Vítkovice – Chomutov 5:4 (kon.) | K. Vary – Sparta 3:5 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 5:4 (kon.)
Pardubice – Třinec 1:3 (kon.) | Olomouc – Plzeň 1:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 4:3 (2:0 po s.n.)
Litvínov – Kometa Brno 0:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:4 (0:1, 3:1, 2:2)
Mountfield HK
Sobota 26.12.2015, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec. • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bílí Tygři vyhráli osmý zápas v řadě, čímž vytvořili klubový rekord. Hradec prodloužil nelichotivou statistiku na libereckém ledě, kde nezvítězil už více jak dva roky. Z města pod Ještědem přeji příjemný zbytek svátečního dne. (18:29:43)
     
    Fantastický duel plný zvratů končí. V parádní atmosféře sledovala skoro vyprodaná hala svižný hokej se spoustou šancí i gólů. Liberec rozhodl čtyři minuty před koncem zásluhou Michala Bulíře, i když by zápasu asi více slušela remíza.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Lašákův důležitý zákrok! Pláněk střílel bekhendem z mezikruží a domácí brankář zastavil puk na hrudi. Čtyři vteřiny do konce, vhazování po jeho levici.
     
    59:12
    Kacetl už také odjel na střídačku a Hradec se chvilku držel v pěti v útočném pásmu. Puk už je ale v neutrální zóně.
     
    58:49
    Hosté si vyžádali oddechový čas. Zřejmě se pokusí i o power play v oslabení.
     
    58:49
    Hradec už to bude mít hodně těžké. Chvilku potom, co se Pilař vrátil do hry, odchází na trestnou lavici další hokejista Mountfieldu. Jmenovitě Köhler za podražení.
     
    57:46
    Začala zkrácená přesilovka domácího výběru, ovšem Liberec se nikam nežene. Čas je teď na jeho straně a Tygři nechtějí udělat zbytečnou chybu.
     
    56:45
    Valský vypíchl Pilařovi puk a hostující bek ho fauloval. Útočník v ponechané výhodě ujížděl sám na Kacetla, ale těsně minul. Pilař nicméně odchází na trestnou lavici a pokračuje se ve čtyřech.
     
    56:18
    Domácí se již dvakrát osvobodili a peláší střídat. Mountfield nemůže rozestavit přesilovkový vzorec, domácí s vypětím všech sil brání.
     
    55:39
    Hradec má skvělou příležitost k vyrovnání. Šimek odešel na trestnou lavici za podražení a Hradec má k dispozici početní převahu.
     
    55:13
    Liberecká střídačka si vyžádala oddechový čas.
    55:13 Michal BULÍŘ - 5:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    55:13
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jank už byl na ledě, ale domácí přesto skórují a necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby vedou 5:4. Diváci vyvolávají jméno MICHALA BULÍŘE, jenž na brankovišti tečoval Radivojevičovo nahození mimo Kacetlův dosah. Asistence: Branko Radivojevič, Martin Bakoš.
     
    54:21
    Puk je ve středním pásmu. Birner chvilku předtím nebezpečně střílel, trefil však blokujícího obránce.
     
    53:09
    Vrátka na trestné lavici se opět otevřela. Jank vyfasoval dvě minuty za držení protihráče a přesilovou hru mají tentokrát k dispozici Bílí Tygři.
     
    52:49
    Vyloučený Bulíř je zpět na ledě, hraje se v pěti na obou stranách. Lašák měl za uplynulé dvě minuty hodně práce, avšak odolal.
     
    52:01
    Liberec je pod tlakem, Mountfield svižně kombinuje v pásmu. Lašák měl štěstí, že volný Kukumberg puk na kruhu nezpracoval. Později neprošla Dejova dělovka.
     
    50:48
    Hosté už byli v pěti a teď si zahrají i oni v přesile. Bulíř na poslední chvíli podrazil protihráče, jinak by hosté ujížděli do přečíslení.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 26. Krenželok (Valský, Jelínek), 31. Jelínek (Krenželok, Ševc), 33. Vampola (Krenželok, Birner), 48. Birner (Vampola, Řepík), 56. Bulíř (Radivojevič, Bakoš) – 3. Červený (Courchaine), 27. Frühauf (Šimánek), 44. Honejsek (Pláněk, Jank), 48. Ihnacak (Červený, Köhler)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Novotný) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Výtisk "C", Vitásek – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Jonák, Špaček.
    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Vydarený "C", Pláněk, Dietz, Vašíček, Pilař, Frühauf, Jank – Kudrna, Knotek, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnacak, Courchaine – Köhler, Honejsek, Beránek.

    Rozhodčí: Fraňo, Svoboda – Lučan, Kis.

    Diváci: 7 358
    bahis siteleri