Chorvatsko – Lotyšsko 6:3 (kon.) | Německo – Finsko 2:5 (kon.) | Slovinsko – Austrálie 8:5 (kon.)
Švédsko – Kanada 5:4 (kon.) | Rakousko – Maďarsko 5:6 (kon.) | Česko – Velká Británie 7:1 (kon.)
Japonsko – Brazílie 4:3 (kon.) | USA – Slovensko 6:0 (kon.)
konec
Švédsko
5:4 (1:1, 1:1, 2:1, 1:1)
Kanada
Úterý 03.06.2014, 16:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Švédové mohou slavit vítězství 5:4 a druhé místo ve skupině, Kanada naopak půjde do čtvrtfinále ze třetího místa. Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Josh Foote a Marcus Nilsson. Nyní si vychutnejme hymnu Švédska a připravme se na večerní šlágr mezi Českou republikou a Velkou Británií! (17:39:19)
     
    36:00
    Konec zápasu.
     
    47:57
    Tři Terryho pokusy mířily nad branku, ten poslední až do ochranné sítě. Rozhodčí posílá vhazování blíže k červené čáře, kanadské šance se výrazně ztenčily.
     
    47:23
    Hlavní postava dnešního mače Chris Terry napálil ležící beton švédského gólmana!
     
    47:00
    Ostřelování švédské branky pokračuje, začala poslední minuta! Leggat odjíždí z branky!
     
    46:46
    Chris Terry se znovu opřel z první do kotouče, ten zaplul přímo do Kruseho výstroje.
     
    46:35
    Kanada si pochopitelně vybírá oddechový čas, po něm se Leggat vrací mezi tři tyče. Výhoda jednoho hráče v poli zřejmě kanadskému mužstvu stačí.
     
    46:35
    Velká nevole se snáší na hlavu hlavních rozhodčích. Johan Lilja (SWE) dostává půl druhé minuty za podražení a nabízí tím Kanadě velkou příležitost na vyrovnání!
     
    46:03
    Hammond zavezl puk do brankoviště, švédská defenzíva ho ihned odpravila do bezpečných vod.
     
    45:28
    Terry je dnes jednoznačně nejlepším kanadským hráčem, snaží se o střelu z každé pozice! Nyní dokonce otřel kotouč o spojnici břevna a tyče!
     
    44:12
    Fred Corbeil se napřáhl z velké dálky, jeho pokus si však s přesností nepotykal.
     
    43:13
    Hra je nyní přerušena, kanadskému brankáři Leggatovi totiž upadlo z brusle zadní kolečko. Během několika sekund se však bude pokračovat.
     
    43:13
    Závěrečná pětiminutovka bude jisto jistě patřit kanadskému týmu, který postupem času přidává na obrátkách. Podaří se modro-žlutým zabránit kanadské lavině ve vyrovnání?
     
    42:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Drama nám vrcholí! Zkušený švédský hokejista Dick Axelsson se nyní nechal na červené čáře překrásnou stahovačkou vykoupat CHRISEM TERRYM, který následně potáhl kotouč až mezi kruhy a přesně mířenou ranou nad lapačku nedal Krusemu žádnou šanci zasáhnout – 5:4! Asistence: Kyle Henderson.
     
    41:38
    V dobré střelecké pozici se na pravé kruhu ocitl Josh Foote, který měl před sebou poloodkrytou branku! Jeho pokus ale jeden ze švédských bránících hráčů na poslední chvíli hokejkou odrazil vysoko nad!
     
    40:45
    Psychicky jsou na tom lépe Švédové, kteří se snaží o definitivní rozhodnutí. Kanaďané však jistě nedají svoji kůži lacino.
     
    39:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Severský výběr znovu odskakuje na rozdíl dvou branek! MARCUS NILSSON dostal přesnou přihrávku na hranici levého kruhu a tvrdou ranou propálil vše před sebou! Velké diskuze však vyvolal hráč stojící na hranici brankovišti, Kanaďané se opět zlobí. Sudí ale ukazuje na střed a posílá švédské hráče se radovat – 5:3! Asistence: Robin Sjorén.
     
    39:09
    Baumgartner dostal chvilku prostoru na kruzích, jeho svižná rána se zastavila až o zadní plexisklo.
     
    38:59
    Carl Berglund číhal netrpělivě na brankovišti, pas od jeho kolegy však jeho čepel nenašel.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 7. Wall (Axelsson, Svensson), 16. Nilsson (Sjorén), 26. Eriksson (Berglund, Erkgards), 28. Axelsson (Nilsson, Svensson), 40. Nilsson (Sjorén) – 2. Woods (Terry, Hammond), 17. Hammond (Baumgartner, Corbeil), 29. Woods (Terry), 43. Terry (Henderson)


    Švédsko: Ollikainen (25. Kruse) – Lilja, Sjören, Nilsson, Höglund – Gunnarsson, Svensson, Berglund, Axelsson – Erkgards, Bejmo, Wall, Eriksson – Wessner, Johnsson, Kokkonen. Trenér: Björn Östlund.
    Kanada: Leggat (Nixon) – Terry, Woods, Henderson, French – Hammond, Baumgartner, Corbeil, Sheen – Foote, Draper, Carlson, Rauckman – Luscombe. Trenér: Jason Stephens.

    Rozhodčí: Vikman (FIN), Singer (GER).
    thejrc.org