Chorvatsko – Lotyšsko 6:3 (kon.) | Německo – Finsko 2:5 (kon.) | Slovinsko – Austrálie 8:5 (kon.)
Švédsko – Kanada 5:4 (kon.) | Rakousko – Maďarsko 5:6 (kon.) | Česko – Velká Británie 7:1 (kon.)
Japonsko – Brazílie 4:3 (kon.) | USA – Slovensko 6:0 (kon.)
konec
Česko
7:1 (3:0, 3:1, 1:0, 0:0)
Velká Británie
Úterý 03.06.2014, 18:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Viděli jsme z české strany pohledné utkání, které ocenili také fanoušci tady v Pardubicích. Česko tak vstoupí do čtvrtfinále z výhodné pozice. Já se pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek dne.
     
    Nejlepším hráčem Velké Británie byl vyhlášen brankář Alex Birche, na strané České republiky potom také vybrán gólman – Daniel Brabec si odnese cenu.
     
    48:00
    Konec zápasu.
     
    47:38
    Aleš Hemský zavezl puk daleko od branky a zdá se, že skóre na kostce už dnes měnit nebudeme.
     
    47:06
    Ale domácí obrana dělá fanouškům radost, když okamžitě vyhazuje touš co nejdále od své svatyně.
     
    46:28
    Také Česká republika si ještě dnes stihne vyzkoušet hru v oslabení. Vyloučen je totiž za přilíš mnoho hráčů na ledě David Bernard, který tento trest odpyká.
     
    46:12
    Aleš Hemský dostával poměrně přesnou přihrávku na levé kruh, kde mu ale jeden ze soupeřů těsně před vystřelením kotouče stačil zblokovat hokejku.
     
    45:58
    Kombinace naší další čtveřice nedělala obraně Velké Británie příliš starostí a soupeř ji ztečoval daleko od branky. Zámorský musí zpátky.
     
    45:05
    Kotouč bude padat na hrací plochu blízko prostředku plochy, protože Česi vjeli do postavení mimo hru.
     
    44:02
    Luděk Brož využil usazení se českého národního celku před brankou a po přihrávce od Hemského střílel z první. Trefil ale betony připraveného Birche.
     
    43:10
    Úplně samotný Alex Pearman uháněl na českého gólmana, který ale stihl včas zcvaknout své betony k sobě. Nyní zaspala i naše obrana.
     
    41:38
    Vhazování po pravici brankáře Daniela Brabce. Nemusel sice předvádět nějak extravagantní zákrok, ale pouze přikryl touš lapačkou aby nedošlo k dalším nepříjemnostem.
     
    40:21
    Pokud jsme doposud sledovali hodně šancí na obou stranách a nespočet střel, tak nyní hra mírně opadla, co se týče právě střeleckého nasazení. Kotouč za brankou Brabce.
     
    39:36
    Velká Británie krouží za vlastním gólmanem, Sam Jones neměl dlouho komu přihrávat a vzdoroval nepříjemnému napadání našich útočníků v rohu.
     
    38:59
    A zase ten Aleš. Tentokrát Aleš Hemský zkoušel protáhnout kotouč mezi bruslemi Archera, jenže ten nějaký zázračným způsobem zblokoval jeho pokus o jednu z parádiček.
     
    38:03
    Nelehká situace pro českého brankáře Daniel Brabce, který sice zakročil, ale při dorážce dalšího hráče Británie už ležel na na zemi a spíše se štěstím touš vyrazil mimo.
     
    37:12
    Další pokud obránce kousek za červenou čárou. Petr Šenkeřík ale minul a rozevlál ochrannou síť za svatyní soupeře.
     
    36:52
    Český tým už nespěchá tolik dopředu a pokud to jen trochu jde, snaží se soustředit také na obranu. Puk nyní dopředu poctivě rozehrál Petr Zámorský.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 1. Vozdecký (Šimo, Šebek), 8. Šimo (Strýček), 10. Vozdecký (Strýček, Šebek), 16. Zámorský (Hrazdíra, Bernard), 18. Buchtele (Čáp), 21. Hrazdíra (Loskot), 36. Kameš (Hemský, Zámorský) – 19. Hamer (Finney)


    Česko: Salfický (25. Brabec) – Strýček, Šebek, Vozdecký, Šimo – Kameš, Zámorský, Hemský, Brož – Šenkeřík, Čáp, Buchtele, Kubica – Cik, Bernard, Hrazdira, Loskot
    Velká Británie: Tanner (25. Birch) – Jones, Pearman, Walsh, Lowe – Viney, Archer, Silliote, Hutchinson – Hamer, Shelton, Niamatali, Finney – Clarkson

    Rozhodčí: Morrison (USA), Fridrich (SVK)
    thejrc.org