Brno – Jablonec 0:3 (kon.) | Liberec – Teplice 2:0 (kon.) | Plzeň – Olomouc 2:0 (kon.)
Sparta – Dukla Praha 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (1:0)
FK Dukla Praha
Neděle 23.08.2015, 19:15 • Generali Arena • Synot liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Sparta vítězí nad Duklou 2:0, čímž se odpoutala v ligové tabulce od druhého Slovácka na rozdíl tří bodů, se z pražské Letné loučí Tomáš Kohlmann a těším se příště na přečtenou. (21:10:55)
     
    STATISTIKY UTKÁNÍ

    Střely celkem: 8 – 7
    Střely na bránu: 2 – 3
    Střely mimo: 6 – 4
    Rohové kopy: 7 – 0
    Žluté karty: 2 – 4
     
    Na Letné je dobojováno! V dohrávce pátého kola Sparta vyhrává pražské derby nad Duklou 2:0 díky střeleckým zásahům Krejčího a Lafaty a nadále tak trvá hostující marná snaha skórovat na Letné. Po svém návratu mezi českou elitu neuspěli už v šestém utkání (pátém ligovém).
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Považanec si na pravém křídle vyměnil míč s Albiachem, posléze ale nepřesně centroval do pokutového území.
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí Emanuel Marek zdvihl nad sebe digitální tabuli se svítící dvojkou, právě o dvě nastavené minuty tak oddaluje jeho kolega s píšťalkou Miroslav Zelinka dnešní duel.
     
    89
    I další útočná snaha Dukly končí neúspěchem, Tetour se sice probil středem pole k pokutovému území, poté ale velmi nepřesně hledal francouzského forvarda Beauguela.
     
    87
    Značný potlesk fanoušků si zasloužil také David Lafata, jenž předává kapitánskou pásku Mariu Holkovi a přepouští místo na hrotu Kehinde Fataiovi.
     
    86
    Mareček ledabyle rozehrál na útočné polovině, čehož mohl využít k rychlému protiútoku Berger, ovšem taktickým faulem jej stačil zastavit Dočkal.
    O Spartě se v posledních dnech mluví i ve spojitosti s Petrem Jiráčkem. Bývalý záložník Plzně by mohl zamířit i do Slavie.

     
    85
    Krejčí byl sražen k zemi při průniku do pokutového území, tentokrát ale sudí Zelinka nechal svoji píšťalku v klidu a pokračuje se ve hře.
    84. Dočkalův přímý kop do břevna
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    84
    Dočkal při následném pokusu podklouzl, přesto dokázal zakroutit svoji ránu kolem hostující zdi a nasměroval míč do břevna!
     
    83
    Miloševič podruhé v krátkém sledu ostrým skluzem zasáhl Frýdka, tentokrát v bezprostřední blízkosti pokutového území a Sparta dostává dobrou možnost standardní situace.
     
    83
    Branislav Miloševič krátce po svém příchodu na trávník sestřelil Martina Frýdka a stává se dalším žlutě napomenutým fotbalistou Dukly.
     
    81
    Litsingi na pravé straně pole převzal Steinhöferův pas, po individuálním průniku si ale neporozuměl s Marečkem a poslal mu nepřesnou přihrávku.
     
    80
    Steinhöfer vystihl nepřesnou rozehrávku hostů, uvolnil na pravém křídle Dočkala, ovšem na centr svého reprezentačního spoluhráče nedosáhl David Lafata.
     
    78
    Hosté střídají již naposledy, Branislav Miloševič nahradí na pažitu Marka Hanouska.
     
    78
    Střídání Sparty, domácí fanoušci aplaudují za dnešní představení Marku Matějovskému, místo nějž si v závěru zápasu zahraje Franci Litsingi, letní akvizice z Teplic.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 41. Krejčí (Steinhöfer), 56. Lafata (Krejčí)

    Karty:   12. Lafata (SPA), 31. Mareček (SPA) – 13. Štetina (DUK), 48. Berger (DUK), 54. Marek Hanousek (DUK), 83. Milošević (DUK)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:4.
    AC Sparta Praha: Bičík – Mareček, Mario Holek, Nhamoinesu, Hybš – Steinhöfer, Dočkal, Frýdek, Matějovský (78. Litsingi), Krejčí – Lafata (C) (87. Fatai).
    Náhradníci: Štěch – Brabec, Breznaník, Litsingi, Hušbauer, Fatai, M. Paixão.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Jurendić, Štetina, Jeřábek, Vrzal – Čajić (59. Daniel Tetour), Marek Hanousek (C) (78. Milošević), Považanec – Berger, Beauguel, Mareš (61. Albiach).
    Náhradníci: Chudý – Milošević, Hlinka, Daniel Tetour, Albiach, Krmenčík.

    Rozhodčí: Zelinka – Kotík, Paták

    Diváci: 9 142
    thejrc.org