Třinec – Slavia 5:2 (kon.) | Plzeň – Olomouc 2:1 (2:0 po s.n.) | K. Vary – Pardubice 2:3 (kon.)
Sparta – Vítkovice 4:2 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Zlín 0:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:4 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (1:1, 4:0, 0:1)
HC Slavia Praha
Neděle 11.01.2015, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Gólman Hrubec tradičně pobavil třinecké fanoušky osobitou oslavou dnešního vítězství a na závěr před nimi smekl pomyslný klobouk. Dnes byla atmosféra v Třinci opravdu vynikající, svým dílem jí pomohli i příznivci Slavie, kteří neváhali Werk Arenu navštívit. Domů však pojedou s prázdnou. Pátá porážka v řadě znamená, že Slavia zůstane na svých dvaatřiceti bodech a posledním místě. To třinecký náskok na druhý Litvínov aktuálně vzrostl na jedenáct bodů.

    Během pracovního týdne čekají oba dnešní soupeře dohrávky. Třinec přivítá už zítra od 17:00 královéhradecký Mountfield, který odložil utkání 35. kola kvůli chřipkové epidemii. Slávisté budou v úterý 13. ledna od 18:15 hostit Pardubice, aby zkompletovali svou dohrávkou 16. kolo. Ode mě je to z Třince pro dnešek už vše. Loučím se s vámi, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek nedělního dne! Do nového týdne vstupte pravou nohou, na počtenou! (17:33:43)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 27 (7, 9, 11) – 30 (9, 13, 8),
    střely mimo: 11 (5, 3, 3) – 7 (3, 2, 2),
    hity: 15 (6, 3, 6) – 11 (3, 6, 2),
    vyhraná vhazování: 39/74 (13, 15, 11) – 35/74 (7, 13, 15),
    úspěšnost na vhazování: 53 % – 47 %,
    trestné minuty: 4 (2, 0, 2) – 4 (2, 2, 0).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Erik Hrňa – TRI (2+0),
    Miroslav Holec – SLA (0+0).

    Nejlepším hráčem domácího mužstva byl vyhlášen autor dvou branek Hrňa, který odehrál další povedené utkání a možní se posune na pozici nejlepšího střelce soutěže. To slávista Holec žádný bod nezaznamenal, ale byl na ledě často vidět a došel si pro ocenění nejlepšího muže svého týmu.
     
    Je dobojováno a v utkání sedmatřicátého kola mezi prvním a posledním týmem tabulky vítězí extraligový lídr Třinec. Ten měl se Slavií trochu problémy akorát v první třetině, naopak v té druhé rozhodl o vítězství a ve třetí náskok hlídal. Hrubec ve třetí části vychytal Poletína, slabší chvilku si vybral osm minut před koncem. To pustil do branky nahození Stránského, místo aby puk skryl do lapačky před dojíždějícím Poletínem. Sešívaní se mohli radovat z druhé branky, ale další už nepřidali. Hrňa odmítl hattrick, když ideálně netrefil puk po přihrávce Orsavy, Holec zase do sítě neusměrnil pas Koláře. Suma sumárum, Oceláři zaslouženě porazili pražskou Slavii a zvítězili podesáté v řadě, ztráta Pražanů na další týmy se po dnešku ještě prohloubí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Slavia mohla ještě zaznamenat třetí zásah, ale Kolář mířil pouze do Hrubcových betonů, Holcova bekhendová dorážka zamířila vedle.
     
    59:35
    Holub upadl při bránění Polanského a ke střele se ještě dostal Adamský. Ale nezamířil přesně a poslal kotouč pouze nad Svobodovu branku.
     
    58:45
    Dlouhou dobu se o puk bojovalo u mantinelu u třinecké střídačky, jako vítězové nakonec vzešli domácí, jmenovitě M. Doudera. Naplněná Werk Arena děkuje svým Ocelářům za dnešní výkon.
     
    58:10
    Další ofenzivní akci hostí zastavila přihrávka rukou ve středním pásmu. V téže zóně proběhne i další vhazování, slávisté asi odvolávat Svobodu nebudou.
     
    58:01
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny a nejspíš i celého zápasu. Slavia rozehrála až na zakázané uvolnění, bude muset čelit vhazování u Svobody.
     
    57:24
    Dvě zajímavé příležitosti na obou stranách! Orsava nejprve nabízel hattrick Hrňovi, ale ten netrefil puk nejlépe. Na druhé straně přihrával Kolář před branku Holcovi, ani jeho muška nebyla přesná.
     
    56:57
    Klesla napřáhl na modré čáře a jeho přízemní střela zamířila těsně vedle. Pak vyrazili do brejku slávisté, Veselý střílel bekhendem jen do Hrubcovy lapačky.
     
    56:29
    Noskovi propadl kotouč mezi nohama a musel spěchat před dotírajícím J. Doležalem. Nakonec situaci s přehledem zvládl.
     
    55:57
    Oceláři se o žádný velký nápor nepokoušejí a možná už podvědomě šetří síly na zítřejší utkání s Hradcem Králové. M. Doudera pouze vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    55:32
    Polanský nahodil do útočného pásma a Svoboda vyjel za branku. I když si nepočínal nejjistěji, pomohli mu beci a Polanského do šance nepustili.
     
    54:53
    Holub zachytil třineckou přihrávku po mantinelu, puk se pak od Matuše odrazil na třineckou střídačku. Vhazuje se ve středním pásmu, utkání se dohrává.
     
    53:58
    Skutečně se tak stalo, ale Oceláři útočné pásmo neudrželi. Od Hrubce nyní rozehrává M. Doudera, do konce zápasu zbývá šest minut.
     
    53:33
    Adamského nahození srazil do rohu kluziště Svoboda, Kolaříkovi komplikuje rozehrávku Hrňa a vypadá to, že kotouč vybojuje.
     
    52:40
    M. Růžička se užuž dostával do zajímavé pozice, ale před branku Svobody ho nepustil důrazný Knot. Do další příležitosti už se Oceláři neprotlačili.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 20. Cienciala (Rufer, M. Růžička), 24. Hrňa (Žejdl, Orsava), 26. M. Růžička, 31. Polanský (Dravecký, Adamský), 34. Hrňa (Nosek, Plíhal) – 9. Bednář (Sklenář), 52. Stránský (Divíšek, Poletín)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Nosek, Linhart, Galvas, M. Doudera, Foltýn, L. Doudera, Matyáš – Orsava, Klepiš, Hrňa – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Matuš, Plíhal, Žejdl – Rufer, M. Růžička, Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Slavia Praha: Furch (od 34. Svoboda) – König, Knot, Kolařík (A), Valach, Štich, A. Růžička, Holub – Sklenář, Bednář (C), Stránský – Kolář, Divíšek, Holec – J. Doležal, Vas, Veselý – Poletín, Vrdlovec. Trenér: Dušan Gregor.

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Jozef Kubuš – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 5068
    thejrc.org