Slavia – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 2:1 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 2:8 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 28.12.2014, 15:10 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třinečtí ukazují svou suverenitu, vítězí pošesté v řadě a ještě si upevňují vedení v Tipsport extralize. Plzeň bude po dnešní porážce čekat, jestli setrvá na páté pozici, anebo klesne až za Pardubice. Poslední kolo roku 2014 bude odehráno v úterý 30. prosince. Od 17:30 nastoupí Západočeši doma proti Hradci Králové, Oceláři se představí v 18:20 na ledě Mladé Boleslavi.

    Z mé strany je to pro dnešek už všechno. Doufám, že jste se dobře bavili, a děkuji vám za pozornost. Přeji pěkný zbytek neděle a povedený závěr roku 2014. Na počtenou v novém roce! (17:43:52)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 25 (11, 10, 4) – 26 (7, 10, 9),
    střely mimo: 7 (5, 0, 2) – 14 (3, 6, 5),
    hity: 19 (5, 6, 8) – 15 (8, 5, 2),
    vyhraná vhazování: 38/73 (17, 12, 9) – 35/73 (9, 13, 13),
    úspěšnost na vhazování: 52% – 48%,
    trestné minuty: 22 (2, 4, 16) – 12 (4, 4, 4).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Martin Adamský – TRI (3+0),
    Ján Sýkora – PLZ (0+1).

    Nejlepším Ocelářem utkání byl vyhlášen autor hattricku Adamský, který si počínal ve všech třech případech jako správný střelec a naplno prodal svůj zabijácký instinkt. Na straně druhé je to J. Sýkora. Slovenský útočník hrál aktivně a stál u jediné branky svého týmu. K bodům však Západočechům nepomohl.
     
    Je dobojováno a v jednom ze šlágrů dvaatřicátého kola Tipsport extraligy vítězí v souboji s Plzní Oceláři. Ti nastupovali do třetí části s dvoubrankovým náskokem, který rychle navýšili. Na začátku třetí periody se často vylučovalo, ve hře čtyř proti čtyřem se prosadili počtvrté právě Třinečtí. Johnsonovy chyby využil Adamský a ujížděl sám proti Polívkovi. Na mladého gólmana vyzrál bekhendovou kličkou a završil své třígólové představení. V dalších minutách se zápas spíše dohrával, Třinec poctivě bránil a nepouštěl indiány do šancí. V poslední minutě zahodil největší příležitost na snížení Johnson a rozhodl o konečné podobě skóre. Třinec vyhrál pošesté v řadě, úspěšná série pěti plzeňských vítězství za sebou je u konce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Tak v posledních sekundách Plzeň kombinačně přehrála obranu Třince, Mozík po přihrávce od Lva nabízel prázdnou branku Johnsonovi, tomu se však kotouč na hokejce a zakončoval mimo!
     
    59:05
    Třinec je v plném počtu a začíná poslední minuta utkání proti Plzni. Oceláři za aplausu vyprodané Werk Areny kráčejí za šestým vítězstvím v řadě.
     
    58:25
    A na Hamerlíka nevyzrál po přihrávce na osu kluziště od Lva ani Simon. Ten střílel z prostoru mezikruží, jenomže našel znovu jen výstroj slovenského gólmana.
     
    58:04
    Mozíkova tvrdá rána prolétla těsně vedle branky a odrazila se na druhou stranu na hůl Bližňákovi. Hamerlík se stihl rychle přemístit a vyrazit i další střelu.
     
    57:34
    Slezané se stihli jednou osvobodit, pak se Plzeň rychle vrátila do útočné třetiny. Kadlecovu přihrávku přizvedl až do ochranné sítě za brankou bránící Rufer.
     
    57:04
    Kadlec vyprášil pouze Hamerlíkovu vyrážečku, proti Schleissově střele zase slovenský strážce třinecké svatyně vystrčil pravý beton.
     
    56:34
    Boháčova střela byla tečována těsně vedle Hamerlíkovy branky. O chvilku později fauloval v útočném pásmu Třince Jiří Polanský (TRI) a za katr usedá na dvě minuty kvůli podražení.
     
    56:05
    Klesla vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění, na vhazování po levici Hamerlíka se sklánějí Polanský s Bližňákem.
     
    55:48
    Po dlouhém boji u hrazení v rohu za Hamerlíkem byla hra zastavena a vhazovat se bude v neutrální zóně. Mezitím obíhá třineckým stadionem populární mexická vlna.
     
    55:33
    Hrňa vystřelil pro Polívku hodně nepříjemně zpoza obránce, hostující mladík první pokus vyrazil vyrážečkou a pak už mu v nepřehledné situaci pomohli obránci.
     
    54:40
    Hamerlíka zaměstnal střelou od modré čáry Boháč, ale byla to rána z kategorie těch lehčích, hra tak plynule postupuje dál, Oceláři stále vedou o tři góly.
     
    53:50
    Skutečně je na dnešní utkání vyprodáno, alespoň to tak ve Werk Areně bylo zahlášeno. Několik míst zůstává volných, ale zhruba pět tisícovek fanoušků dnes vytvořilo skvělou atmosféru.
     
    53:38
    J. Sýkora přihrál Lvovi pouze do postavení mimo hru, hra je přerušena a následuje poslední komerční přestávka zápasu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    52:57
    Lvův útok sice pobyl nějaké ty sekundy v útočné třetině, ale byla to spíše honěná po mantinelech, žádná větší hrozba pro branku Hamerlíka.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 2. Adamský (Klepiš, Roth), 4. Adamský (Roth), 39. Hrňa (Kreps), 45. Adamský – 24. Johnson (J. Sýkora, Kadlec)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas, Hrabal, M. Doudera, Nosek – Orsava, Kreps, Hrňa – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Rákos, Matuš, Klepiš – Rufer, Žejdl, Kindl. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Škoda Plzeň: Polívka (Machovský) – Jeřábek (A), Kadlec (A), Pulpán, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Schleiss. Bližňák, Kratěna (C) – Johnson, Lev, J. Sýkora – Pletka, Simon, Indrák – Beran, T. Sýkora, Balej. Trenér: Michal Straka.

    Rozhodčí: Hodek, Úlehla – Brejcha, Suchánek

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    thejrc.org