Třinec – Litvínov 4:1 (kon.) | Zlín – Olomouc 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 6:3 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 1:2 (kon.) | Slavia – Pardubice 1:6 (kon.)
K. Vary – Plzeň 1:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Úterý 27.01.2015, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třinecký gólman Hrubec po zápase tradičně pobavil domácí fanoušky svou oslavou vítězství. Napodobil taneční kreace Michaela Jacksona a jako vždy sklidil velký potlesk. Třinecká mašina šlape dál, vrátila se na vítěznou vlnu a po dnešku se její náskok na čele extraligy ještě zvýší. Litvínov zůstane i přes dnešní ztrátu na druhé pozici. Na další porci zápasů se můžete těšit již v pátek 30. ledna. Oceláři se představí od 17:00 v derby utkání ve Vítkovicích, Litvínov přivítá od 17:30 Mladou Boleslav.

    Pro dnešek už je to ode mě z pohádkově zasněženého Třince vše a budu se s vámi muset rozloučit. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek úterního večera, třeba ve společnosti serveru Onlajny.com. Na počtenou! (19:35:30)
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 29 (7, 13, 19) – 24 (11, 6, 7),
    střely mimo: 8 (3, 4, 1) – 5 (0, 3, 2),
    hity: 23 (8, 8, 7) – 18 (4, 6, 8),
    vyhraná vhazování: 44/77 (13, 15, 16) – 33/77 (7, 11, 15),
    úspěšnost na vhazování: 57 % – 43 %,
    trestné minuty: 12 (4, 4, 4) – 39 (6, 4, 29).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Vladimír Dravecký – TRI (0+1),
    Jiří Gula – LIT (0+0).

    Nejlepším hráčem Ocelářů byl vyhlášen slovenský útočník Dravecký, který podal dobrý výkon a asistoval u gólu Polanského. Na druhé straně se nejvíce líbil obránce Gula, ten ale žádný kanadský bod nezaznamenal.
     
    Šlágr dvaačtyřicátého kola mezi Třincem a Litvínovem je u konce a z vítězství se radují domácí Oceláři. Ti měli zápas po celý jeho průběh pod kontrolou a výjimkou nebyla ani třetí třetina. Hned na jejím začátku Hrubec vyrazil nebezpečné pokusy Hübla a Šrámka, jeho spoluhráči přidali čtvrtý zásah v padesáté minutě. V přesilovce nabil Hrabalovi Klesla a navrátilec z Lahti se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Verva pokazila Hrubcovi čisté konto čtyři minuty před koncem, kdy během přesilové hry prošla do sítě Kubátova od modré čáry. V závěru se střetnutí jen dohrávalo, kaňkou je zbytečné vyloučení Frola do konce utkání za hrubost a úder do obličeje třineckého Růžičky. Oceláři měli ještě šance v poslední minutě, jenže M. Doudera trefil tyč a Christov branku přestřelil. To je ale v konečném účtování mrzet nemusí, radost mají z tří získaných bodů. Chemici se vracejí do Litvínova s prázdnou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Utkání se dohrává před Soukupovou brankou, Rákos ještě střílel těsně vedle. Oceláři kráčí k dalšímu zaslouženému vítězství.
     
    59:20
    Pátý gól mohl přidat M. Doudera, který si s pukem sjel před branku, ale orazítkoval jen tyč! K dorážce se protlačil Christov, jenomže ten zase bránu přestřelil.
     
    58:56
    Jurčíkovi se sice nepodařilo procpat puk do středního pásma, ale úspěšněji už si vedl Majdan, který protečoval pryč z obranné třetiny Hrabalův pokus.
     
    58:13
    Soukup pokryl také nahození Draveckého z úhlu, a tak je hra přerušena. Běží poslední dvě minuty třetí třetiny, Třinec dohrává zápas v početní výhodě.
     
    57:49
    Tak hra se přece jenom přesunula před litvínovskou branku a po kombinaci se ke střele odhodlal Nosek. Soukup vyrazil kotouč vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    57:18
    Verva se zatím brání bez větších potíží, ale vypadá to, že Oceláři už utkání dohrávají na půl plynu. V obranné třetině rozehrávají M. Doudera s Noskem.
     
    56:38
    Hübl začal oslabení výpadem po levé straně a Hrubec jeho ránu vykopl betonem. Klesla pak ovšem nerozehrál přesně a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    56:09
    Nervy vytekly hostujícímu obránci Tomáši Frolovi (LIT), který zcela mimo hru knockoutoval třineckého Růžičku úderem do obličeje. Slovenský bek je za pískotu tribun vyloučen na pět minut plus do konce utkání za hrubost. Trest odpyká Pavel Písařík.
     
    55:43
    Hrubec tedy sedmou nulu v sezoně neudrží, ale větší komplikaci by Kubátova branka znamenat neměla. Nyní jdou Oceláři do útoku.
    Karel KUBÁT - 4:1

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    55:02
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom se Verva branky v dnešním utkání dočkala! Ručinský připravil na modré čáře palebnou pozici pro KARLA KUBÁTA, jehož rána se zastavila až v síti! Kotouč během letu ještě možná tečoval domácí Růžička – 4:1! Asistence: Martin Ručinský, Viktor Hübl.
     
    54:55
    Zatím se Litvínov snaží o usazení před třineckou brankou. Hrubec vyjel ven a pokusil se vyhodit, Hübl ale zachytil puk na mantinelu.
     
    54:18
    Ještě je tady jedno vyloučení na straně domácího mužstva. David Cienciala (TRI) si odpyká dvouminutový trest za podražení. Verva má šanci na pokažení Hrubcova čistého konta.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 5. Plíhal (Růžička), 23. Orsava (Nosek), 32. Polanský (Dravecký, Matuš), 50. Hrabal (Klesla, Orsava) – 56. Kubát (Ručinský, Hübl)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Hrabal, Klesla (C), Galvas, Linhart, Nosek, M. Doudera, Foltýn – Rákos, Kreps, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Růžička, Plíhal, Matuš – Cienciala, Jašek, Christov. Trenér: Jiří Kalous.
    HC VERVA Litvínov: Soukup (Horák) – Pavlík, Kubát, Gula, Chaloupka, Štindl, Frolo, Kokeš – Šrámek, Hübl (A), Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský (A) – Martynek, Gerhát, Trávníček (C) – Majdan, Písařík, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Martin Fraňo, Petr Úlehla – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

    Diváci: 5181
    bahis siteleri