Třinec – Vítkovice 2:1 (kon.) | K. Vary – Sparta 5:3 (kon.) | Zlín – Liberec 2:1 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 6:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 14.12.2014, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tradiční show po vyhraném zápase dnes předvedl třineckým fanouškům gólman Hrubec. Utišil publikum, nechal si pustit známou melodii z filmu Piráti z Karibiku, posadil své spoluhráče do pomyslné dračí lodě a pak už dirigoval jejich veslování. Diváci se bavili, ostatně jako během celého utkání. To nabídlo jen tři branky, ale pohledný hokej a nakonec těsné vítězství domácího celku. Oceláři vyhráli počtvrté v řadě a je možné, že svůj náskok na druhý Litvínov ještě navýší. To Vítkovice klesly na třináctou pozici a po svátcích budou mít ještě hodně práce.

    Nyní nás čeká od extraligového hokeje pauza, sledovat budeme moci boje českého týmu na turnaji v Rusku. Tipsport extraliga se pak vrátí na Štěpána, tedy 26. prosince, kdy se mimo jiné Třinec představí v Liberci od 17:00 a Vítkovice se doma střetnou od 15:30 se Zlínem. Z mé strany je to pro dnešek vše. Loučím se s vámi, přeji příjemný zbytek neděle a úspěšný vstup do nového pracovního týdne. U dalších přenosů se těším, na počtenou! (17:43:41)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 25 (8, 11, 6) – 36 (10, 11, 15),
    střely mimo: 8 (5, 1, 2) – 7 (3, 3, 1),
    hity: 16 (6, 6, 4) – 9 (4, 1, 4),
    vyhraná vhazování: 34/70 (10, 11, 13) – 36/70 (11, 12, 13),
    úspěšnost na vhazování: 49% – 51%,
    trestné minuty: 16 (6, 8, 2) – 12 (6, 4, 2).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Šimon Hrubec – TRI (35 úspěšných zákroků),
    Jan Káňa – VIT (0+0).

    Nejlepším hráčem Ocelářů byl zcela po zásluze zvolen brankář Hrubec, jenž předvedl znovu velmi spolehlivý výkon, pochytal vítkovické šance a potvrdil správnost své nominace do národního týmu. Na straně druhé je to útočník Káňa, který sice gól nedal ani nepřipravil, ale prezentoval se aktivní hrou.
     
    Kreps uspěl na buly proti Romanovi a pak už hosté puk před branku dostat nestihli. Je konec utkání, derby zvládl lépe domácí Třinec a pokračuje ve skvělých výsledcích. Vítkovice začaly třetí dvacetiminutovku lépe a srovnat mohl Vandas, jehož střelu však Hrubec vyrazil. Deset minut před koncem zamkli hosté Oceláře před Hrubcem během přesilové hry, ale Svačina střílel po přihrávce Romana jen těsně vedle. V dalších minutách už se hrálo v pěti na obou stranách a Třinec žádné větší komplikace nedopustil. Vítkovice zkoušely v závěru odvolat brankáře, ale k ohrožení Hrubce se už nedostaly a z Třince odjedou s prázdnou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Oceláři se dostali ke kotouči, ale Hrabal zahrál vysokou holí a vhazovat se bude před Hrubcem. To až po oddechovém čase Vítkovic. Ostravané mají na vyrovnávací gól osm sekund.
     
    59:25
    Dolejš opustil vítkovickou bránu! Hosté to zkoušejí se šesti bruslaři proti pěti Ocelářům!
     
    59:15
    Matuš s Rákosem jeli ve dvou proti jednomu, ale už přihrávka Matuše nebyla moc přesná a Rákos se ke střele nakonec vůbec nedostal.
     
    58:48
    Matuš nejprve pozdržel Zíba při rozehrávce a následné nahození vítkovického obránce nepodržel v útoku Szturc. O puk přišel a hrají domácí.
     
    58:29
    Galvas přihrál bekhendem Draveckému, ten našel Adamského a jeho střelu lapil přesným zákrokem lapačkou Dolejš. Rychle chtěl rozehrávat, ale to mu nedovolil právě dojíždějící Adamský.
     
    57:35
    Hrbas nahazoval po vyhraném buly před Hrubcem mimo branku, a tak se Třinečtí dostali k puku a Hrňa jej vyvezl až do útočné třetiny. Do konce chybí něco přes dvě minuty.
     
    57:00
    Dnešní utkání sleduje vyprodané hlediště Werk Areny, mělo by to být tedy 5200 diváků. Přesto najdeme volné sedačky. Hra byla naposled přerušena poté, co zůstal na ledě v útočném pásmu ležet Rákos. Ten byl nakonec členy realizačního týmu odveden na střídačku.
     
    56:56
    Rákos s Matušem zavezli kotouč do útočného pásma, tam jej však nedokázal udržet Klepiš. Puk přeskočil hůl i Galvasovi, a tak je hra zpět ve středním pásmu.
     
    56:39
    Nepovedená třinecká rozehrávka znamená zakázané uvolnění a vhazování před brankou Hrubce. Na něm zkříží své hole Matuš s vítkovickým Romanem.
     
    55:55
    Dravecký si poradil s agresivně napadajícím Oleszem a vrací puk na třinecké obránce. Do konce třetí třetiny schází něco málo přes čtyři minuty, Třinec stále o gól vede.
     
    55:16
    Třetí vítkovická formace se načas usadila před Hrubcem, ale pak puk ztratila a Orsava se s ním dostal až do útočné třetiny svých Ocelářů.
     
    54:25
    Kolouch se zbavil bránících hráčů Třince a rozjetý z levého křídla vystřelit. Hrubec poslal kotouč vyrážečkou do ochranné sítě a pokračuje ve spolehlivém výkonu.
     
    54:08
    Svačinovi zabránil v průniku do útočné třetiny Dravecký a hned se pustil do útočení. Ale v útočném pásmu Ocelářů byl ještě Polanský, a tak se znovu píská ofsajd.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 25. Adamský (Hrňa, Klepiš), 38. Orsava (Adamský, Galvas) – 9. Olesz


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Matyáš, Linhart, Galvas, Hrabal, M. Doudera, L. Doudera – Orsava, Kreps, Hrňa – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Rákos, Matuš, Klepiš – Rufer, Kindl, Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Maxwell) – Čerešňák, Hrbas, Zíb, Malec, Stehlík, Kovář, Šenkeřík, Pastor – Svoboda, Hlinka, Olesz (C) – Szturc, Roman (A), Svačina – Vandas, Húževka (A), Káňa – Němec, Kolouch, Kucsera. Trenér: Ladislav Svozil.

    Rozhodčí: Mikula, Polák – Frödl, Charvát

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    thejrc.org