Třinec – Sparta 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:4 (0:1 po s.n.) | Plzeň – Vítkovice 3:2 (kon.)
Litvínov – Pardubice 2:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Kometa Brno 3:2 (kon.)
Slavia – Zlín 1:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 17.10.2014, 17:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    První čtvrtina extraligy tak bude po odehrání všech dnešních zápasů za námi a v čele zůstanou i přes dnešní prohru třinečtí Oceláři. Sparta se zatím posunula na čtvrtou pozici, ale tato skutečnost se ještě zřejmě bude měnit. Ve čtrnáctém kole budou hrát Slezané znovu doma, a to v neděli od 15:00 proti Pardubicím. Sparťané se za dva dny představí od 17:30 na ledě Plzně.

    Třinecká Werk Arena už se vylidňuje a loučit se budu i já. Přeji vám příjemný večer a těším se u dalších přenosů. Na počtenou! (20:00:27)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 23 (5, 8, 10) – 18 (4, 6, 8),
    střely mimo: 7 (3, 3, 1) – 5 (3, 0, 2),
    hity: 31 (8, 6, 17) – 21 (6, 9, 6),
    vyhraná vhazování: 39/68 (14, 10, 15) – 29/68 (7, 8, 14),
    úspěšnost na vhazování: 57% – 43%,
    trestné minuty: 14 (6, 2, 6) – 16 (4, 8, 4).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Šimon Hrubec – TRI (16 úspěšných zásahů),
    Filip Novotný – SPA (22 úspěšných zásahů).

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni oba brankáři. Hrubec sice na další nulu nedosáhl, ale rozhodně nepodal špatný výkon. Spokojenější bude určitě sparťan Novotný, který vychytal obávané třinecké střelce a podílel se na zisku tří bodů.
     
    Každá série jednou končí a dnes skončila ta vítězná třinecká. Postarali se o to hokejisté pražské Sparty, kteří cenné vítězství urvali v poslední třetině. Třetí část začala nadějně pro Oceláře, ale Novotný si se štěstím poradil se střelou Orsavy a také s tečí Rákose, skóre tak zůstávalo nerozhodné. Poslední desetiminutovku zahájili lépe hosté, Buchtele tečoval před bránou hodně nebezpečně, ale gól z toho nebyl, proti Pechovi zase lapačkou zasáhl Hrubec. V šestapadesáté minutě však Pražané využili přesilovou hru. Pěknou kombinací rozebrali defenzivu Ocelářů a Přibyl po přihrávce od Hlinky zametl kotouč za Hrubce. V posledních minutách se Třinec snažil o vyrovnání, ale přestože hrál v šesti proti čtyřem, se mu to nepodařilo. Slezané v extralize prohráli po osmi zápasech.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Hlinka po buly zahrál alespoň do středního pásma, přesto se do zakončení ještě tlačil Orsava. Ale Novotný zasáhl, podruhé Orsava netrefil puk.
     
    59:40
    Teď už to s nadějemi Třince na bodový zisk vypadá bledě. Nosek si na útočné modré nerozuměl s Adamským a vjel do ofsajdu. Oddechový čas si pro změnu bere Sparta Praha.
     
    59:20
    Je tomu skutečně tak a Oceláři jsou na ledě v šesti proti čtyřem. Jenomže sparťané se dokázali dostat do útoku a Rolinek je bráněn Trončinským.
     
    58:55
    Dobrou šanci pro Třinec přináší vyloučení Petra Kumstáta (SPA) na dvě minuty za držení hole. Oceláři si před zahájením přesilovky vybírají oddechový čas a určitě to zkusí se šesti bruslaři a s prázdnou brankou.
     
    58:25
    Trončinský přišel při riskantní kličce o puk a sparťané mohl definitivně rozhodnout! Klimek našel hůl Cingela, ten ale usměrňoval kotouč těsně vedle!
     
    57:40
    Po zakázaném uvolnění Sparty a následném nahození Rotha se hra přesunula před Novotného, tam ale nepřesně přihrál Adamský a kotouče se zmocnili hosté.
     
    57:04
    Třinečtí jsou trochu opaření inkasovaným gólem a vepředu hraje s pukem Sparta. Hrubec musel vyrážet také Hlinkovu ránu z ostrého úhlu.
     
    56:33
    Hrubec se zaskvěl proti střele Buchteleho, když puk stáhl do své lapačky. Vhazuje se v obranném pásmu Třince, kde se to Spartě hodí.
     
    56:20
    Utkání sleduje vyprodané hlediště Werk Areny, které teď bude tlačit Oceláře za vyrovnáním. Ďaloga měl štěstí, že jeho nepřesvědčivá přihrávka přešla přes hůl napadajícího Irgla.
    PŘIBYL - 1:2
     
    55:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další akce Sparty už ale končí gólem a necelých pět minut před koncem jdou Pražané do vedení! Sparťané rozebrali Třinec nádhernou kombinací, Polášek přihrál Hlinkovi, ten vrátil před branku na DANIELA PŘIBYLA, jehož střela prošla přes dotek betonu Hrubce až do sítě – 1:2! Asistence: Jaroslav Hlinka, Adam Polášek.
     
    55:20
    Kumstát se po pravé straně prodral kolem Galvase, ale zakončení mu znemožnil Adamský. Střelu Ďalogy od modré čáry zase udržel gólman Hrubec.
     
    54:53
    Potíže s brankou jsou vyřešeny, Oceláře teď ale trápí to, že si zahrají oslabení. Na trestnou lavici usedl na dvě minuty za vysokou hůl Daniel Rákos (TRI), který zasáhl do obličeje Barinku.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 27. Rákos (M. Doudera, Žejdl) – 15. Kumstát (Pech), 56. Přibyl (Hlinka, Polášek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský – Dravecký, Kreps, Jašek – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Sparta Praha: Novotný (Staňa) – Barinka, Hrbas, Polášek, Piskáček, Mikuš, Ďaloga, Pilař (A) – Rolinek (C), Pech, Kumstát – Buchtele, Hlinka (A), Přibyl – Sabolič, Cingel, Klimek – Černoch, Volek, Dvořáček. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Hradil, Lacina – Bryška, Skopal

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    bahis siteleri