Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
konec
Slovensko
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Rusko
Pátek 15.08.2014, 14:00 • Easton Aréna, Piešťany (kapacita 3238 míst) • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek dne a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (16:09:21)
     
    Rusové v dnešním zápase dominovali jak herně, tak výsledkově a za dnešní výkon tak zaslouženě skončí na letošním ročníku Memoriálu Ivana Hlinky na 7. místě. Na dnešním vítězství 5:2 se gólově podílel Kaprizov, který se trefil dvakrát, Jemec, Ivanjuženkov a Bjakin, za Slováky se prosadili Bondra a Roman.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Slováci sice ještě hrají přesilovou hru, v závěru zápasu už ale naprosto rezignovali.
     
    59:25
    Dnešní utkání sleduje 287 diváků.
     
    58:52
    V samém závěru zápasu přichází ještě vyloučení Michaila Bjakina.
     
    58:49
    Slovákům se nepovedl přechod do útočného pásma, Rusové velmi dobře brání.
     
    58:10
    Další úspěšný zákrok Húsky, Slováci se opět musí bránit.
     
    57:40
    Po delší době také nebezpečná situace před Húskovou brankou, na kterého se řítilo hned několik Rusů, mladý slovenský brankář si ale dokázal dobře pokrýt prostor u své pravé tyče.
     
    57:02
    Další pokus Slováků, tentokrát z pravé strany zkoušel štěstí Miroslav Struška, Krasotkin ale jeho střelu viděl a v klidu ji pokryl.
     
    54:49
    Přeci jen je k vidění ještě šance Slovenska! Denis Pätoprstý se ocitl v dobré pozici před brankou, na Krasotkina si ale nepřišel, stejně tak ani dorážející Marek Hecl.
     
    54:02
    Do konce už zbývá posledních pár minut a o vítězi dnešního zápasu je zřejmě rozhodnuto.
     
    52:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se ujímají tříbrankového vedení a troufám si tvrdit, že dnešní zápas už nepustí. Pátou branku přidává tvrdou ranou z levého křídla MICHAIL BJAKIN! Asistence: Valerij Bočkarev a Pavel Karnauchov.
     
    52:21
    Húska lapačkou likviduje další pokus Rusů, oba týmy střídají.
     
    51:37
    Rusové už hrají v klidu, stále se snaží o aktivní hru.
     
    50:46
    Třetí třetina se přehoupla do své druhé poloviny, v posledních vteřinách není k vidění žádná šance. Slováci už to budou mít s vyrovnáním hodně těžké.
     
    49:20
    Marek Hecl se pokusil překvapit ruskou obranu, ihned po vhazování si to namířil směr branka, Krasotkin ale jeho pokus kryje.
     
    48:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové sice nevyužili přesilovou hru, prosazují se ale hned záhy. Pohlednou akci Sborné zakončuje ARŤJOM IVANJUŽENKOV nechytatelnou střelou, která se ještě otřela o tyčku, Húska tentokrát neměl šanci zakročit! Asistence: Michail Bjakin a Valerij Bočkarev.
     
    47:47
    Kolesár je na ledě, Slováci hrají v plném počtu.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 12. Bondra (Horváth), 30. Roman (Hecl) – 5. Kaprizov (Jemec, Bannikov), 19. Jemec (Karnauchov, Žukenov), 28. Kaprizov (Žukenov), 49. Ivanjuženkov (Bjakin, Bočkarev), 53. Bjakin (Bočkarev, Karnauchov)


    Slovensko: Húska (Cibulka) – Grman, Vadovič, Hatala, Roman (A), Kolesár, Zeleňák, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent (C), R. Bondra – Pätoprstý, Sádecký, Lešťan (A) – Žiak, Hecl, Andrisík – Struška, Oško, Trudman
    Trenér: Anton Bartánus.

    Rusko: Krasotkin (Kolesnikov) – Platonov, Sidorov (A), Kozyrjev, Fatkullin, Karnauchov, Bannikov, Rykov (C), Nestěrov – Žebelev, Alexejev, Ivašov – Jemec, Žukenov (A), Kaprizov – Ivanjuženkov, Bočkarev, Bjakin – Volkov, Barabanov, Podlubošnov
    Trenér: Jurij Rumjancev.

    Rozhodčí: Jonák, Novák – Šefčík, Stanzel

    Diváci: 287
    thejrc.org