskové konference se zúčastní:
    Mgr. Patrik Kamas (jednatel)
    Mgr. Karel Adamík (generální manažer)
    Rostislav Vlach (hlavní trenér)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    David Šimon

    thejrc.org