Plzeň – Kometa Brno 4:3 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 3:2 (1:0 po s.n.) | Chomutov – K. Vary 0:2 (kon.)
Pardubice – Vítkovice 1:6 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 5:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Pátek 02.10.2015, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Co dnešní výsledek znamená pro tabulku Tipsport extraligy? Za první Plzní jsou natěsnány pouze o skóre Mladá Boleslav, Hradec Králové a Liberec. No a v neděli nás tady pod Bílou věží čeká jasný šlágr osmého kola, totiž souboj mezi Hradcem a Plzní! Do té doby se s vámi těším z FORTUNA arény na počtenou! (20:27:42)
     
    1:0 – 1:2 – 5:2 – 5:3. Třinec sice kolem první přestávky otočil skóre, ale zhruba od 25. minuty ho hradecký Mountfield zcela jednoznačně přehrál. Až mě to samotného překvapuje.

    Domácí ve druhé třetině obrátili skóre zpátky na svou stranu a ve třetí části bez sebemenších pohybností hájili svůj náskok. Velké vítězství pro Hradec, který prohrál s Oceláři posledních pět vzájemných zápasů. Ale dneska slaví naprosto po zásluze!
     
    Nejlepšími hráči jsou vyhlášeni za Hradec obránce Karel Pilař a za Třinec také defenzivní vůdce Rostislav Klesla.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    René Vydarený (HKM) i Aron Chmielewski (TRI) jsou shodně vyloučeni na 2+2 minuty za hrubost.
     
    59:53
    Hradecký stadion už dlouho skanduje vestoje a teď se dočkal i parádní bitky Reného Vydareného s Polákem Aronem Chmielewskim. I tenhle souboj jasně vyhrál domácí hokejista, který soupeře skolil k ledu!
     
    59:37
    Poslední minuta se nese v jasné režii domácích, kteří ještě chtějí navýšit svůj náskok.
    59:03 Jiří POLANSKÝ - 5:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    59:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom je na světě ještě jedna radost Ocelářů na závěr jinak nepovedeného utkání. Jeden z hráčů nabil na pravou stranu Eriku Hrňovi, který z první orazítkoval Svobodovu tyč. Od ní se kotouč odrazil k bojujícím hráčům před brankou a JIŘÍ POLANSKÝ ho snadno dorazil na místo určení pod skákajícím gólmanem – 5:3. Asistence: Erik Hrňa, Vladimír Svačina.
     
    58:52
    Jiří Vašíček by radši sežral puk, než aby pustil Svačinovu přihrávku před prázdnou bránu.
     
    58:24
    Dnešnímu utkání přihlíží 5193 diváků. FORTUNA arénou teď koluje mexická vlna.
     
    58:13
    Hosté si ještě zahrají v početní výhodě. Rastislav Dej (HKM) je vyloučen za hákování.
     
    57:45
    A taky obranný pes Stanislav Dietz se zapojil do útočné tvorby domácích, Hamerlíkovi jeho střela vypadla z lapačky.
     
    57:14
    Neúnavné napadání hokejistů Mountfieldu přidělává hostům příliš velké potíže na to, aby se vůbec dostali z obranné poloviny.
     
    56:35
    Jaroslav Kudrna se protentokrát spokojil s dloubáčkem do jízdy Rastislavu Dejovi, který snadno přebruslil beka Třince. Domácí ovšem potřebovali střídat.
     
    55:59
    Kotouč vylétl z hradeckého obranného pásma mimo hru, vhazuje se po pravé ruce Adama Svobody a stadion už slaví vítězství.
     
    55:16
    A teď zůstal před Hamerlíkem volný Adam Courchaine, brankář si však rychle vyjel a zastavil i tuhle gólovku. Oceláři prominou, ale jejich defenzíva dneska prochází těžkým rozkladem.
     
    54:25
    Kudrna s Knotkem v některých chvílích předvádějí učivo pátého ročníku školy čar a kouzel. Druhý jmenovaný neproměnil vyloženou šanci na šestý gól.
     
    53:51
    Tak možná hosté ještě zápas skutečně nezabalili, před Svobodou čekal Kamil Kreps. Roztažený gólman domácích mu však nic nedovolil.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Courchaine (Köhler, Čáp), 27. K. Pilař (Vašíček), 36. Ihnačák (Kudrna, K. Pilař), 38. Ihnačák (Courchaine, Čáp), 51. Kudrna (Knotek) – 20. Kreps, 23. Irgl (Klesla, Polanský), 60. Polanský (Hrňa, Svačina)


    Mountfield HK: Svoboda (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek, Jank – Kudrna "C", Knotek, Dej – Köhler, Ihnačák, Courchaine – Pavlík, Troliga, Červený – Kopta, Tvrdík, R. Pilař. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Nosek, Klesla "C", Hrabal, M. Doudera, Adámek, Linhart, L. Doudera – Hrňa, Kreps, Orsava – Irgl, Polanský, Dravecký – Klepiš, Plíhal, Svačina – Rákos, Matuš, Chmielewski – Rufer. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Šindler, Čech – Bláha, Špůr.

    Diváci: 5193
    thejrc.org