Sparta – Pardubice 4:2 (kon.) | K. Vary – Zlín 2:3 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Olomouc 4:2 (kon.)
Litvínov – Vítkovice 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Slavia 6:0 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 2:3 (kon.)
Plzeň – Liberec 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Neděle 23.11.2014, 18:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třinec tedy po třech výhrách v řadě na domácím ledě ztratil a do vedení v tabulce pustil Litvínov, na který nyní ztrácí jeden bod. Kometa naproti tomu pokračuje ve skvělém listopadovém tažení, bodovala pojedenácté za sebou a už je na čtvrtém místě těsně za pražskou Spartou. V rámci čtyřiadvacátého kola se Třinec v úterý 25. listopadu představí od 18:15 na ledě pražské Slavie, Jihomoravané budou v 18:20 hostit Mladou Boleslav.

    Dnešní utkání sledovalo přímo na stadionu 4620 diváků a já doufám, že jste se příjemně bavili také vy, čtenáři našich online přenosů. Z mé strany je to pro dnešek vše a děkuji vám za pozornost. Přeji příjemný zbytek nedělního večera a do nového týdne vstupte pravou nohou! Na počtenou! (21:04:24)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 28 (9, 9, 10) – 25 (10, 6, 9),
    střely mimo: 9 (5, 1, 3) – 6 (3, 0, 3),¨
    hity: 25 (7, 8, 10) – 12 (5, 5, 2),
    vyhraná vhazování: 46/78 (20, 14, 12) – 32/78 (10, 10, 12),
    úspěšnost na vhazování: 59% – 41%,
    trestné minuty: 14 (4, 6, 4) – 46 (8, 2, 36).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Vladimír Roth – TRI (0+1),
    Marek Čiliak – KOM (26 úspěšných zákroků).

    Nejlepším hráčem zápasu byl z třineckého družstva vyhlášen obránce Roth, který se vrátil do sestavy po zranění a přispěl dnes jednou asistencí. Na straně druhé je to slovenský brankář Čiliak, jenž dnes podržel Kometu několika skvělými zákroky a působil jistým dojmem.
     
    Utkání je u konce, naopak skvělá bodová série brněnské Komety nadále pokračuje. Třetí třetina začala faulem na hostujícího Ostřížka, po němž jel extřinecký útočník trestné střílení. Ostřížek trefil pouze tyč a náskok Komety zůstával nejtěsnější. Za pár minut už bylo v sektoru hostí veseleji. Hruška ujel po pravé straně, vykoupal bránícího Rotha a poslal puk do horního rohu branky. Třinečtí snížili šest minut před koncem během dvojnásobné přesilovky. Rothovu ránu doklepl do sítě Klepiš, hned při své premiéře v třineckém dresu tedy skóroval. Ale Ocelářům to bylo málo platné, Galvas totiž velkou šanci na vyrovnání nevyužil a závěr utkání už si Kometa s přehledem pohlídali. Domácí se nedostali ani ke hře bez brankáře a Brnu nakonec těsně podlehli.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Oceláři se nejspíš definitivně připravili o šanci na vyrovnání. Hrubec opustil branku, ale příliš brzy za něj naskočil náhradník do pole. Třinecká střídačka je proto potrestána dvěma minutami, ty odpyká Milan Doudera (TRI).
     
    59:18
    Sekundy utíkají a s pukem hrají stále Jihomoravané, Třinec se nemůže k žádnému tlaku dostat. Hostující Vondráček také nemířil přesně.
     
    58:45
    Ke hře bez brankáře a se šesti bruslaři se domácí zatím odhodlat nemohou. Zaměstnalo je nebezpečné nahození Ostřížka, puk mířil nakonec mimo.
     
    58:30
    Útok Ocelářů zastavil ofsajd a vhazovat se bude ve středním pásmu. Slezané si zároveň vybírají oddechový čas. Na vyrovnání mají devadesát sekund.
     
    58:14
    Ton nedosáhl na přihrávku před Hrubcovu branku a Trončinský zaváží puk do útočného pásma. Za několik sekund se do hry vrátí potrestaný Rákos.
     
    57:42
    Polanský vyhodil bekhendovým obloučkem až k Čiliakovi, kam si jede pro puk na rozehrávku Hanzlík. Oceláři odcházejí střídat a je před nimi poslední část oslabení.
     
    57:17
    Z pohledu Komety zatím není tato přesilová hra z nejpovedenějších. Brňané poslali puk na zakázané uvolnění a musejí se na buly vracet před Čiliaka.
     
    56:58
    Třinecké to samozřejmě táhne dopředu, naposled trochu zbytečně ztratili puk při rozehrávce a ke střele z mezikruží se dostal Ton. Hrubec schoval prudkou ránu do lapačky.
     
    56:44
    M. Doudera získal kotouč a spolu s Rothem se pustil do útočení. Roth se protáhl po pravém mantinelu a zamířil jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    56:22
    Velikou komplikací v honbě za vyrovnáním je pro třinecké vyloučení Daniela Rákose (TRI). Útočník Ocelářů je potrestán dvouminutovým trestem za sekání, Brno bude hrát přesilovku.
     
    55:59
    Ale kotouč brzy získali zpět na své hole! Dravecký přihrál zpoza branky na rozjetého Galvase, jenomže majitel zelené helmy Čiliaka z bezprostřední blízkosti nepřekonal!
     
    55:35
    Žejdl se probil z obranného pásma až do střední části kluziště, ale nepřidal bonus v podobě přesné přihrávky na Draveckého. Oceláři proto musí dozadu.
     
    55:18
    Němec zaměstnal Hrubce a puk se k němu odrazil zpátky. A tak Němec přihrál Kempnému, jehož tvrdší ránu však Hrubec také zkrotil. Následuje komerční přestávka a po ní dramatický závěr třetí třetiny.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 26. Rufer (Žejdl, M. Doudera), 54. Klepiš (Roth, Trončinský) – 1. Ton (Němec, Kempný), 39. Burian (Dujsík, Hanzlík), 47. Hruška (Vondráček, Ptáček)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Linhart, Nosek, Trončinský, Matyáš, M. Doudera, Galvas – Hrňa, Klepiš, Orsava – Dravecký, Polanský (C), Adamský (A) – Rákos, Žejdl, Rufer – Matuš, Růžička, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kempný (A), Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Hájek – Hruška (A), Němec, Ton – Káňa, Čermák (C), Honejsek – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Ostřížek, Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

    Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič – Charvát, Frodl

    Diváci: 4620
    thejrc.org