USA – Švédsko 5:4 (po pr.) | Česko – Kanada 2:6 (kon.)
po prodl.
USA
5:4 (3:2, 0:0, 1:2)
Švédsko
Sobota 16.08.2014, 15:00 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji Vám, že jste sledovali zápas o třetí místo a přeji krásný zbytek dne. Mějte se krásně, na počtenou! (17:18:58)
     
    Z Piešťan to je pro letošní Memoriál Ivana Hlinky vše, ovšem v Břeclavi je rozehraný finálový duel českých mladíků, kteří hrají proti Kanadě. A i tento mač můžete sledovat na Onlajnech.
     
    Dnešní zápas osmnáctiletých Ameriky a Švédska byl reklamou hokeje, když bylo k vidění devět gólů, mnoho šancí, nebo zvraty jako třeba vyrovnání tří korunek minutu a půl před koncem. V utkání ani jeden z týmů extra nevyčníval a dalo by se říct, že bylo vyrovnané. Zároveň musíme pochválit oba brankáře, neboť jak Matthew Jurusik, tak Adam Werner podali výborné výkony a pochytali mnoho šancí.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    USA: Matthew Jurusik.
    Švédsko: Oliver Erixon.
     
    Konec zápasu.
    Denis YAN - 5:4
     
    64:03
    USA právě vstřelilo branku!
    A nájezdy nakonec neuvidíme! Spojené státy se mohou radovat ze zisku bronzových medailí! Wilkie z rohu kluziště nahrál do mezikruží DENISU YANOVI, jenž i díky troše dokázal překonat Wernera! Asistence: Zach Wilkie a Tory Dello.
     
    63:07
    Teď pro změnu nebezpečně pálil Terry, ovšem ani on kotouč do sítě nedostal. Američané však pokračují s pukem v útočném pásmu.
     
    62:27
    Cecconi projel s kotoučem do útočného pásma, nahrál Blaisdellovi. Ten od modré minul branku soupeře.
     
    61:59
    A teď se pro změnu mohla radovat Amerika, když Jackson napálil tyčku švédské klece!
     
    60:54
    A mohlo být rozhodnuto! Ek Eriksson se zjevil v tváří tvář Jurusikovi, jenž jeho pokus ovšem bekhendem vyrazil!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Sledujeme dnes neuvěřitelný zápas, hodný boji o bronz. USA nejprve navýšilo svůj náskok o dvě branky, ovšem Švédsko v hodině dvanácté vyrovnalo na 4:4!

    Kdo nakonec zvládne duel plný zvratů? Prodloužení za chviličku startuje! Pokud se nerozhodne ani v něm, určí držitele bronzových medailí nájezdy!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! V době, kdy Amerika kontrolovala hru a už to vypadalo, že dovede zápas do vítězného konce, se dostaly tři korunky do protiútoku. Davidsson objel americkou branku a vypálil, jeho střelu dokázal Jurisik vyrazit, ovšem pouze před dojíždějícího nikým nehlídaného kapitána Švédska RASMUSE ASPLUNDA, který bez problémů dorazil kotouč do prázdné branky! Asistence: Joel Ek Eriksson a Jonathan Davidsson.
    Rasmus ASPLUND - 4:4
     
    58:08
    Avšak po nepřesné rozehrávce skončil kotouč pouze na icingu, vhazování před Wernerem.
     
    58:01
    Začínají poslední dvě minuty třetí třetiny. U puku Švédové za vlastní brankou.

    Branky a nahrávky: 11. Novak, 15. Foley (Laczynski, Matt), 17. Terry (Jackson, Wilkie), 44. Bachman, 65. Yan (Wilkie, Dello) – 4. Oliver (Kylington, Dahlström), 11. Dahlén (Lööke), 51. Ölund (Younan), 59. Asplund (Ek Eriksson, Davidsson)


    USA: Jurusik (Sarthou) – Wilkie, Dello (A), Blaisdell, Cecconi, Olson, Gabriele, Young – Yan, Novak, Boeser (C) – Jackson, Terry, Smith – Bachman, Moore, Swaney – Foley, Filipe, Laczynski. Trenér: Derek Plante.
    Švédsko: Werner (Sandström) – Larsson, Kylington, L. Carlsson, Younan, G. Carlsson, Alftberg, Léman (A), Emanuelsson – Ahl, Ek Eriksson, Grundström – Dahlén, Ölund (A), Lööke – Magnusson, Asplund (C), Davidsson – Dahlström, Kalte, Erixon. Trenér: Jim Brithén.

    Rozhodčí: Baluška, Müllner, Šefčík, Junek, Vrančík.
    thejrc.org