Třinec – K. Vary 4:0 (kon.) | Zlín – Sparta 1:0 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
Kometa Brno – Plzeň 0:5 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:2 (1:0 po s.n.) | Olomouc – Vítkovice 9:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 03.10.2014, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třinec dnes dokázal na sto procent potvrdit roli favorita a průběh utkání měl po celou jeho dobu zcela pod kontrolou. Energie se o tolika vyložených šancí nedostala a zaslouženě odjede s prázdnou. V dalším kole budou hrát v neděli Slezané znovu na domácím ledě a hostit budou od 17:20 královéhradecký Mountfield. Energetici se po návratu domů budou připravovat na střetnutí s Kometou Brno, které začne v neděli už v 15:30.

    Gólman Hrubec tradičně oslavil domácí vítězství s třineckými fanoušky a přizval si k tomu i několik dětí. Třinecká Werk Arena se vylidňuje a loučit se budu i já. Přeji vám příjemný zbytek pátečního večera a pohodový víkend. U dalšího online přenosu se těším, na počtenou! (19:38:34)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 38 (14, 12, 12) – 22 (5, 6, 11),
    střely mimo: 13 (5, 6, 2) – 5 (3, 0, 2),
    hity: 14 (5, 3, 6) – 12 (3, 5, 4),
    vyhraná vhazování: 44/71 (13, 17, 14) – 27/71 (9, 11, 7),
    úspěšnost na vhazování: 62% – 38%,
    trestné minuty: 12 (2, 6, 4) – 10 (0, 8, 2).
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Daniel Rákos – TRI (0+2),
    Tomáš Závorka – KVA (38 úspěšných zákroků).

    Nejlepším hráčem Ocelářů byl vyhlášen Rákos, který hraje po návratu z marodky ve skvělé formě a dnes připravil dvě branky. Na straně druhé je to gólman Závorka, který sice čtyřikrát inkasoval, ale dalších mnoho příležitostí Třince vychytal.
     
    Ve třetí periodě přidali Třinečtí ještě jednu branku a v utkání nakonec suverénně zvítězili. Dvě velké příležitosti spálil na začátku třetího dějství hostující Kverka, když nejprve dorážel střelu D. Hrušky jen do tyč a následně si nepřišel na Hrubce ani v souboji tváří v tvář, když střílel jen do připravené lapačky. Do tyče mířil i Rákos na druhé straně, a tak se zdálo, že utkání skončí výsledkem 3:0 ve prospěch Ocelářů. Ti však nakonec přidali i čtvrtý zásah, když karlovarské obraně ujel Kreps, Závorka jeho střelu vyrazil jen před sebe a Rufer dotlačil kotouč za čáru. Tuto branku musel určit po další půl minutě hry zpětně až videorozhodčí. Hrubec se dočkal své druhé nuly a jeho Oceláři čtvrtého vítězství v řadě. Karlovy Vary po dvou vítězných zápasech prohrály.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    V závěrečné minutě Oceláři ještě obléhají branku Závorky, ale zdá se, že výsledek se už měnit nebude. Do konce chybí pár sekund.
    RUFER - 4:0
     
    58:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    A gól platí! Dravecký zablokoval střelu R. Hrušky rukavicí a dvojice třineckých hráčů ujela do útoku! Krepsovu střelu vyrazil Závorka jen k ADAMU RUFEROVI a ten dopravil kotouč za čáru. Závorka vytahoval kotouč zpoza čáry, a proto je gól po konzultaci s videorozhodčím uznán – 4:0! Asistence: Kamil Kreps.
     
    58:17
    Po šanci Třince se prohlíží videozáznam hry! Kreps ujel s Ruferem a druhý jmenovaný se snažil dotlačit puk za Závorku!
     
    57:38
    Flek se srdnatě dral do útočného pásma, ale tělem si ho zkušeně odstavil Trončinský a žádné komplikace pro Hrubce nedopustil.
     
    57:09
    Do závěrečného hvizdu chybí něco okolo tří minut. Třinecká hala si závěr zápasu užívá a oslavuje téměř jisté vítězství mexickými vlnami.
     
    56:39
    Vachovec se pěkně protlačil okolo bránícího Růžičky a přidal přihrávku na Koblasu. Jeho ránu však zablokovali zadáci Ocelářů.
     
    55:35
    Žejdl přihrál Orsavovi do útočné třetiny, ale když si chtěl druhý jmenovaný udělat prostor ke střele, narazil na beka J. Tomečka.
     
    55:15
    Další pokus vyslal na Hrubce D. Hruška a byla to pořádně prudká rána. Třinecký gólman nakonec vyrazil snad maskou do ochranné sítě.
     
    54:37
    Zákrokem lapačkou se blýskl i Závorka na druhé straně, když do ní lapil střelu Draveckého. Rána slovenského forwarda šla zřejmě mimo, ale karlovarský gólman volil jistý zásah.
     
    54:14
    Kdesi v koutku duše Hrubec jistě myslí na nulu z dnešního zápasu. Tu uhájil i proti nepříjemnému pokusu Lotyše Redlihse, který kryl nadvakrát.
     
    53:49
    Vachovec se uvolnil na pravém křídle útočného pásma a bekhendem posílal puk před bránu. Hrubec vyrazil, i když toho zrovna moc neviděl.
     
    53:16
    V. Tomeček byl polapen v ofsajdu, a proto se bude vhazovat ve střední třetině. Do konce utkání zbývá necelých sedm minut.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 8. Žejdl (Rákos), 9. M. Doudera (Kindl, Růžička), 23. Orsava (Rákos), 59. Rufer (Kreps)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Trončinský, Linhart, Nosek, Galvas – Adamský, Polanský (A), Irgl – Rufer, Kreps, Dravecký – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Sičák, Harant, Redlihs, J. Tomeček, Deyl, Šmach, Dvořák – Vachovec, Kverka, D. Hruška (C) – Pšurný, Balán (A), Koblasa – Heizer, Skuhravý (A), V. Tomeček – Gorčík, R. Hruška, Flek – Vaněk. Trenér: Karel Mlejnek.

    Rozhodčí: Turčan, Hejduk – Bryška, Skopal

    Diváci: 4486
    thejrc.org