Třinec – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Liberec 2:1 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 2:1 (kon.)
Chomutov – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 7:6 (2:1 po s.n.) | K. Vary – Vítkovice 1:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
HC Sparta Praha
Pátek 27.11.2015, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třinečtí hokejisté oslavili s diváky cennou výhru a zmizeli v kabině. WERK ARENA se vylidnila a loučit se budu také já. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji vám příjemný večer a povedený víkend. U dalších onlajnů se těším, na počtenou! (19:35:30)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinec se zatím posunul na deváté místo před Vítkovicemi a Sparta zůstává čtvrtá. To se však po dohrání dnešních zápasů může měnit. Třineckým by mohla výhra proti silnému soupeři pomoct do dalších zápasů, naopak Sparta ztratila sérii dvanácti zápasů v řadě, v nichž dokázala bodovat. V základní hrací době prohráli Pražané teprve potřetí v sezoně. Ve 24. kole změří Třinec síly v televizním utkání s Plzní. Na jejím ledě se představí v neděli 29. listopadu od 17:20. Sparta se představí v tentýž den v 17:00 doma proti Hradci Králové.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 26 (7, 11, 8) – 30 (12, 12, 6),
    střely mimo: 4 (3, 0, 1) – 9 (3, 3, 3),
    hity: 10 (2, 3, 5) – 13 (4, 7, 2),
    vyhraná vhazování: 41/71 (14, 17, 10) – 30/71 (9, 11, 10),
    úspěšnost na vhazování: 58 % – 42 %,
    trestné minuty: 6 (0, 4, 2) – 8 (2, 2, 4).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Vladimír Dravecký – TRI (2+0)
    Lukáš Pech – SPA (2+0)

    Nejlepším hráčem Třince byl po zásluze vyhlášen Vladimír Dravecký, autor dvou gólů, který i v těžkých časech Ocelářů prokazuje dobrou výkonnost. Na straně druhé je to Lukáš Pech, jehož dva góly zamíchaly s průběhem utkání, ale k bodům nevedly.
     
    Hrňa ještě tečoval Hrabalovu střelu těsně vedle, ale to už Oceláře mrzet nemusí. Třetí třetinu totiž zvládli a těsně před koncem Spartě odskočili na dvoubrankový náskok. Třetí třetině byla dlouho nervózní a bez gólových šancí. V padesáté minutě byl vyloučen Rákos, Sparta ovšem tuto příležitost na vyrovnání prováhala.

    Za sedm minut pak přerušil začínající nápor Pražanů faul Emingera a přesilovka Třince. Oceláři ji využili, když puk po ose Klepiš – Plíhal zamířil až k Draveckému, který vstřelil do prázdné branky svůj druhý gól v zápase. Sparta to v závěru ještě zkusila v šesti, ale Eminger byl ještě jednou vyloučen a definitivně zmařil šance na body. Třinec slaví výhru, Pražanům skončila úctyhodná série dvanácti zápasů v řadě, v nichž dokázali bodovat, a bez bodu odjíždějí z kluziště teprve potřetí v sezoně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Oceláři tedy ještě dohrávají v přesilovce. Lukáš dokázal čelit Polanskému s Kopeckým. M. Doudera se do puku opřel na modré čáře, Lukáš po odrazu od zadního hrazení zasáhl.
     
    59:17
    Po faulu na Klepiše je osud utkání zřejmě definitivně zpečetěn. Vladimír Eminger (SPA) bude pykat za podražení. Obdržel menší trest, do konce utkání zbývá třiačtyřicet sekund.
     
    58:43
    Klimek zvládl osobní souboj s Kopeckým, ale zakončit o chvilku později nedokázal. Rufer znovu vystřelil do středního pásma.
     
    58:31
    Zakázané uvolnění Třince znamená přesun hry zpět před Hamerlíka. Třinečtí příznivci zkoušejí rozjet mexickou vlnu, Oceláři si vybírají oddechový čas.
     
    58:18
    Hrabal znemožnil střelecký pokus Mikušovi a M. Doudera zablokoval střelu Čajkovského. Plíhal s Ruferem dostali puk do středního pásma.
     
    57:38
    Hamerlík v nepřehledné situaci schoval puk a schytal sekeru přes rukavici. Okolo branky se pošťuchují Hrňa s Procházkou a Polanský s Formanem.
     
    57:32
    Sparta už to zkouší se šesti bruslaři a po zakázaném uvolnění Třince se vhazuje před Hamerlíkem.
    57:04 Vladimír DRAVECKÝ - 4:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    57:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři to sehráli parádně a tři minuty před koncem si pojišťují vedení! Klepiš po dlouhém manévrování přihrál kotouč před branku Plíhalovi. Ten posunul bekhendem za sebe na VLADIMÍRA DRAVECKÉHO, kterému stačilo trefit odkrytou klec – 4:2! Asistence: Tomáš Plíhal, Jakub Klepiš.
     
    56:44
    Sparťanům komplikuje situaci vyloučení Vladimíra Emingera (SPA), jenž je potrestán dvěma minutami za podražení Kopeckého. Slovenský útočník pronikal před branku zleva a byl faulován.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 3. Dravecký (Klepiš), 19. Nosek (Polanský, Linhart), 26. Kopecký (Hrňa, Rákos), 58. Dravecký (Plíhal, Klepiš) – 29. Pech (Kudrna, Hamilton), 32. Pech (Mikuš, Hamilton)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Nosek, L. Doudera, Galvas (A), M. Doudera, Hrabal, Foltýn – Dravecký, Matuš, Klepiš – Adamský, Polanský (C), Tybor – Hrňa, Plíhal, Rákos – Jašek, Kopecký, Růžička – Rufer. Trenér: René Mucha.
    HC Sparta Praha: Pöpperle (od 26. Lukáš) – Švrček, Čajkovský, Polášek, Eminger, Mikuš, Hrbas, Glenn – Buchtele, Klimek, Netík (A) – Kumstát, Hlinka (C), Sabolič – Hamilton, Pech, Kudrna – Forman, Černoch, Procházka. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Vladimír Šindler, Robin Šír – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 5057 (97 % celkové kapacity)
    thejrc.org