Sokolov – Varnsdorf 3:0 (kon.) | Třinec – Pardubice 0:1 (kon.) | Karviná – Znojmo 3:0 (kon.)
Ústí n. L. – Olomouc B 2:1 (kon.) | Vlašim – Vyšehrad 3:0 (kon.) | Opava – Č. Budějovice 2:2 (kon.)
konec
FK Třinec
0:1 (0:0)
FK Pardubice
Sobota 21.11.2015, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to z Třince vše a zcela promrzlý se s vámi loučím. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji dobrou chuť k obědu a příjemný víkend. Někdy příště se u online přenosu těším, na počtenou! (12:14:42)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinec zůstává i přes porážku na desátém místě, ale čtyři týmy za ním na své zápasy ještě čekají. Pardubice se zatím posunuly na šesté místo, na kterém přezimují za předpokladu, že Táborsko zítra nevyhraje v Hradci Králové. Třinečtí začnou jarní část 4. března v Českých Budějovicích, Pardubice přivítají 5. března ve východočeském derby Hradec Králové. Především spodní polovina tabulky Fotbalové národní ligy je pořádně našlapaná a jarní část bude stát za to.
     
    Je dobojováno, Třinec pokračuje ve výsledkové mizérii, naproti tomu Pardubice hrají ve skvělé formě. Druhá půle nabídla zajímavý fotbal a nakonec jednu branku v síti Slezanů. V šedesáté minutě běžel za bezbrankového stavu sám na branku Dedič, ale ukopl si míč a Knobloch si s jeho zakončením poradil. O dvě minuty později se prosadili hosté. Petráň přihrál odražený balon na Kima a korejský střelec jej s přispěním Čelůstkovy teče dostal do branky.

    Za další čtyři minuty vyrazil Paleček Kakrdovu nebezpečnou ránu a v další situaci bylo před brankou Třince ještě více horko. Paleček znemožnil zakončovat Řezníčkovi, Velner pak hlavičkoval Řezníčkův následný centr jen těsně vedle vlastní brány. Třinec se pokoušel o vyrovnání a v závěrečných minutách si vytvořil tlak. Jenže Málkovu povedenou střelu z přímého kopu skvěle vyrazil Knobloch a poradil si i s dalšími ošemetnými situacemi. Východočeši proto domů povezou tři body.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Teplý se octl v zajímavé šanci, ale Pospíšil srazil jeho střelu na rohový kop. Do vápna šel i gólman Paleček, ale někdo z domácích hlavičkoval přímo na Knoblocha.
     
    90+2
    Rozhodčí nastavil dvě minuty a už běží ta druhá. Hloch uhasil vzadu problémy společně s Palečkem, po Janoščínově centru ale Dedič nedokázal zakončit.
     
    90+1
    Velnerův centr z pravé strany sice mířil přímo před branku, ale Knobloch si v souboji s vytáhlými domácími poradil a chytil důležitý balon.
     
    90
    Palečkův nákop prodloužil Teplý na Latochu, který předal Čelůstkovi. Třinec se usídlil na útočné polovině a sahá po bodu.
     
    89
    Málkovu povedenou střelu přes zeď k pravé tyči vyráží Knobloch na roh! Fantastický zákrok pardubického brankáře, roh pro Třinec.
     
    88
    Samotný závěr utkání bude ještě zajímavý. Jan Jeřábek (PCE) vidí za faul na Bedecse žlutou kartu a ještě slovenského fotbalistu na zemi popichuje.
     
    88
    Pardubice mají ještě dvě střídání k dobru, to první nyní využívají. Ze hry odchází střelec jediné branky Daewon Kim, nastupuje devatenáctiletý Daniel Kovář.
     
    87
    Knobloch si v obtížné situaci na zadní tyči poradil a balon vyboxoval. Oblouček Málka přizvedl nad branku Dedič, a navíc byl v postavení mimo hru.
     
    86
    Málkův centr propadl za obránce Východočechů, ale Fousek stačil odehrát na roh. Rozehrávat bude znovu Málek.
     
    85
    Bedecs si sice ukopl míč do autu, ale rozhodčí odpískal předchozí faul Kayamby. Třinec bude rozehrávat přímý kop, u míče stojí Málek, Janoščín a Salachna.
     
    84
    Další závar před pardubickou brankou, balon znovu trefil Kudrnu někam do oblasti hrudníku nebo ruky, penalta se ale nepíská ani teď. Janoščín o chvilku později v ofsajdu.
     
    83
    Latochova tvrdá rána zpoza šestnáctky trefila bránícího Pospíšila a domácí fotbalisté reklamují ruku. Rozhodčí Machálek je neoblomný.
     
    82
    Latocha byl lapen v ofsajdu a hra se vrací zpátky na třineckou polovinu. Čelůstka si musí pomoct malou domů s Palečkem.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 62. Kim

    Karty:   4. Ceplák (TRI), 75. Janoščín (TRI) – 57. Šejvl (PCE), 88. Jeřábek (PCE)


    FK Třinec: Paleček – Velner, Čelůstka, Hloch (C), Janoščín – Bedecs – Joukl (74. Latocha), Mozol (67. Málek), Ceplák (67. Salachna), Teplý – Dedič. Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Bruk – Salachna, Málek, Knötig, Samiec, Kučera, Latocha.

    FK Pardubice: Knobloch – Šejvl, Pospíšil, Vencl, Kakrda – Kim (88. Kovář), Řezníček, Jeřábek (C), Kudrna, Fousek – Petráň (63. Kayamba). Trenér: Jaroslav Michal.
    Náhradníci: Ptáček – Prokopec, Pánek, Mandutz, Kovář, Valenta, Kayamba.

    Rozhodčí: Jan Machálek – Petr Antoníček, Petr Caletka

    Diváci: 311 (16 % celkové kapacity)
    thejrc.org