Třinec – Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.) | Sparta – Pardubice 6:1 (kon.) | Litvínov – K. Vary 3:1 (kon.)
Kometa Brno – Mladá Boleslav 4:3 (1:0 po s.n.) | Vítkovice – Olomouc 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Chomutov 2:3 (1:2 po s.n.)
Liberec – Zlín 8:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
8:4 (3:0, 4:0, 1:4)
Berani Zlín
Neděle 28.02.2016, 17:20 • Home Credit Arena, Liberec. • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hráči absolvují vítězné kolečko a tleskají fanouškům, ti ještě vyvolají jméno obránce Lukáše Dernera, jenž se pod výhru podepsal gólem a asistencí. Přeji příjemný zbytek večera! (19:43:35)
     
    Liberec překonal výhrou extraligový rekord v počtu bodů (112) a zároveň si zajistil zisk Prezidentského poháru pro vítěze základní části! Dnes bude pod Ještědem hodně veselo.
     
    Bílí Tygři rozhodli o svém triumfu už v první třetině, Zlín nakonec v gólové přestřelce zničili poměrem 8:4. Jejich nejlepším hráčem je vyhlášen Lukáš Derner, z hostujícího tábora přebírá stejné ocenění Petr Holík.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Birner byl v útočném pásmu faulovaný a hodně zle se dívá po rozhodčích. Ti už nechávají hru plynout, o vítězi je dávno rozhodnuto.
    Tady už je rozhodnuto a Tygři mohou pomalu začít slavit.
     
    58:30
    Minuta a půl do konce základní hrací doby. Vampola z pravého křídla možná zbytečně příklepem pálil a trefil Halodu do betonu.
    57:23 Roman VLACH - 8:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    57:23
    Zlín právě vstřelil branku!
    V útoku sice domácí v této třetině dominují, v obranné práci ovšem strádají. Hosté bleskově využívají přesilovku a skóre je 8:4. Puk do sítě poslal ROMAN VLACH, jenž dorážel na brankovišti střelu Čachotského. Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    57:15
    Hosté si nakonec početní převahu v tomto utkání přeci jen zahrají. Jaroslav Vlach vyfasoval dvouminutový trest za napadení.
    56:42 Ondřej VESELÝ - 8:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    56:42
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci utekli do protiútoku dva na jednoho a potřetí se prosazují. Kapitán ONDŘEJ VESELÝ nic složitého nevymýšlel a Schwarze, který ani nestihl kleknout k zemi, propálil z pravého kruhu. Asistence: Patrik Urbanec – 8:3.
     
    55:36
    Vampola se po přihrávce natahoval marně, Tygrům je signalizováno zakázané uvolnění. Hosté mimochodem v tomto zápase ještě nehráli ani jednu přesilovku.
     
    54:43
    Zlín totálně odpadl, hosté vůbec nestíhají se soupeřem bruslit a Tygří pálí na Halodu jednu střelu za druhou. Jaroslav Vlach mířil mezi betony, gólman ale mezírku utěsnil.
     
    53:58
    Horáka u hrazení přetlačil Valský a třetí liberecký útok se vytvořil před Halodou tlak. Zlínský muž s maskou nakonec přikryl kotouč lapačkou.
     
    52:40
    Domácí nemají dost. Derner naznačil střelu, do které padl obránce, domácí bek popojel blíže k brance a nahrál Radivojevičovi, jehož pokus z první skončil na tyči.
    51:42 Jaroslav VLACH - 8:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    51:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Zlín propadl ve středu hřiště a Bílí Tygři střílí osmý gól. Ordoš v přečíslení naservíroval kotouč před brankoviště přesně na hůl JAROSLAVA VLACHA, na jehož zakončení zblízka nemohl Haloda dosáhnout. Asistence: Jan Ordoš, Radim Šimek – 8:2.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 7. Valský (Radivojevič, Bulíř), 10. Derner (Bakoš, Mojžíš), 14. Plodek (Derner), 32. Řepík (Vampola, Mojžíš), 33. Stránský (Valský), 35. Bakoš, 35. Vampola (Řepík, Birner), 52. J. Vlach (Ordoš, Šimek) – 41. Holík, 44. Štumpf (R. Vlach, Veselý), 57. Veselý (Urbanec), 58. R. Vlach (Čachotský)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Hosnedl) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk "C", Plutnar – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Plodek, Krenželok – Ordoš, Stránský, J. Vlach.
    Trenér: Filip Pešán.

    Berani Zlín: Zavadil (od 33. Haloda) – Řezníček, Kotvan, Matějíček, Urbanec, Horák, Stuchlík, Kobylík – Bukarts, Holík, Říčka – Štumpf, R. Vlach, Veselý "C" – Ondráček, Cibák, Maruna – Čachotský, Šťastný, Čech.
    Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk – Flegl, Polonyi.

    Diváci: 6 806
    thejrc.org