Třinec – Plzeň 5:1 (kon.) | Sparta – K. Vary 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Středa 14.10.2015, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše a loučím se s vámi. Třinečtí brankáři Hrubec a Šimboch oslavili vítězství s domácími příznivci a WERK ARENA je už takřka vylidněná. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek večera. U dalších hokejových zápasů se těším, na počtenou! (19:42:10)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinec dokázal zvítězit i bez mnoha zraněných hráčů, pomohly mu mimo jiné čtyři posily z druholigového Frýdku-Místku. V tabulce se Oceláři zatím posunuli na osmé místo, Plzeň zůstává první. Celé kolo bude ovšem dohráno až v pátek, a tak se postavení Třince i Plzně může po dohrání všech zápasů změnit.

    V rámci dvanáctého kola přivítají Slezané ve druhém domácím utkání po sobě Mladou Boleslav. Hrát se bude v neděli 18. října od 15:00. Plzeň bude v neděli hostit od 17:20 Zlín.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 38 (16, 15, 7) – 26 (3, 7, 16),
    střely mimo: 6 (1, 3, 2) – 6 (2, 2, 2),
    hity: 29 (9, 13, 7) – 13 (6, 4, 3),
    vyhraná vhazování: 44/81 (12, 17, 15) – 37/81 (10, 15, 12),
    úspěšnost na vhazování: 54 %46 %,
    trestné minuty: 10 (2, 4, 4) – 10 (4, 2, 4).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Erik Hrňa – TRI (2+0)
    Michal Moravčík – PLZ (0+0)

    Nejlepším hráčem utkání ze strany Ocelářů je útočník Hrňa, který do dnešního dne čekal na gól, až se dočkal rovnou dvou. Na straně druhé nepodal špatný výkon zadák Moravčík, ale plzeňské porážce zabránit nedokázal.
     
    Utkání je u konce a Oceláři zaslouženě poráží lídra extraligové tabulky z Plzně. Do třetí části vstupovali Oceláři s tříbrankovým náskokem, na začátku však Západočeši vystrkovali růžky. Kubalík se prodral do dobré střelecké pozice, ale Hrubec dokázal jeho pokus zneškodnit. Za dalších pět minut se ve čtyřminutové přesilovce zkoušel prosadit Irgl, jenže na Machovského si nepřišel.

    V závěrečné desetiminutovce hráli Plzeňští dvě přesilovky, ale ke gólové příležitosti už se neprobojovali. Naopak, po střele Polanského zvonila za Machovským tyč. Poslední úder si Slezané schovávali do šedesáté minuty, kdy se po levém křídle protáhl debutant Káňa, kmenový hráč druholigového Frýdku-Místku, a prostřelil Kadlece s Machovským. Káňova branka má symbolický význam, frýdecko-místecké posily se totiž blýskly povedeným výkonem a podíleli se na třineckém vítězství mimo jiné dvěma kanadskými body.
     
    Konec zápasu.
    59:31 Tomáš KÁŇA - 5:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    59:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Jeden z debutantů v třineckém dresu se dokonce dočkal premiérové branky za Oceláře! TOMÁŠ KÁŇA se dostal k puku na levé straně kluziště, dokázal přes Kadlece vystřelit a Machovský se po střele na zadní tyč natahoval marně! Gól ještě posvětil rozhodčí u videa – 5:1! Asistence: Michael Foltýn, Lukáš Doudera.
     
    59:05
    Nakonec Oceláři o kotouč přišli a hru musel přerušit Hrubcův zákrok proti střele Pulpána od modré čáry. Na ledě zůstal ležet Kracík, ale nakonec to nebude tak horké, jelikož odchází na střídačku po svých.
     
    58:54
    Růžička si zpracoval složitou přihrávku od Foltýna, ale pokračuje zatím jen v obranném pásmu. Do konce utkání chybí odehrát poslední minutu.
     
    58:36
    Luka viděl na levé straně volného Káňu a přihrál mu puk do jízdy. Do střely Káni vložil hokejku Moravčík a puk skončil v ochranné síti za brankou.
     
    57:54
    Polanský získal odražený kotouč před Machovského bránou a přihrál na modrou Foltýnovi. Jeho ránu zablokoval Kratěna a Polanský se na Foltýna zlobí, protože očekával zpětnou nahrávku.
     
    57:22
    Indrákovu střelu z pravého kruhu tečoval hodně nepříjemně pro třineckého brankáře Kracík. Hrubec si však poradil a v trochu krkolomné pozici puk zkrotil.
     
    56:49
    Zatímco se Dravecký, Plíhal a Svačina snaží zatápět plzeňské obraně, třinecký kotel se pokouší rozjet na stadionu mexickou vlnu.
     
    56:18
    Domácí hrají v plném počtu, Hrabal je zpět na ledě. Hrubec si nekomplikoval život a nahození Poletína vyrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    55:54
    Na druhé straně napadal Rákos rozehrávku Škody tak aktivně, až vybojoval vhazování po pravé ruce Machovského. Na buly zkříží hole Polanský a Bližňák.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 9. Hrňa (Rákos), 30. Hrňa (Meidl, Klesla), 32. Dravecký (Plíhal, Svačina), 40. Svačina (Dravecký), 60. Káňa (Foltýn, Doudera) – 33. Kubalík (Indrák)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Šimboch) – Linhart, M. Doudera, L. Doudera, Klesla (C), Hrabal, Nosek, Foltýn – Orsava, Polanský (A), Irgl – Svačina, Plíhal, Dravecký – Meidl, Rákos, Hrňa – Káňa, Růžička, Luka. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Sklenička, Kadlec (A), Moravčík, Jeřábek (A), Pulpán, Kubka – Schleiss, Bližňák, Kratěna (C) – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Lev, Sýkora – Kristl, Preisinger, Poletín. Trenér: Michal Straka.

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Robin Šír – Karel Lukš, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 4459 (86 % celkové kapacity)
    thejrc.org