Třinec – K. Vary 2:1 (po pr.) | Slavia – Litvínov 0:1 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 2:1 (kon.)
Zlín – Sparta 2:6 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:2 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 9:2 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 04.01.2015, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
    Hostující fanoušek oceňuje výkon svého týmu

     
    Třinec zůstane i po dnešku zcela suverénně na první místě extraligové tabulky. To Karlovy Vary zřejmě klesnou až na jedenáctou příčku, ale v těchto patrech je tabulka hodně vyrovnaná. Další kolo nabídne naše nejvyšší soutěž již za dva dny. V úterý 6. ledna budou hrát Slezané znovu doma, a to od 17:00 proti Hradci Králové. Karlovarská Energie změří síly od 18:00 na domácím ledě s brněnskou Kometou.

    Z mého pohledu je to pro dnešek vše. Žádná oslava hokeje to dnes v Třinci nebyla, ale i takové bývají extraligové zápasy. Pro Oceláře je to dnes těžce vybojované vítězství, Energie uhrála svou nezměrnou snahou alespoň bod. Já vám děkuji za pozornost, přeji pěkný zbytek nedělního večera a vkročte do nového týdne správnou nohou. Na počtenou! (17:40:37)
     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 32 (9, 11, 11, 1) – 29 (8, 13, 8, 0),
    střely mimo: 13 (5, 3, 4, 1) – 6 (1, 2, 3, 0),
    hity: 16 (8, 4, 4, 0) – 8 (5, 2, 1, 0),
    vyhraná vhazování: 46/68 (12, 19, 14, 1) – 22/68 (6, 8, 7, 1),
    úspěšnost na vhazování: 68%32%,
    trestné minuty: 6 (2, 2, 2, 0) – 12 (4, 2, 4, 2).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Jakub Klepiš – TRI (1+1),
    Vladimír Sičák – KVA (1+0).

    Za domácí byl jako nejlepší hráč vybrán Klepiš, ten asistoval u první branky Hrni a v prodloužení nechytatelnou bombou rozhodl o výsledku. Za hosty je to obránce Sičák, autor vyrovnávací branky z úvodu třetí části.
     
    Oceláři tedy nakonec první utkání v roce 2015 zvládli vítězně, ale nebylo to asi tak, jak by si představovali. Celý zápas se proti urputně bránící Energii docela trápili a protrápili se až do prodloužení. Tam jim byla hned na začátku nabídnuta přesilovka, tu využil Klepiš, vystřelil domácím dva body a osmé vítězství v řadě za sebou. Karlovy Vary odehrály povedené utkání a z města pod Javorovým si odvezou cenný bod. Je to teprve jejich devátý bod ze stadionů soupeřů.
     
    Konec zápasu.
     
    61:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Oceláři využívají přesilovku a získávají pro sebe bonusový bod! Během početná výhody zamkli Energii před Závorkou, Roth přihrál JAKUBU KLEPIŠOVI a ten poslal puk tvrdým příklepem přesně do horního růžku! To bylo nechytatelné a Karlovy Vary může mrzet vcelku zbytečné vyloučení kapitána Dudy – 2:1! Asistence: Vladimír Roth.
     
    60:43
    Klepišovi první rána nesedla, pak přihrál Hrňovi, jehož pokus zase tečoval těsně vedle branky Adamský. To je obrovský tlak Třince.
     
    60:19
    A hned je tady velká šance pro domácí. Ti si zahrají ve čtyřech proti třem poté, co je vyloučen Radek Duda (KVA) na dvě minuty za hákování. Oceláři si berou oddechový čas. Uvidíme, co vymyslí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je konec třetí třetiny a je jisté, že Energie nepojede z Třince s prázdnou. Hned na začátku třetího dějství dokázala v přesilovce vyrovnat, když dostal od Dudy nabito Sičák a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Za pár minut měl dobrou šanci domácí Žejdl, ale ani nadvakrát nepřekonal Závorku. Čtyři minuty před koncem mohl rozhodnout Matuš, ale v pádu zakončoval jen do Závorkova betonu. Stav je tedy po šedesáti minutách nerozhodný a následuje pětiminutové prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje celé prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Polanský nepřihrál přesně a do útoku mohli vyrazit hosté. Vachovec přihrál mezi kruhy Mickovi, tomu však střela nesedla a bránu minul.
     
    59:20
    Běží už poslední minuta základní hrací doby a Třinec je stále vepředu. Hrabalovi pokus o střelu nevyšel, nyní hraje s pukem Roth.
     
    58:36
    Třinečtí kombinují v útočném pásmu. Adamského vyraženou střelu dojel Linhart, ale jeho pokus vyrazil znovu připravený Závorka.
     
    58:13
    Po odrazu od mantinelu u karlovarské střídačky vylétl puk příliš vysoko a Hrňa si pomohl vysokou holí. Oceláři jsou vykázáni do středního pásma.
     
    57:53
    Adamskému na útočné modré čáře nechybělo mnoho, aby se dostal přes Balána. Ten nakonec zahrál pouze na zakázané uvolnění.
     
    57:43
    Polanský se obtočil okolo branky, ale v poslední chvíli pokazil přihrávku na Adamského. Do protiútoku vyrazili hosté, Hrubec podržel kotouč po lehké střele Dudy.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 40. Hrňa (Klepiš, Hrabal), 62. Klepiš (Roth) – 44. Sičák (Duda, Harant)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas, Hrabal, M. Doudera, L. Doudera, Nosek – Orsava, Klepiš, Hrňa – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Rufer, Matuš, Žejdl – Cienciala, Kindl, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Sičák, Harant, Redlihs, J. Tomeček, Šmach, Dvořák, Šidlík, Flek – Duda (C), Balán (A), D. Hruška (A) – Vachovec, Kverka, V. Tomeček – Micka, Skuhravý, Koblasa – Pšurný, R. Hruška, Heizer. Trenér: Karel Mlejnek.

    Rozhodčí: Mikula, Šindler – Jelínek, Pešek

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    bahis siteleri