Slovensko – Velká Británie 2:1 (kon.) | Chorvatsko – Lotyšsko 4:3 (kon.) | Slovinsko – Austrálie 10:5 (kon.)
USA – Švédsko 12:5 (kon.) | Finsko – Kanada 6:2 (kon.)
konec
Slovensko
2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0)
Velká Británie
Sobota 07.06.2014, 10:00 • ČEZ Arena, Pardubice, Czech Republic • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Partner:
     
    Slovensko nakonec těsně zvládlo bitvu o záchranu ve skupině. Nyní ještě vyhlášení nejlepších hráčů. Za Velkou Británii získává cenu Rob Shelton, na straně Slováků potom může být spokojený Lukáš Růžička. (11:20:46)
     
    48:00
    Konec zápasu.
     
    47:32
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Všem slovenským hráčům, fanouškům a příznivcům našich sousedů teď musel spadnout obrovský kámen ze srdce! Jako by posádka v bílých dresech ještě chtěla zkusit sebrat poslední síly ušetřené z celého šampionátu. A opravdu to Slovákům vyšlo. FILIP NOVÁK přebral puk připravený v jízdě a krásně pohotovou střelou tahem propálil gólmana Alexe Birche nad levým betonem. Asistence: Milan Šiller, Tomáš Jaško.
     
    47:01
    Už začala poslední minuta čtvrté čtvrtiny a Slovensko mělo na svých holích málem rozhodnutí. Naštěstí pro hosty přihrávku do prázdné branky zblokoval gólman a ke všemu svatyně byla vychýlena ze svého základního postavení.
     
    46:40
    Další nepřesná rána v podání Velké Británie. Nathan Finney nedokázal trefit prostor pod horní tyčkou, kam měl očividně s kusem černé pryže namířeno.
     
    46:02
    Znovu ukázka, jak se britský gólman jeví v pohodě. Odražený touš od mantinelu bez problému ukryl do své lapačky a zařídil tak další buly před vlastní brankou.
     
    45:36
    Británie unikala chvílí v přečíslení tři na dva, jenže slovenská defenzíva ještě dokázala na poslední chvíli zatáhnout za záchranné lano. Vhazování proběhne před domácí svatyní.
     
    45:02
    Zbývá něco málo přes pod tři minuty do konce čtvrté části hry. Naopak nyní smůla pro Slovensko, když Juraj Prokop přestřelil bránu střelou mířenou pod horní tyčku.
     
    44:00
    Tohle už je opravdu pořádná škod pro Velko Británii, kterou by též mohly předchozí nevyužíté možnosti mrzet. Samotný Sam Jones dvakrát ještě mohl přihrávat spoluhráči před prázdnou bránu. Jenže místo toho pouze střílel a to se mu nevyplatilo.
     
    43:12
    Britové čekají na svou větší šanci. James Archer nenašel nikoho na červené čáře k rozehrávce, a tak ještě vrátil hru zpátky za vlastní bránu.
     
    42:25
    Kde se vzal, tu se vzal. Puk poskakoval po brankovišti výběru z Velké Británie a nikdo neměl přehled, kde nakonec vypadne. Naštěstí pro hosty Birche v klidu kus černé gumy vyrazil od sebe.
     
    41:43
    Ben Lowen hned nadvakrát ohrozil brankáře slovenského výběru. Nejdříve netrefil zařízeni, když minul horní tyčku a poté už zakročil Neumann v rozkleku.
     
    40:16
    Žádná střela a žádná pořádná šance v posledních několika vteřinách. Zatím vše nasvědčuje tomu, že by tento duel mohl směřovat do prodloužení, ale ještě nepředbíhejme.
     
    39:29
    Alex Birche by teď s největší pravděpodobností ani nestihl zasáhnout proti letícímu puku na branku, ten ale následně nabral na jiném směru a minul klec.
     
    38:38
    Ještě jedna střela v početní výhodě od obránce Richarda Walshe a následně už Slovensko hraje v plném počtu. Británie nedokázala potrestat vyloučení.
     
    37:52
    Británie kombinuje ne hranici útočného pásma, jenže zatím nemá vůbec žádnou příležitost. Slovenská defenzíva je na svém místě.
     
    37:28
    Velká Británie má možnost zaskočit Slováky v přesilové hře. Dnes domácí tým se provinil faulem, konkrétně je vyloučen za hákování Roman Šimůnek.
     
    36:32
    Hned na úvod mají Slováci šanci, Tomáš Jaško trefil střelou bez přípravy pouze nastavenou vyrážečku gólmana Alexe Birche.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 20. Novák (Prokop, Jaško), 48. Novák (Šiller, Jaško) – 3. Shelton (Finney, Sillitoe)


    Slovensko: Neumann (Ondrejka) – Mrázik, Ruckay, Haring, Šimůnek – Jaško, Novák, Šiler, Prokop – Preisinger, Novajovský, Holovič, Růžička
    Velká Británie: Birch (Tanner) – Shelton, Jones, Sillitoe, Finney – Viney, Pearman, Walsh, Lowe – Hamer, Archer, Clarkson, Niamatali – Hutchinson

    Rozhodčí: Singer (GER), Würtherle (CZE)
    bahis siteleri