test – Argentina 0:0 (2.tř) | Třinec – Slavia 4:0 (kon.) | K. Vary – Pardubice 2:4 (kon.)
Sparta – Vítkovice 7:6 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 3:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 1:4 (kon.)
Plzeň – Olomouc 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
HC Slavia Praha
Neděle 12.10.2014, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V Třinci už tedy utkání jedenáctého kola skončilo, Oceláři potvrdili roli favorita a pražskou Slavii porazili 4:0. Třinečtí zvítězili posedmé v řadě a udrží se na čele extraligové tabulky. Sešívaní se po druhé ztrátě po sobě naopak z prostředku pořadí nedostanou. Oceláři budou svou vítěznou sérii obhajovat v úterý na mistrovském ledě Zlína, kde nastoupí od 17:30. Slavia bude hrát taky již za dva dny, v úterý se od 18:00 představí na ledě brněnské Komety.

    Brankář Hrubec tradičně oslavil čisté konto a vítězství tanečky s třineckými diváky a pak už se Werk Arena začala vylidňovat. Loučit se budu také já. Přeji vám pohodový zbytek neděle a víkendu, příště se zase těším, na počtenou! (17:41:35)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 29 (10, 11, 8) – 27 (6, 14, 7),
    střely mimo: 14 (2, 8, 4) – 7 (3, 0, 4),
    hity: 17 (6, 7, 4) – 24 (9, 7, 8),
    vyhraná vhazování: 43/74 (15, 15, 13) – 31/74 (9, 7, 15),
    úspěšnost na vhazování: 58% – 42%,
    trestné minuty: 24 (16, 4, 4) – 28 (16, 8, 4).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Daniel Rákos – TRI (2+1),
    Michal Poletín – SLA (0+0).

    O nejlepším hráči na straně domácích není pochyb. Rákos vstřelil dvě branky, z nichž ta první byla vítěznou a třetí gól svou asistencí připravil. Ze strany Slavie byl vybrán Poletín, který se snažil hrát aktivně a na začátku třetí třetiny byl smolně zasažen do obličeje střelou spoluhráče Nováka. Přesto zápas dohrál.
     
    Je hotovo a utkání mezi Třincem a Slavií Praha končí vítězstvím domácího mužstva. Oceláři šli do třetí třetiny s dvoubrankovým náskokem a v třiačtyřicáté minutě jej ještě navýšili. Orsava se protáhl po levé straně slávistického obranného pásma a prostrčil puk mezi Svobodovými betony. Pak měli Třinečtí dvě velké příležitosti v oslabení, ale Irgla vychytal Svoboda, po zakončení Draveckého byla odpískána posunutá branka. O minutu později měli štěstí zase Slezané, když Weissmann netrefil odkrytou svatyni Hrubce. Sedm minut před koncem neudržel Svoboda střelu Polanského a bylo definitivně rozhodnuto. V posledních minutách si Třinec hlídal sedmé vítězství v extralize v řadě a Hrubec dokráčel ke své čtvrté nule v sezoně.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Vypadá to vypadá, že Třinec nejenže zvítězí posedmé v řadě, ale Hrubec si připíše již čtvrtou nulu. Kryl totiž také střelu Klhůfka.
     
    59:19
    Orsava pronikl po pravém kraji a ještě se snažil vylepšit střeleckou pozici pro Žejdla. Toho ale ke střele nepustili hostující zadáci.
     
    58:40
    Po zakázaném uvolnění z hole Noska se chystá vhazování před Hrubcem. Na dnešní utkání si našlo cestu 4971 diváků.
     
    58:24
    Irgl střílel po nabídce zpoza Svobodovy branky vedle, a Oceláři tak musejí znovu dozadu, kde budou bránit útok Pražanů.
     
    57:50
    Hraje se ve středním pásmu a Třinci teď jde hlavně o čisté konto Hrubce. Do konce utkání zbývá odehrát zhruba dvě minuty.
     
    57:26
    Po sérii šťastných odrazů se Oceláři dostali do útočného pásma, ale Slavia se k puku následně dostala. Dohrávají se poslední minuty.
     
    56:30
    Hrubec dobře viděl na střelu Weissmanna z úhlu a vyrážečkou raději vyrazil za branku. Třinečtí fanoušci se pokoušejí rozjet mexickou vlnu.
     
    55:49
    Žejdl byl v mezikruží a znovu se chystal vystřelit, ale na poslední chvíli mu hůl zablokoval některý z bránících slávistů.
     
    55:06
    Klesla se rozhodl od modré čáry vypálit, ale jeho tvrdý pokus skončil vedle Svobodovy branky. Oceláři ale mají hlad po dalších gólech.
     
    54:32
    Po přihrávce Weissmanna se ke střele dostal Novák, ale nastřelil pouze Linharta před Hrubcem. Od třineckého obránce se puk odrazil ke Slezanům.
     
    54:08
    Nahození Stránského ze středního pásma končí v Hrubcově lapačce. Na vhazování po jeho pravici se sjíždějí Kreps a Weissmann.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 22. Rákos, 28. Rákos (Kreps, Dravecký), 43. Orsava (Rákos), 53. Polanský (Adamský, Irgl)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský – Dravecký, Kreps, Rufer – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Slavia Praha: Svoboda (Furch) – Krejčí, Kolařík (A), Holub, Valach, Štich (A), Novák, Beňovič, Knot – Sklenář, Vas, Bednář (C) – Poletín, Klhůfek, Stránský – Tomek, Weissmann, Čermák – Andres, Babka. Trenér: Ladislav Lubina.

    Rozhodčí: Čech, Homola – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 4971
    thejrc.org