Třinec – Mountfield HK 8:6 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
8:6 (2:2, 2:2, 4:2)
Mountfield HK
Pondělí 12.01.2015, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pondělní dohrávku mezi Třincem a Hradcem Králové tedy máme definitivně za sebou. Čtrnáct branek padlo v letošní sezoně vůbec poprvé, navíc to dnes nebyl žádný debakl, ale vyrovnaný zápas takřka až do konce. Oběma týmům tam dnes, lidově řečeno, spadlo skoro všechno, ale šťastnější jsou Oceláři. Ti zvítězili jedenácté utkání po sobě a na prvním místě zvýšili náskok před Litvínovem už na dvanáct bodů. Hradec Králové zůstává na sedmé příčce, bodově je na tom stejně jako šestá Plzeň.

    V příštím kole zavítají Třinečtí na led moravského rivala ze Zlína, kde budou v pátek 16. ledna bojovat od 17:30. Hradec Králové se v tentýž den popere o tříbodovou porci na ledě Olomouce od 18:00. A tímto už se s vámi pro dnešek budu loučit. Doufám, že se vám dnešní hody líbily a jsem zvědav, jak dlouho budete čtrnáct branek trávit. Na každý pád vám přeji hezký večer a někdy příště se těším, na počtenou! (19:39:10)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 27 (9, 9, 9) – 26 (9, 6, 11),
    střely mimo: 16 (6, 6, 4) – 8 (4, 2, 2),
    hity: 22 (7, 6, 9) – 12 (4, 2, 6),
    vyhraná vhazování: 35/69 (9, 15, 11) – 34/69 (10, 7, 17),
    úspěšnost na vhazování: 51 % – 49 %,
    trestné minuty: 12 (6, 4, 2) – 10 (4, 4, 2).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Tomáš Plíhal – TRI (0+2),
    Roman Kukumberg – HKM (2+0).

    Nejlepším hráčem Ocelářů byl vyhlášen útočník Plíhal, který si dnes připsal dvě asistence a blýskl se celkově podařeným výkonem. Za hosty byl vybrán Slovák Kukumberg, ten zaznamenal dva střelecké zásahy a dvakrát vracel Mountfield zpět do hry o body.
     
    Je hotovo, gólové galapředstavení v třinecké Werk Areně je u konce. V zápase padlo celkem čtrnáct branek, a dohrávka pětatřicátého kola se tak zapisuje mezi historicky nejplodnější mače. Třetí třetina začala za vyrovnaného stavu 4:4, ale Oceláři dvěma slepenými zásahy ve vlastním oslabení strhli vedení na svou stranu. Horní růžek nejprve vymetl Růžička, za sedmnáct sekund ujel Adamský a ještě stále v početní nevýhodě našel mezírku mezi Kantorovými betony. Do branky šel Kacetl a bez gólu vydržel dvě minuty. Pak se ke střele dostal nehlídaný Plíhal a zvyšoval na 7:4. Mountfield vrátila do hry branka Knotka, jenž z prostoru mezikruží nadvakrát překonal Hrubce. Oceláři si své vedení znovu více pojistili za další dvě minuty, kdy Cienciala tečoval Matušovu ránu mimo Kacetlův dosah. Střelecký účet divokého a krásného zápasu uzavřel dvě minuty před koncem Kudrna, když poslal do prázdné branky přihrávku Šimánka. Hradci Králové už to ovšem stačilo jen na kosmetickou úpravu skóre. Oceláři zvítězili pojedenácté v řadě a upevní si vedení v soutěži, Královéhradečtí nezvládli ani druhé utkání po chřipkové epidemii.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Dravecký minul střelou od červené čáry odkrytou klec, pak Oceláři hráli s pukem v útočném pásmu, ale devátému zásahu zabránil Pláněk.
     
    59:10
    Pláněk se Šimánkem rozehrávají okolo prázdné branky a jsou napadáni Polanským. Hradci Králové zbývá na dva góly jen padesát sekund.
     
    58:44
    Třinečtí se dostali dopředu, ale prázdnou branku neohrozili. Pak zastavil přechod Kudrny s Troligou do útočného pásma ofsajd. Kacetl se vrací do brány.
     
    58:32
    Pilař upadl na modré čáře, ale hosté se udrželi v útočné třetině. Ze souboje M. Doudery s Troligou vylétl puk mimo hrací plochu, vhazování bude znovu před Hrubcem.
     
    58:22
    Galvas poslal puk přes všechny čáry a bylo odpískáno zakázané uvolnění. Vhazuje se před Hrubce, Kacetl opouští svou branku a Mountfield to zkouší se šesti bruslaři.
     
    57:48
    Hradec Králové ztrácí nyní znovu dvě branky a ještě není úplně bez šance. Teď je navíc v útočném pásmu a kotouč má pod kontrolou.
    Jaroslav KUDRNA - 8:6
     
    57:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další šance Mountfieldu už ale končí gólem! Linhart se ještě nestihl vrátit z trestné lavice, aby zabránil kombinaci hostů. Šimánek přihrál kolem ležícího Klesly před odkrytou klec JAROSLAVU KUDRNOVI a Hrubec v tomto případě neměl absolutně žádnou šanci – 8:6! Asistence: Jiří Šimánek, Tomáš Mertl.
     
    56:49
    Šimánek viděl na zadní tyči najíždějícího Kudrnu a také mu přesně přihrál! Kudrna užuž zasouval do branky, ale Hrubec se stihl přesunout a šanci zlikvidovat!
     
    56:24
    Růžička zablokoval střelu Vantucha a puk se odrazil do středního pásma. Orsava tam s kotoučem na holi ušetřil nějaké ty sekundy.
     
    55:36
    Na úvod se do zajímavé šance tlačil Knotek, ale branku minul. Oceláři se pak osvobodili a nyní čelí dalšímu vpádu Knotka do útočného pásma.
     
    55:18
    Třinec musí do čtyř. Tomáš Linhart (TRI) zastavil unikajícího Pospíšila jen za cenu dvouminutového vyloučení za hákování. Hradec Králové hraje přesilovku, ale dnes už při této situaci také dvakrát inkasoval.
     
    54:40
    Dej rychle přeťal modrou čáru a vlétl do útočného pásma. Přidal přihrávku na Pospíšila, který střílel jen do Hrubcovy masky. Třinecký gólman se otřepal a pokračuje.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 7. Klepiš (Hrňa, Plíhal), 13. Polanský (Nosek, Klepiš), 22. Adamský (Polanský, Linhart), 22. Matuš (Hrňa, Chmielewski), 41. Růžička (Dravecký), 42. Adamský, 44. Klepiš (Plíhal, Orsava), 47. Cienciala (Matuš) – 14. Kukumberg (Dej), 20. Šimánek (Mertl, Vydarený), 24. Mertl (Pláněk, Vašíček), 28. Kukumberg (Pospíšil, Jank), 45. Knotek, 58. Kudrna (Šimánek, Mertl)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Nosek, Klesla (C), Galvas, Linhart, Foltýn, M. Doudera, Matyáš – Klepiš, Plíhal, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Hrňa, Matuš, Chmielewski – Cienciala, Růžička, Rufer. Trenér: Jiří Kalous.
    Mountfield HK: Kantor (od 42. Kacetl) – Dietz, Vydarený (A), Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček, Plášil – Kudrna, Mertl, Šimánek (C) – Dej (A), Kukumberg, Pospíšil – Tvrdík, Knotek, Vantuch – Beránek, Troliga, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

    Rozhodčí: Martin Homola, Tomáš Horák – Vít Lederer, Jiří Gebauer

    Diváci: 4762
    thejrc.org