Třinec – Sparta 2:3 (1:2 po s.n.) | Zlín – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Chomutov – Kometa Brno 5:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Plzeň 5:1 (kon.) | Olomouc – Liberec 0:2 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 1:5 (kon.)
Pardubice – Litvínov 2:1 (kon.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
1:5 (1:1, 0:4, 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 26.02.2016, 18:00 • KV Arena, Karlovy Vary • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas 49. kola Tipsport extraligy mezi Energií a Vítkovicemi končí jasnou výhrou hostujícího celku. Domácí se sice dostali do vedení jako první, Vítkovice ale dokázaly ještě v první třetině ve vlastním oslabení vyrovnat. Druhá perioda pak byla jasně v režii hostů, kteří nasázeli neškodným energetikům hned čtyři branky. Třetí třetina již nic extra zajímavého nenabídla, hosté si své tři body uhlídali, a stále tak mohou bojovat o předkolo play-off. Ode mě je to dnes vše, děkuji za sledování a budu se těšit u dalších online přenosů. (20:14:48)
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Hrstka těch nejvěrnější, která si zaslouží obdiv, stále podporuje karlovarského hokejisty, kteří se snaží v útočném pásmu něco vymyslet, už to ale nedopadne...
     
    58:42
    Pokud by se někdy musel KV Arena během zápasu evakuvat, věřím že fanoušci by to zvládli. Již nyní houfně opouštějí svá místa a vše probíhá hladce.
     
    58:02
    Szturc je na ledě, domácí tuto přesilovku opět nevyužili.
     
    57:34
    Haščákovu vzdušnou přihrávku zachytil Vandas, který se ihned vydali do protiútoku, tam šikovně podržel čas.
     
    56:43
    Energetici se drželi v útočném pásmu jen chvilku, Benák poté nastřelil prvního clonícího hráče, který puk následně pohotově vyhodil.
     
    56:02
    Závěr zápasu nám ještě zpestří přesilovka přesilovka domácího celku, Roman Szturc (VIT) je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    55:35
    Jakmile se začnou hosté o něco více snažit, ihned dostávají energetiky pod tlak. Ti pak neví, kde jim hlava stojí.
     
    54:53
    Střel od modré pouze prolétla kolem brankáře Závorky, ten se za pukem jen ohlédl. Vítkovičtí jsou stále usazeni v útočném pásmu.
     
    53:42
    Benákovu střelu tečoval zblokoval mimo ledovou plochu Kucsera, a tak se bude znovu vhazovat v obranném pásmu Vítkovic.
     
    53:27
    Rachůnek pálil od modré a jeho střelu se snažil tečovat Haščák, role se tedy nyní prohodily, i tak ale puk končí jen v ochranné síti.
     
    53:00
    Energetici se dostali do útoku, avšak tečován střela skončila až v ochranné síti. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu-
     
    52:20
    Zničehonic se k puku dostal v útočném pásmu Erik Němec, který se do něj opřel z první, branku ale vysoko přestřelil. Hosté se ale i nadále drží na puku.
     
    51:10
    Byla ohlášena návštěva 2077 diváků, avšak už během druhé třetiny halu spousta diváků opustila, a tak je zde nyní ještě o několik desítek fanoušků méně.
     
    50:44
    Skupinka hostujících fanoušků se snaží rozjet mexickou vlnu po celé hale, domácí fanoušci se ale nepřidávají.
     
    50:01
    Petr Kolouch dostal přihrávku před branku, kde stál jen proti Závorkovi. Při snaze o zakončení se mu ale kotouč svezl po čepeli, a tak nakonec vůbec nevystřelil.
     
    49:04
    Z nudné hry diváky trochu probudila střela Redlihse, kterou se opět snažil tečovat Rachůnek, puk ani tentokrát za mladého brankáře Bartošáka nedostal.
     
    47:51
    Již dosti oslabený domácí kotel i za tohoto stavu stále prakticky bez přestání fandí. Nutno pochválit i skupinku cca deseti fanoušků Vítkovic, kteří se taktéž velmi snaží.
    Marken.cz

    Tomáš Hála

    Branky a nahrávky: 6. Rachůnek (Bičánek, Svoboda) – 12. Szturc (Kovář), 21. Kolouch (Kucsera, Vandas), 24. Čerešňák (Olesz, Hlinka), 33. Zdráhal (Štencel, Sloboda), 34. Kucsera (Vandas, Kolouch)


    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Bičánek "C", Dvořák, Gulaši "A", Benák, M. Rohan, Redlihs, J. Tomeček – Vachovec "A", Haščák, Bartek – Rachůnek, Kůs, Svoboda – Gorčík, Kverka, Huna – Koblasa, Osmík, V. Tomeček.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Čerešňák, Kovář, Štencel, Pastor, Sloboda "A", Klok – Olesz "A", Hlinka, Kafka – Vandas, Kolouch, Kucsera – Zdráhal, Balán, Hovorka – Szturc, Burger "C", Němec.
    Trenér: Ladislav Svozil

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Petr Lacina – Jaromír Bláha, Jakub Frodl

    Diváci: 2077
    thejrc.org